iPhone 12 Pro – mine første indtryk og benchmark-målinger

PRETEST: Den er dælme flot, iPhone 12 Pro. Jeg er imponeret! Læs mine første indtryk af iPhone 12 Pro og se benchmarkmålingerne af A14 Bionic.

iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro i farven stillehavsblå (Foto: MereMobil.dk)

Når iPhone 12 Pro lander i butikkerne og dermed i hænderne på de første forventningsfulde købere, kan de se frem til den nok flotteste iPhone i nyere tid. Det er længe siden, at jeg kan huske, at have stået med en iPhone der føles HELT ny. Her skal vi nok tilbage til iPhone X.

Mit testeksemplar er landet og den nye farve, stillehavsblå, er virkelig flot. Jeg har i øvrigt ikke tænkt mig at pakke den ind i et cover. Det må briste eller bære.

Det giver mig også mulighed for indirekte at afprøve det nye skærmglas, der kaldes Ceramic Shield, som Apple hævder er fire gange stærkere end tilsvarende glas på andre smartphones.

Jeg synes, at du som iPhone-køber, eller køber af andre smartphones, skal tage med dig, at glasset på skærmen forbedres for hver generation.

Corning, der har udviklet Ceramic Shield, står også bag Gorilla Glass. Det seneste Gorilla Glass hedder Victus. Corning siger, at Victus er fire gange bedre og stærkere end konkurrerende produkter. Så mon ikke, at Corilla Glass Victus og Ceramic Shield er to sider af samme sag?

Selvom iPhone 12 Pro bringer et nyt design med sig, der trækker spor til den populære (retromobil) iPhone 4/iPhone 5, så vipper den stadig på bordet – ligesom iPhone 11 Pro. Årsagen er kameralinserne på bagsiden, der stikker langt ud.

Kanten af rustfrit stål er med til at prikke positivt til følelsen af kvalitet. Desuden er kanten helt flad, så telefonen kan stå på siderne uden at vælte. Dette er en lille detalje, som jeg tror vil glæde mange iPhone-købere.

LÆS OGSÅ: Dette skal du vide om iPhone 12

A14-chippen har bragt følelserne i kog

iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro har kræfterne fra A14 Bionic processoren (Foto: MereMobil.dk)

Da Apple lancerede iPhone 12 Pro skete det med nyheden om, at A14 Bionic chipsettet var op til 50 procent hurtigere i grafik- og processorydelse end de hurtigste chipsets på markedet fra konkurrenterne.

– ”CPU og GPU, som er op til 50 procent hurtigere end de hurtigste chips fra konkurrenterne,” skrev Apple helt præcist.

Dette handler selvfølgelig ret meget om målemetoderne, men det fik kommentarfelterne på nettet til at eksplodere. Android-fans mente ikke, at Apple havde ret.

Herunder kan du se mine målinger med forskellige benchmarkprogrammer på nogle af de seneste modeller med topprocessorer jeg har haft forbi mit bord. Så kan du selv vurdere resultaterne.

ModelAntutu3D MarkGB 1-coreGB 2-coreGB-OpenCL
iPhone 12 Pro565.5395.8051.5793.4668.391
iPhone 11 Pro523.7105.6191.3343.9207.469
Sony Xperia 5 II533.7017.2888963.1213.137
OnePlus 8T576.3847.2341.5793.9203.313
Samsung Galaxy Note20 Ultra551.7356.8419272.8315.565
GB = GeekBench

Trådløs opladning med MagSafe er fedt

iPhone 12 Pro MagSafe
iPhone 12 Pro sat på MagSafe-oplader, som jeg har monteret på skærmkanten med dobbeltklæbende tape (Foto: MereMobil.dk)

MagSafe Charger er en opladeplade, der måler cirka 5,5 centimeter i diameter. Magneter inde i telefonen og på opladepladen, får iPhonen til at snappe sig fast på det helt rigtige sted, der sikrer en høj og stabil overførsel af strøm.

Med MagSafe Charger er du aldrig i tvivl om, hvor din iPhone skal placeres for at oplade optimalt.

Udformningen af opladepladen gør, at du sagtens kan benytte telefonen, mens den er placeret på pladen. Du tager bare opladepladen og telefonen i hånden. Magneterne sikrer, at opladningen fortsætter.

Jeg har sat MagSafe på min skærm med dobbeltklæbende tape, hvor iPhone 12 Pro nu har en god plads. Og magneten er så kraftig, at telefonen altså bliver hængende. Opladningen fortsætter uanset vinkel.

iPhone 12 Pro understøtter op til 15 watt trådløs opladning via Qi-standarden. Det betyder også, at din iPhone kan oplades på alle Qi-baserede opladere. Andre telefoner kan desuden benytte MagSafe Charger dog uden magnetfunktionen.

Desværre er MagSafe-oplader ekstraudstyr. Den koster 349 kroner. Ældre iPhone-modeller kan også benytte MagSafe-opladeren. Dog får de ikke 15 watt opladning, men kun 7,5 watt via Qi-standarden.

Salgspakken, der i øvrigt er temmelig lille, indeholder udelukkende et USB-C til Lighning-stik. Jeg forstår stadig ikke, hvorfor Apple endnu ikke har taget skridtet til USB-C fuldt ud.

Du bliver 5G-klar med iPhone 12 Pro og 12-serien

Der er nok ingen tvivl om, at i et iPhone-land som Danmark kan Apple være med til at sætte turbo på udbredelsen af 5G-netværk.

Alle telefoner i 12-serien er 5G-klar via 5G NR Sub-6, som er den 5G-udgave vi indtil videre bruger i Danmark.

iPhone 12 Pro findes i USA med mmWave, hvilket er den 5G, der giver gigabithastigheder på mobilen. Jeg tror ikke du kommer til at mange mmWave, da frekvenserne til dette først i 2021 kommer på auktion i Danmark. Dernæst skal mobilnetværkene være klar. Mon ikke mange har skiftet deres smartphone ud inden mmWave-netværk er klar her i landet?

Jeg har haft et YouSee 5G-klar SIM-kort i iPhone 12 Pro. Hastigheden er fuldkommen som på andre 5G-telefoner jeg ind til videre har prøvet. Det vil sige 200-400 mbit/s download i det område hvor jeg bor.

Hvad vil du vide om iPhone 12 Pro?

iPhone 11 Pro og iPhone 12 Pro
iPhone 11 Pro og iPhone 12 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har endnu ikke haft iPhone 12 Pro længe nok til at vide, hvorvidt den holder strøm bedre eller værre end forgængeren. Jeg har også til gode at mene noget kvalificeret om kameraet.

Jeg kan allerede nu konstatere, at iPhone 12 Pro og iPhone 12 har identisk fysisk størrelse og at de begge har 6,1 tommer skærm. Pro-modellen vejer 25 gram mere. Og de er designet i forskelligt materiale.

Du må gerne stille spørgsmål om det, du mener er vigtigt og som bør komme med i min endelige iPhone 12 Pro-test.

Mine første indtryk er, at iPhone 12 Pro rent designmæssigt er virkelig lækker. Nok en af de flottest designede telefoner på markedet. Selve brugeroplevelsen er fuldstændigt, som du kender det fra iPhone.

Som nævnt er du velkommen til at byde ind i kommentarfeltet herunder.

Her kan du læse vores anmeldelser af iPhone 12 og iPhone 12 Pro.

Mere til historien

Du skal slippe 8.899 kroner – fra… vel at mærke… for at få en iPhone 12 Pro i lommen. Her kan du se priserne på de nye iPhones.

Apple overvejer radikalt skifte i kamera-design

RYGTE: Hvis man skal tro rygterne, så arbejder Apple på et radikalt skifte, hvad angår kameraet.

(mere…)
iOS 18.2 er udgivet – Her er nyhederne

iOS 18.2 er frigivet, og selvom vi ikke har Apple Intelligence herhjemme endnu, er der stadig nyheder til os.

(mere…)
Apple lyn-retter sikkerhedshul på din iPhone

KORT NYT: Hvis du stadig bruger iOS 17 eller en ældre version, er det på tide at opdatere.

(mere…)
iPhone-monopol på mobilbetalinger er brudt i Norge

Vipps MobilePay er verdens første Apple Pay-alternativ, der bruger iPhones NFC-teknologi.

(mere…)
Flere store Mac-ændringer er på vej

RYGTE: Apple arbejder på flere store ændringer til Mac og en tilføjelse, som nogle nok har ønsket længe.

(mere…)
PlayStation VR2 med Apple Vision Pro?

KORT NYT: Apple og Sony arbejder på at få PlayStation VR-controllere til Vision Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
93 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram