1,6 millioner danskere har downloadet udskældt app

0

På kun to uger er antallet af brugere, som har meldt sig smittet via smittestop-appen fordoblet. 1,6 mio. danskere har den udskældte app.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser på Twitter, at der nu er 4.457 personer, der har meldt sig smittet med covid-19 via Smittestop-appen.

De oplyser også, at appen nu er downloadet 1.607.875 millioner gange.

Smittestop-appen nede i et døgn: Ministeriet er tavst

Det nye antal af personer, som har meldt sig smittet, er næsten fordoblet de seneste to uger.

Smittestop-appen har ellers været udskældt. Særligt da det kom frem, at appen ikke virkede efter hensigten. Formålet er nemlig, at appen skal give besked til personer, som har været i nærheden af en person, der registrerer sig som smittet.

I slutningen af september kom det nemlig frem, at der var en fejl i appen. Fejlen betød, at nære kontakter, ikke fik en smittenotifikation. Dernæst blev der også talt om, at smittestopappen måske aldrig havde fungeret efter hensigten.

Sådan virker Smittestop-appen

Kort fortalt er hensigten med app at den registrerer og husker, hvem du har været i nærheden af. Disse ”møder” gemmes anonymt på din egen telefon og ikke en central server. Det betyder, at privatlivet sikres, da myndigheder og lignende ikke kan se, hvem og hvor du har været sammen med.

Appen definerer kontakt i ”længere” tid som mere end 15 minutter på en afstand af cirka en meter. Denne afstand estimeres ud fra signalstyrken på Bluetooth forbindelsen. Derudover har myndighederne bestemt, at ”mødet” skal være foregået i en periode fra to dage før symptomerne, startede og indtil otte dage senere. Det er nemlig i denne periode, at man smitter mest. Alt dette vil man blive spurgt om, hvis man indberetter, at man er smittet.

Telefonen danner et tilfældigt ID hvert 15. minut og telefonerne udveksler de ID’er, når de er tæt på hinanden. Brugernes anonymitet er sikret.

TV 2 skrev efter kritikken, at den 20 millioner kroner dyre Smittestop-appen skal laves om.

Smittestop-app til 20 mio. kr. skal laves om

MereMobil.dk har også tidligere talt med en kritiker af den Bluetooth-teknologi, som benyttes i Smittestop-appen. Du kan høre indslaget herunder. For at høre det specifikke indslag, skal du gå ferm til 20 minutter og 40 sekunder. Her taler vi med datalog Henrik Kramselund Jereminsen.

Mere til historien

Den danske Smittestop-app blev frigivet til danskerne i juni måned. Og den er udviklet på Google og Apples teknologier.

Læs også:
Smittestop-app: Venner og familie blev ikke advaret!

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer