Dansk musik er tilbage på YouTube

Efter måneders forhandlinger er der landet en aftale der giver adgang til dansk musik på YouTube.

YouTube streaming
Nu kan du igen høre dansk musik på YouTube. Koda og Google er blevet enige om en aftale (Foto: Claudia Dewald)

Efter et par måneder med blokering af tilgangen til dansk musik på YouTube, er det fra og med i dag (1. oktober 2020) igen muligt, at streame dansk musik direkte fra tech-giganten Googles flagskib YouTube.

I en pressemeddelelse meddeler danske Koda, som administrerer rettigheder for komponister og sangskrivere i Danmark, og YouTube, at der er indgået en aftale, som betyder at dansk musik igen er tilgængeligt på Youtube.

Med andre ord fjerner YouTube den såkaldte geoblokering, så den nørdede del af browserbrugerne ikke behøver, at omgå blokeringen via VPN og udenlandske IP-adresser eller browsere som for eksempel Tor.

Den nye aftale dækker både YouTubes annoncebaserede univers og abonnementstjenesten YouTube Premium.

Striden har først og fremmest drejet sig om betaling til de kunstnere, hvis musik kunne høres på YouTube.

Aftalen omfatter desuden en række forskellige anvendelser af musik, såsom traditionelle musikvideoer, coverversioner og tv-indhold med musik i baggrunden, oplyser YouTube i en pressemeddelelse.

- “Det står klart for alle, at det har en været en lang og stormfuld proces at nå til enighed om den her aftale”, siger Christine Sørensen, politisk chef for Google i Danmark.

Koda oplyser, at den nye aftale er fælles-nordisk og dækker flere landes musikkataloger.

Aftalen adskiller sig desuden fra de hidtidige aftaler ved at række ud over den nationale brug af de enkelte selskabers musikkataloger.

LÆS OGSÅ: Google har præsenteret en ny smarthøjttaler til musik

Her under kan du høre Silverflame, Tim Christensen. Det er nu igen muligt, efter aftalen mellem parterne er underskrevet.

Mere til historien

Som tidligere skrevet har kulturminister Joy Mogensen været inde over konflikten, og inviteret Google til bords til en samtale om techgigantens ageren. Joy Mogensen har fundet Googles opførsel problematisk. Hun har i en mail til Altinget blandt andet skrevet om YouTube-striden, at blokeringen af dansk musik “illustrerer ..., hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden”.

Yousee bland-selv-pakker bliver dyrere

Nuuday, som ejer Yousee, vil fra 1. juli 2022 kræve flere point for kanaler og streamingtjenester i Yousee's bland-selv-pakker.

(mere…)
Disney+ har store forventninger til reklameudgave

Størstedelen af brugerne af Disney+ vil tilvælge reklameudgaven, forlyder det.

(mere…)
Navneskifte: Viaplay satser alt på streaming

KORT NYT: Der skal satses alt på streaming. Derfor skifter Nordic Entertainment Group (Nent) navn til Viaplay.

(mere…)
Disney+ vil få 4 minutters reklamer i timen

Der tales meget om en billigere reklamebaseret variant af Disney+. Nu forlyder det, at den får 4 minutters reklame per time.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram