Apple klar med ny iPad (8. generation) – 40 procent hurtigere

Apple er klar med en ny iPad, der bringer den “almindelige” iPad op på 8. generation. Læs mere om den nye billige iPad her.

Apple har præsenteret iPad (8. generation) (Foto: Apple)
Apple har præsenteret iPad (8. generation) (Foto: Apple)

Apple er uden tvivl ”kongen” af tablets, hvilket de også beviser med oplysningen om de nyeste salgstal. Apple har det seneste årti solgt mere end 500 millioner iPads. Det fortalte topchef Tim Cook ved lanceringen af de nye iPads og Apple Watches.

Apple har solgt mere end 500 millioner iPads

Og netop det flotte salg vil den nye iPad (8. generation) helt sikkert hjælpe til bliver endnu bedre.

Apple lancerede nemlig under ”Time Flies”-eventen 8. generation af iPad. Den kommer med A12 Bionic-chippen. Og så er den prismæssigt til at komme til for de fleste. Den starter nemlig på 2.799 kroner for den billigste konfiguration.

Indmaden er opgraderet i Pad

Apple har præsenteret iPad (8. generation) (Foto: Apple)
Apple har præsenteret iPad (8. generation) har 10,2 tommer skærm (Foto: Apple)

iPad (8. generation) kommer med en 10,2 tommer Retina-skærm og som tidligere nævnt A12 Bionic-choppen. Dette betyder også, at dens ydeevne er omkring 40 procent hurtigere på CPU’en, mens grafikken er dobbelt så hurtig.

Apple skriver, at den er op til to gange hurtigere end den bedst sælgende Windows PC, op til tre gange hurtigere end den bedst sælgende Android-tablet og op til seks gange hurtigere end den bedst sælgende Chromebook. Sikkert er det i hvert fald, at det er en opgradering af den tidligere iPad.

Den nye iPad understøtter også Apple Pencil, hvilket betyder, at man nu også kan tegne, tage noter, markere i dokumenter og meget mere på denne. iPad kommer med TouchID, hvilket betyder, at det fortsat er fingeraftrykslæser, som du låser den op med eller kode.

Der er iPadOS 14 på iPad’en fra salgsæsken.

Noget af det nye i iPadOS 14 er Skrible, der gør det muligt for Apple Pencil-brugere at skrive ”i hånden” direkte i alle tekstfelter. Det betyder altså, at man ikke behøver lægge Apple Pencil fra sig, hvis man er i gang med noget og man skal svare på beskeder i f.eks. Messenger. Skrible bruger indbygget maskinlæring til at konvertere håndskrift til maskinskrevet tekst i realtid, så skrivning altid forbliver privat og sikkert, oplyser Apple.

Det er 1. generation af Apple Pencil, som iPad (8. generation) er kompatibel med.

iPadOS 14 – det vigtigste du skal vide

Du kan allerede nu forudbestille den nye iPad og ellers lander den i butikkerne fredag den 18. september 2020.

iPad (8gen): Pris og tilgængelighed

Apple har præsenteret iPad (8. generation) (Foto: Apple)
Apple har præsenteret iPad (8. generation) koster fra 2.799 kroner (Foto: Apple)

iPad (8. generation) kan bestilles Apples officielle webshop. Ellers lander den i butikkerne fredag den 18. september og prisen starter ved 2.799 for WiFi-modellen og 3.899 kroner for Wi-Fi og mobildata. Den kommer med enten 32 GB eller 128 GB intern hukommelse og bliver tilgængelig i farverne: Sølv, space grey og guld.

Ønsker du en Apple Pencil (1. generation), der er den som er kompatibel med iPad (8. generation) koster denne 769 kroner. Du kan også tilkøbe Smart Keyboard til iPad, hvilket koster 1.399 kroner. Smartcovers fås til 429 kroner.

Modsat den nye iPad Air, så kommer iPad 2020 ikke med USB-C, men holder fast i det traditionelle Lightning-stik.

Kan iPad Pro erstatte din computer?

Mere til historien

Den nye iPad (8. generation) er designet, så den er miljøvenlig og understøtter også Apples plan om at blive CO2-neutral senest i 2030. iPad’ens kaninet er 100 procent genanvendt aluminium, mens hovedbundkortet er 100 procent genanvendt loddetin. Det betyder den er fri for skadelige stoffer, meget energieffektiv og bruger træfiberemballage.

Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
Apple har sløret militære områder i Danmark

Slørede militære områder i Apple Maps vækker undren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram