Pengene fosser ud af kassen i MobilePay

79

2019 gik som forventet, meddeler ledelsen hos MobilePay efter et kæmpe underskud.

MobilePay
MobilePay kom i 2019-regnskabet ud med et gigantisk underskued (Foto: MereMobil.dk)

Danske Bank fortsætter med at tabe på det populære betalingsmiddel MobilePay.

Siden lanceringen i 2013 har Danske Bank tabt i alt 261 millioner kroner på MobilePay, men 2019 har været det hidtil værste år.

Ifølge erhvervsmediet Finans indkasserede MobilePay A/S i 2019 et underskud efter skat på 157,6 millioner kroner. Ifølge årsregnskabet er det i forhold til 2018 en stigning på intet mindre end 70 procent.

I regnskabet skriver selskabet, der står bag MobilePay i Danmark og Finland, at resultatet er som forventet. Det voldsomt voksende underskud skyldes blandt andet øget afskrivning af softwareinvesteringer.

Uundgåelige Apple Pay?

Årsregnskabet kommer nærmest på årsdagen for at Danske Bank tog en af konkurrenterne til sig; Apple Pay.

Danske Bank var i august sidste år den sidste af de store banker, som valgte at tilbyde den amerikanske betalingstjeneste til sine kunder.

Det var formentlig et uundgåeligt skridt for Danske Bank. I februar kom det nemlig frem, at Apple Pay havde sat sig på tronen for betalinger i de fysiske danske butikker.

En undersøgelse viste, at hver gang der foretages én betaling i en fysisk butik med Mobilepay betales der to gange med Apple Pay.

Mere til historien

I sidste uge kom det frem, at brugere af Apple Pay og Google Pay kan have opkrævet ulovlige gebyrer hos brugerne. Nets kan man i mange tilfælde ikke identificere danske betalingskort. Læs historien her

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
79 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer