Google overvejer at droppe ”Hey Google”

Så snart du går ind i rummet, er Google Assistant klar til en kommando. Sådan fungerer en ny intern software, der er sluppet ud fra udviklingsteamet.

Goole logo
Du har garanteret prøvet at Google Assistant er klar, selvom du ikke har sagt kodeordet. Nu tester Google, hvordan Assistant kan reagere, blot ved en person træder ind i et rum (Foto: Mizter)

Google arbejder måske på at udfase trigger-kodeord som ”Hej Google” og ”Ok Google”. I hvert fald på nogle enheder, skriver Android Central.

Ifølge en lækket intern firmware til Nest Hub Max, der ikke er tilgængelig i Danmark, kan enheden reagere og vente på kommandoer, hvis en person går ind i rummet, hvor Nest Hub Max står.

Det er Jan Boromeusz, som ifølge Android Central er en kendt tipster, der har fået fingre i den interne testsoftware.

Når han går ind i rummet, reagerer Google Assistant i venstre hjørne. Siger han ikke noget, forsvinder kommandosymbolet. Assistant genaktiveres, når han går tættere på Nest Hub Max.

Nest Hub Max har en teknologi indbygget, som gør det muligt, at detektere en bestemt person i rummet. Vi har tidligere beskrevet dette som Face Watch. Det lader til, at Google nu afprøver, om funktionen kan udnyttes på en ny måde.

Selvom det lyder smart, at brugere af Google Assistant måske et sted uden i fremtiden, kan få svar på spørgsmål, uden direkte at ”henvende sig til Google”, så åbner det uden tvivl for en hel flanke af privatlivsproblematikker.

Alle med en Google Assistant enheden i boligen har med garanti prøvet, hvordan enheden ud af det blå reagerer og er klar til kommandoer, uden nogen har sagt kodeordet. Den nye funktion vil helt klart åbne for bunkevis af disse fejlaktiveringer.

Google Assistant er smart, når det fungerer. Desværre er der, som i alle andre stemmebaserede løsninger, alt for mange fejl. Et af mange eksempler er, at kommandoer ofte skal gentages på tre forskellige måder, før assistenten forstår, hvad man mener.

På MereMobil.dk følger vi tæt udviklingen inden for digitale butlere og smarthome-teknologier. To gange om ugen sender jeg en mail med de seneste nyheder. Tilmeld dig gratis her eller følg med på siten.

ANMELDELSE: Nest Audio lyder godt men er ikke på niveau med Sonos

Mere til historien

Google indbygger Google Assistant i flere og flere enheder. Senest har vi set accesspoints til Google Nest Wifi få både assistenten og en smarthøjttaler indbygget. Du kan læse anmeldelsen af Nest Wifi her.

Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram