Pengene fosser ud af kassen i MobilePay

2019 gik som forventet, meddeler ledelsen hos MobilePay efter et kæmpe underskud.

MobilePay
MobilePay kom i 2019-regnskabet ud med et gigantisk underskued (Foto: MereMobil.dk)

Danske Bank fortsætter med at tabe på det populære betalingsmiddel MobilePay.

Siden lanceringen i 2013 har Danske Bank tabt i alt 261 millioner kroner på MobilePay, men 2019 har været det hidtil værste år.

Ifølge erhvervsmediet Finans indkasserede MobilePay A/S i 2019 et underskud efter skat på 157,6 millioner kroner. Ifølge årsregnskabet er det i forhold til 2018 en stigning på intet mindre end 70 procent.

I regnskabet skriver selskabet, der står bag MobilePay i Danmark og Finland, at resultatet er som forventet. Det voldsomt voksende underskud skyldes blandt andet øget afskrivning af softwareinvesteringer.

Uundgåelige Apple Pay?

Årsregnskabet kommer nærmest på årsdagen for at Danske Bank tog en af konkurrenterne til sig; Apple Pay.

Danske Bank var i august sidste år den sidste af de store banker, som valgte at tilbyde den amerikanske betalingstjeneste til sine kunder.

Det var formentlig et uundgåeligt skridt for Danske Bank. I februar kom det nemlig frem, at Apple Pay havde sat sig på tronen for betalinger i de fysiske danske butikker.

En undersøgelse viste, at hver gang der foretages én betaling i en fysisk butik med Mobilepay betales der to gange med Apple Pay.

Mere til historien

I sidste uge kom det frem, at brugere af Apple Pay og Google Pay kan have opkrævet ulovlige gebyrer hos brugerne. Nets kan man i mange tilfælde ikke identificere danske betalingskort. Læs historien her

MobilePay satte atter rekorder i Black Week

Endnu engang blev Black Week rekordernes tid for MobilePay. Her blev sat rekord for hele ugen og Black Friday.

(mere…)
Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Frygt for at Dankort forsvinder – danske banker skal tvinges

En stiller af et borgerforslag frygter at dankortet forsvinder, hvis ikke Apple Pay og Google Pay kan anvende Dankort til betaling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
81 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram