Google overvejer at droppe ”Hey Google”

Så snart du går ind i rummet, er Google Assistant klar til en kommando. Sådan fungerer en ny intern software, der er sluppet ud fra udviklingsteamet.

Goole logo
Du har garanteret prøvet at Google Assistant er klar, selvom du ikke har sagt kodeordet. Nu tester Google, hvordan Assistant kan reagere, blot ved en person træder ind i et rum (Foto: Mizter)

Google arbejder måske på at udfase trigger-kodeord som ”Hej Google” og ”Ok Google”. I hvert fald på nogle enheder, skriver Android Central.

Ifølge en lækket intern firmware til Nest Hub Max, der ikke er tilgængelig i Danmark, kan enheden reagere og vente på kommandoer, hvis en person går ind i rummet, hvor Nest Hub Max står.

Det er Jan Boromeusz, som ifølge Android Central er en kendt tipster, der har fået fingre i den interne testsoftware.

Når han går ind i rummet, reagerer Google Assistant i venstre hjørne. Siger han ikke noget, forsvinder kommandosymbolet. Assistant genaktiveres, når han går tættere på Nest Hub Max.

Nest Hub Max har en teknologi indbygget, som gør det muligt, at detektere en bestemt person i rummet. Vi har tidligere beskrevet dette som Face Watch. Det lader til, at Google nu afprøver, om funktionen kan udnyttes på en ny måde.

Selvom det lyder smart, at brugere af Google Assistant måske et sted uden i fremtiden, kan få svar på spørgsmål, uden direkte at ”henvende sig til Google”, så åbner det uden tvivl for en hel flanke af privatlivsproblematikker.

Alle med en Google Assistant enheden i boligen har med garanti prøvet, hvordan enheden ud af det blå reagerer og er klar til kommandoer, uden nogen har sagt kodeordet. Den nye funktion vil helt klart åbne for bunkevis af disse fejlaktiveringer.

Google Assistant er smart, når det fungerer. Desværre er der, som i alle andre stemmebaserede løsninger, alt for mange fejl. Et af mange eksempler er, at kommandoer ofte skal gentages på tre forskellige måder, før assistenten forstår, hvad man mener.

På MereMobil.dk følger vi tæt udviklingen inden for digitale butlere og smarthome-teknologier. To gange om ugen sender jeg en mail med de seneste nyheder. Tilmeld dig gratis her eller følg med på siten.

ANMELDELSE: Nest Audio lyder godt men er ikke på niveau med Sonos

Mere til historien

Google indbygger Google Assistant i flere og flere enheder. Senest har vi set accesspoints til Google Nest Wifi få både assistenten og en smarthøjttaler indbygget. Du kan læse anmeldelsen af Nest Wifi her.

Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
OnePlus 11 Pro – specifikationer lækket

Rygterne svirrer om, at OnePlus er på vej med en ny topmodel. Se de lækkede specifikationer på OnePlus 11 Pro her.

(mere…)
Nyt om Xiaomis kommende 200 megapixels telefon

Xiaomi 12T Pro kommer med 200 megapixels kamera og mange andre nyheder. Læs de seneste rygter her.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Nye afsløringer: Motorola kommer med 200 megapixels kamera

Dagen før Motorola afslører nye produkter er der dukket nye billeder op som tyder på flere modeller med monsterkameraet 200 MP.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram