Sony Xperia 5 II – 120 Hz-skærm og gaming-fokus

Xperia 5 II er interessant for dig, der vil have en lidt mindre men kraftig smartphone. Fokus er lagt på 120 Hz-skærm og gaming.

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II kan købes i Danmark fra den 20. oktober 2020 (Foto: Sony)

Da Sony i februar introducerede Xperia 1 II, var fokus lagt på 5G og nye opdaterede kamerafunktioner. Nu kommer lillebroderen Sony Xperia 5 II, der minder rigtigt meget om Xperia 1 II, men den tager også et skridt i en, for Sony, ny retning.

Xperia 5 II kommer nemlig med 120 Hz opdateringshastighed af skærmen (refreshrate), sådan som vi allerede har set det på adskillige andre telefoner i markedet som eksempelvis Samsung Galaxy S20-serien.

Hvis du er i tvivl om, hvad 120 Hz refreshrate betyder for dig, så skal du lytte til denne episode af min techpodcast.

Qualcomm processor med 5G-chipset

Samsung får ofte kritik for at vælge deres egen Exynos-processorserie til topmodellerne i vores markedsområde. Er du træt af dette, skal du vælge Sony. Både Xperia 1 II og den nye Xperia 5 II, kommer nemlig med Qualcomm Snapdragon 865 processor, der udover Wi-Fi 6 også er klar til 5G.

120 Hz OLED-skærmen i 21:9-format er uden tvivl fantastisk at se på, og du bliver desuden tilfreds med størrelsen og vægten, der er mindre end på Xperia 1 II. Det går så ud over skærmstørrelsen, der er 6,1 tommer - i modsætning til Xperia 1 II, der har en skærmstørrelse på 6,5 tommer. Til gengæld passer telefonen nok lidt bedre i lommen.

For- og bagsiden er beskyttet af Gorilla Glass 6.

Præcis samme kamera-system som på Xperia 1 II

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II kommer med Cinema Pro og Photo Pro apps. Det er via disse apps, at du finder en række af de funktioner, der er hentet fra Sonys Alpha kameraserie (Foto: Sony)

På Xperia 5 II får du også det stærke kamera-setup fra storebroderen. Det sil sige tre objektiver med Zeiss-optik - hver objektiv har 12 megapixels opløsning. Du får standard vidvinkel, telefoto og ultra vidvinkel.

Sony kører videre med Eye-AF, der automatisk sætter fokuspunktet på øjnene. Det fungerer på både mennesker og dyr Derudover har Xperia 5 II kontinuerlig autofokus, der laver AF/AE-beregninger 60 gange i sekundet. Alt i alt skulle det give bedre billeder - særligt ved portrætter.

Xperia 5 II er i øvrigt verdens første smartphone til at tilbyde 4K HDR 120 fps slowmotion-optagelser. Her skal du lige være opmærksom på, at Xperia 5 II ikke har en 4K-skærm.

Den kraftige processor og høje opdateringshastighed i skærmen gør Xperia 5 II oplagt til gaming. Telefonen har da også en Game Enhancer-funktion med HS Power Control, der hjælper til med at undgå overophedning, når du spiller, oplyser Sony.

Xperia 5 II understøtter desuden parring med en trådløs PlayStation 4 Dualshock4-controller.

Det koster Sony Xperia 5 II

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II koster 6.499 kroner (Foto: Sony)

Sony Xperia 5 II kommer i butikkerne den 20. oktober 2020. Sony Xperia 5 II koster 6.499 kroner uden abonnement. Forudbestillingerne begynder den 29. september. Det vil kunne købes hos YouSee, Telmore, Telenor, CBB, Telia, Call Me, 3 og Oister.

Telefonen findes i farverne sort, blå, grå og pink. I Danmark bliver kun sort, blå og grå tilgængelig.

Netop fordi Sony Xperia 5 II ligner Xperia 1 II så meget, så giver det god mening, at læse min anmeldelse af Xperia 1 II.

En af de ting der skuffer mig på Xperia 5 II, inden jeg har testet den er, at den desværre ikke har trådløs opladning. Der ligger heller ikke en hurtigoplader i salgspakken, selvom telefonen understøtter op til 21 watts opladning.

Specifikationer: Sony Xperia 5 II

 • Skærm: 6,1 tommer, HDR OLED, 120 Hz
 • Opløsning: 1.080 x 2.520 pixels (21:9 format)
 • Beskyttelse: Gorilla Glass 6 på for- og bagside
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 865 5G
 • Netværk: 2G, 3G, 4G, 5G (Sub6)
 • RAM: 8 GB
 • Hukommelse: 128 GB
 • Udvidelse af hukommelse: Ja
 • Batteri: 4.000 mAh, 21 watt understøttet – 0-50% på 30 min – standardlader medfølger.
 • Trådløs opladning Nej
 • Kamera 1: 12 megapixels, 16mm, f/2.6, dual PDAF
 • Kamera 2: 12 megapixels, 24 mm, f/1.7, dual PDAF, OIS
 • Kamera 3: 12 megapixels, 70mm, f/3.4, PDAF, OIS
 • 3D Tof (Time of Flight) sensor
 • Frontkamera: 8 megapixels
 • Størrelse: 158 x 68 x 8 mm
 • Vægt: 163 gram
 • Fingeraftrykslæser: På siden
 • Lyd: Frontvendte stereohøjttalere
 • Forbindelser: Wi-Fi EEE802.11a/b/g/n(2.4GHz)/n(5GHz)/ac/ax / Wi-Fi MIMO 2×2, GPS, Glonass
 • Dual-SIM: Ja. 2 SIM-kort eller 1 SIM-kort og 1 MicroSD-kort
 • Stik: USB Type-C i bunden og 3,5 mm. jackstik
 • Vand- og støvtæthed: IP65/68
 • Platform: Android 10

Mere til historien

Sony Xperia 5 II understøtter 360 Reality Audio, som du kan læse mere om her. Xperia er den officielle smartphoneserie til Call of Duty Mobile World Championship Tournament 2020.

Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Sony: PlayStation 5 vil være mangelvare i flere år

PlayStation 5 bliver fast ikke hyldevare de næste par år, hvis Sonys forudsigelser holder stik.

(mere…)
Sony opgraderer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er den nyeste model i serien af hovedtelefoner med støjreduktion. Den nye model kommer med flere opgraderinger.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV rækker ud til de kreative

Det er den kreative elite inden for video og lyd, der skal finde Sony Xperia 1 IV interessant. Den nye topmodel er netop offenligggjort.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram