Rygte: Nye Apple enheder kan følge din placering i hjemmet

1

Et nyt rygte peger på, at den kommende HomePod mini, og det nye Apple TV, kan følge din præcise placering i hjemmet.

HomePod
Efterfølgeren til HomePod kan følge din placering i hjemmet, ifølge et nyt rygte. (Foto: Apple)

John Prosser, der af og til kommer med mere eller mindre sande rygter, antyder, at den forventede HomePod mini og næste generations Apple TV begge vil være i stand til at spore din placering i hjemmet takket være Ultra WideBand-funktioner, skriver 9to5Mac.

Apple Store er nede før aftenens iPhone 12-event

I et tweet skriver John Prosser, at begge de kommende enheder vil fungere som UWB-baser. På den måde kan de præcist følge dig, som du bevæger dig rundt i hjemmet. Den information kan blandt andet bruges til mediekontrol, lys- og lydstyrke, samt smart-låse, hvilket gør dine almindelige enheder til HomeKit-enheder.

Det kan for eksempel betyde, at Apple Watch og iPhones kan bruges til at aktivere HomeKit-enheder, fordi de andre enheder simpelthen kender deres nøjagtige placering. Dermed kan lys og låse aktiveres endnu mere præcist, end tilfældet er i dag.

Prosser peger også på, at enheder i hjemmet vil kunne fungere som et slags sikkerhedssystem, der sender besked, hvis en enhed flyttes eller helt fjernes fra hjemmet. Sidst men ikke mindst påstår han, at de kommende enheder vil forbedre AR-funktioner.

Tag Prossers forudsigelser med et gran salt

John Prosser har ramt hovedet på sømmet med flere af sine tidligere forudsigelser. Disse handler dog mest om, hvilke produkter der lanceres på specifikke datoer. Nogle af rygterne er faktisk kommet så sent, som på lanceringsdagen.

Han har også ramt rigtigt med forskellige produktdetaljer, såsom navnet på den nye iPhone SE, samt det faktum, at den nye iMac ikke fik et nyt design.

Nye detaljer om Apples kommende iPhones

På den anden side tæller Prossers fejlagtige forudsigelser blandt andet lanceringen af AirTags den 15. september. Han påstod også fejlagtigt, at nye Apple Watches og nye iPads ville blive annonceret via pressemeddelelse forud for et event. Listen af Prossers fejlskud er faktisk relativt lang – du kan se et udpluk herunder:

  • iOS omdøbes til iPhoneOS
  • Nyt Apple TV 4K i maj
  • Nye AirPods med salgsstart i maj
  • Nye AirPods lanceret i april
  • iPhone 9 salgsstart i april
  • Datoen for WWDC 2020

Vi kan altså roligt konkludere, at Prossers rygter skal tages med et gran salt. Ikke desto mindre, lyder det spændende med de nye funktioner i de nye enheder. Vi bliver sandsynligvis klogere i aften, når Apple afholder iPhone 12-event.

Mere til historien

Apple afholder, som sagt, event i aften. Det hele skydes i gang klokken 19:00 dansk tid, hvor Apples topchef, Tim Cook, går på scenen. Vi følger selvfølgelig arrangementet her på MereMobil.dk, men hvis du selv vil følge med, kan du se hvordan lige her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer