Dansk musik er tilbage på YouTube

Efter måneders forhandlinger er der landet en aftale der giver adgang til dansk musik på YouTube.

YouTube streaming
Nu kan du igen høre dansk musik på YouTube. Koda og Google er blevet enige om en aftale (Foto: Claudia Dewald)

Efter et par måneder med blokering af tilgangen til dansk musik på YouTube, er det fra og med i dag (1. oktober 2020) igen muligt, at streame dansk musik direkte fra tech-giganten Googles flagskib YouTube.

I en pressemeddelelse meddeler danske Koda, som administrerer rettigheder for komponister og sangskrivere i Danmark, og YouTube, at der er indgået en aftale, som betyder at dansk musik igen er tilgængeligt på Youtube.

Med andre ord fjerner YouTube den såkaldte geoblokering, så den nørdede del af browserbrugerne ikke behøver, at omgå blokeringen via VPN og udenlandske IP-adresser eller browsere som for eksempel Tor.

Den nye aftale dækker både YouTubes annoncebaserede univers og abonnementstjenesten YouTube Premium.

Striden har først og fremmest drejet sig om betaling til de kunstnere, hvis musik kunne høres på YouTube.

Aftalen omfatter desuden en række forskellige anvendelser af musik, såsom traditionelle musikvideoer, coverversioner og tv-indhold med musik i baggrunden, oplyser YouTube i en pressemeddelelse.

- “Det står klart for alle, at det har en været en lang og stormfuld proces at nå til enighed om den her aftale”, siger Christine Sørensen, politisk chef for Google i Danmark.

Koda oplyser, at den nye aftale er fælles-nordisk og dækker flere landes musikkataloger.

Aftalen adskiller sig desuden fra de hidtidige aftaler ved at række ud over den nationale brug af de enkelte selskabers musikkataloger.

LÆS OGSÅ: Google har præsenteret en ny smarthøjttaler til musik

Her under kan du høre Silverflame, Tim Christensen. Det er nu igen muligt, efter aftalen mellem parterne er underskrevet.

Mere til historien

Som tidligere skrevet har kulturminister Joy Mogensen været inde over konflikten, og inviteret Google til bords til en samtale om techgigantens ageren. Joy Mogensen har fundet Googles opførsel problematisk. Hun har i en mail til Altinget blandt andet skrevet om YouTube-striden, at blokeringen af dansk musik “illustrerer ..., hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden”.

TV 2 Play har rundet 1 million abonnenter

TV 2 har nået en meget vigtig milepæl med TV 2 Play. Én million har nu adgang til TV 2 Play.

(mere…)
Dette streamede vi på Spotify i 2022

Spotify er nu klar for en liste over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2022. Se listerne her.

(mere…)
Dansk gaming-kanal er nu på Pluto.tv

Pixel.tv er netop gået live på den gratis TV-platform Pluto.tv.

(mere…)
Google Maps gør det nemmere at finde en ladestander til elbilen

Den nyeste version af Google Maps gør det lettere at finde frem til opladestandere til elbiler. Du kan endda søge ud fra ladeeffekt og stiktype.

(mere…)
Netflix giver mulighed for administration af logins

Netflix er klar med en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at administrere enheder, som har adgang til deres konto.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram