Her er de nye funktioner i Android 11 Go Edition

Android 11 kommer i Go Edition til billigere mobiler. Go har en række af de nye funktioner, der også findes i den fulde version af Android 11.

Android 11 Go edition (Foto: Google)
Android 11 kommer også til de helt billige telefoner i Go edition. (Foto: Google)

Google introducerede Android Go Edition tilbage i 2018, for at tilbyde en række premiumfunktioner i budgettelefoner. Siden da har Go Edition budt på højere hastighed, større pålidelighed og bedre sikkerhed til mere end 100 millioner budgettelefoner. Google ser ud til at fortsætte i samme bane med Android 11 Go Edition.

I et blogindlæg har Google offentliggjort en række af de funktioner og forbedringer, der kommer til Android 11 Go.

Nu kommer Android 11 – her er 11 nyheder

Forbedret kommunikation, privatliv og brugerflade

Med Android 11 Go Edition starter apps 20 procent hurtigere, end de gjorde i den tidligere version. På den måde bliver det lettere at skifte mellem apps, uden at din telefon bliver langsom.

Ligesom i den fulde version af Android 11, har Google dedikeret en del af notifikationsområdet i Go Edition til beskeder. Det betyder, at du nu kan se og besvare alle beskeder, uanset hvilken app der bruges. Apps som Messenger, WhatsApp og SMS samles ét sted.

Hvad er forskellene på “ren” Android, Android One og Android Go?

Selvom Android 11 Go Edition er forbeholdt budgetklassen, betyder billigere telefoner ikke dårligere sikkerhed.

Google har således sørget for, at Go edition har samme sikkerheds- og privatlivsfunktioner som det fulde styresystem. Derfor finder du også engangstilladelser, der sørger for, at en given app ikke bare kan tilgå ting som data, placering og kamera, når den ikke bruges.

Dertil kommer, at Go Edition også nulstiller tilladelser på de apps, du ikke har brugt i en længere periode. Systemet giver dig besked når tilladelser nulstilles, hvorefter du selv kan beslutte, om du igen vil give de nødvendige tilladelser.

Med engangstilladelser er du sikker på, at apps ikke tilgår eksempelvis mikrofonen uden dit kendskab. (Foto: Google)

Eftersom det stadig bliver mere populært med en stor skærm, kan du nu også navigere med fingerbevægelser (gestures) i Android 11 Go Edition. På den måde optager navigationstaster ikke plads på enhedens display.

Med gestusnavigation slipper du for synlige navigationstaster på skærmen. (Foto: Google)

Nye app-funktioner

I år har Google også introduceret forbedringer til de apps, der er designet specielt til budgettelefoner. Der er også kommet nye apps til som eksempelvis ”Sikker mappe”. Sikker mappe er en ny funktion i Files by Google, der beskytter dine personlige filer mod at blive tilgået af andre. Det foregår ved, at dine filer bliver gemt i en mappe, hvor du selv har valgt en firecifret PIN-kode.

Sikker mappe er en personlig mappe i Files by Google, som du kan sikre med en selvvalgt PIN-kode. (Foto: Google)

Mere hukommelse, flere enheder, flere muligheder

Over de seneste par år har smartphoneproducenter lanceret flere Android-enheder med premiumfunktioner, som dualkamera og fingeraftrykslæser til mere overkommelige priser.

Eftersom flere af disse hukommelseskrævende funktioner finder vej til budgetklassen, har Googles samarbejdspartnere efterspurgt øget ydeevne på de pågældende enheder. Det er især forbedringer i hastighed, lagerplads og hukommelse, der bliver efterspurgt. Derfor vil Android Go Edition være tilgængelig på alle nye enheder med op til 2 GB RAM fra næste måned.

Google afslører: Så mange har Android 10

Med udvidelsen op til 2 GB RAM, apps der starter hurtigere og 270 MB ekstra ledig hukommelse, kan du nu køre tre-fire apps i baggrunden på din Android Go-enhed. Go Edition på enheder med 2 GB RAM kommer også med 900 MB ekstra frigjort lagerplads.

Mere til historien

At sige at Android GO kun er forbeholdt budgetklassen er ingen overdrivelse. Indtil nu har den lettere platform kun været tilgængelig på telefoner med mindre end 2 GB RAM – her snakker vi telefoner, som ofte koster under 500 kroner.

Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Android 14 kommer med understøttelse af satelittelefoni

Når Google er klar med Android 14, så bliver det med muligheden for, at smartphones kan benytte satelittelefoni.

(mere…)
Google klar med nye Pixel-telefoner i oktober

Google har sendt invitationerne ud til deres kommende ”Made by Google”-event. Her lanceres nye Pixel-telefoner.

(mere…)
Google går til erkendelse om Google TV

Google er begyndt at rulle optimeringer af Google TV ud. Det skal forbedre brugeroplevelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram