Pengene fosser ud af kassen i MobilePay

2019 gik som forventet, meddeler ledelsen hos MobilePay efter et kæmpe underskud.

MobilePay
MobilePay kom i 2019-regnskabet ud med et gigantisk underskued (Foto: MereMobil.dk)

Danske Bank fortsætter med at tabe på det populære betalingsmiddel MobilePay.

Siden lanceringen i 2013 har Danske Bank tabt i alt 261 millioner kroner på MobilePay, men 2019 har været det hidtil værste år.

Ifølge erhvervsmediet Finans indkasserede MobilePay A/S i 2019 et underskud efter skat på 157,6 millioner kroner. Ifølge årsregnskabet er det i forhold til 2018 en stigning på intet mindre end 70 procent.

I regnskabet skriver selskabet, der står bag MobilePay i Danmark og Finland, at resultatet er som forventet. Det voldsomt voksende underskud skyldes blandt andet øget afskrivning af softwareinvesteringer.

Uundgåelige Apple Pay?

Årsregnskabet kommer nærmest på årsdagen for at Danske Bank tog en af konkurrenterne til sig; Apple Pay.

Danske Bank var i august sidste år den sidste af de store banker, som valgte at tilbyde den amerikanske betalingstjeneste til sine kunder.

Det var formentlig et uundgåeligt skridt for Danske Bank. I februar kom det nemlig frem, at Apple Pay havde sat sig på tronen for betalinger i de fysiske danske butikker.

En undersøgelse viste, at hver gang der foretages én betaling i en fysisk butik med Mobilepay betales der to gange med Apple Pay.

Mere til historien

I sidste uge kom det frem, at brugere af Apple Pay og Google Pay kan have opkrævet ulovlige gebyrer hos brugerne. Nets kan man i mange tilfælde ikke identificere danske betalingskort. Læs historien her

20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Ny kundeflugt fra Nuuday

TV-kunderne siver forsat væk fra TDC Group, mens Nuuday trækker flere og flere mobilkunder til sig.

(mere…)
PlayStation 5 er fortsat svær at skaffe

Sony har fremlagt deres seneste kvartalsregnskab, samt de nyeste salgsstal for PlayStation 5, som Sony fortsat har problemer med at levere.

(mere…)
Facebook oplever for første gang fald i antal af brugere

For første gang oplevede Facebook i sidste kvartal en nedgang i antallet af daglige brugere. Det kom frem i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.

(mere…)
Apple har 1,8 milliarder aktive enheder

KORT NYT: Under fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab fra Apple meddelte CEO Tim Cook og CFO Luca Maestri, at der nu er 1,8 milliarder aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Apple sætter ny vild rekord med iPhone 13-salget

KORT NYT: Apple har godt gang i forretningen trods chipmanglen og havde i 2021 en stigning på 11 procent i forhold til 2020.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
81 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram