Brugere af Apple Pay og Google Pay kan være opkrævet ulovligt gebyr

Nets kan i mange tilfælde ikke identificere danske betalingskort i de mobile betalingsløsninger Apple Pay og Google Pay. Det kan have kostet dig gebyrer.

Google Pay
Brugere af Google Pay og Apple Pay kan været opkrævet ulovlige gebyrer. Forbrugerrådet Tænk er overraskede over, at der endnu ikke er fundet en løsning.

I noget der ligner et år er der opkrævet et ulovligt et gebyr hos mange danske brugere af Apple Pay og Google Pay.

Det afslører Ekstra Bladet, som kan fortælle, at opkrævningen sker blandt andet i supermarkederne Spar og Meny, som Dagrofa står bag.

Forklaringen fra Dagrofa og Nets er, ifølge Ekstra Bladet, at både Apple Pay og Google Pay bruger et system, hvor det ikke er kundernes danske kortnumre, der sendes til betalingsterminalen.

Terminalen “ved” ganske simpelt ikke, at det er et dansk, privat betalingskort, der er tilknyttet, men “tror”, at det er amerikansk. Og amerikanske kreditkort eller firmakort må butikken godt tage gebyrer for.

Gebyret er ulovligt

Faktisk er problemet ikke større end, at gebyret er ulovligt, siger økonom Ida Marie Moesby fra Forbrugerrådet Tænk til Ekstra Bladet.

– “Det er meget kritisabelt, hvis der bliver pålagt gebyrer på betalingskort, som man ifølge reglerne ikke må kræve et gebyr på”.

Men hos Dagrofa skydes problematikken tilbage på Nets og bankerne. Det er her løsningen på de ulovlige gebyrer på Apple Pay og Google Pay skal findes.

Nets har ikke en løsning

Nets erkender problemet, men siger også, at det er et problem, man har svært ved at løse.

– “Nets har etableret en proces for at sikre, at brugere af Apple Pay, der har tilmeldt et dansk udstedt kort, ikke gebyrpålægges iht. de gældende regler”, skriver Nets presseansvarlige, Povl Damstedt Rasmussen, i en mail til Ekstra Bladet.

Han forklarer at Nets er afhængige af, at de får opdaterede kortlister (BIN-lister, red.), så man kan få identificeret, hvor et kort er udstedt henne.

– “Derudover går der et stykke tid, inden opdaterede lister implementeres i terminalen”, tilføjer Povl Damstedt Rasmussen.

Her forklarer han at der “går et stykke tid” fordi “kortselskaberne først skal opdatere listen og sende den ud, hvorefter den skal formateres til at passe til de forskellige løsninger og siden implementeres i terminalerne”.

Ida Marie Moesby fra Forbrugerrådet Tænk er forbavset over Nets’ forklaring og siger til Ekstra Bladet:

– “Det kan undre, at der ifølge jer er gået så lang tid, uden at der tilsyneladende er skabt en brugbar løsning”.

Det er uvist hos hvem og hvor mange der er blevet opkrævet det ulovlige gebyr. Men da det er bankerne som opkræver gebyret opfordrer Ida Marie Moesby derfor bankerne til at få styr på, hvem der uretmæssigt har betalt gebyret og får det tilbagebetalt.

LÆS OGSÅ: Apple Pay slår MobilePay med længder

Mere til historien

Apple Pay blev lanceret i Danmark i oktober 2017. Det skete i et samarbejde med Nordea og Jyske Bank. Siden er en lang række banker begyndt at udbyde Apple Pay.

MobilePay er klar med ny betalingsfunktion

Du kan nu sende penge til venner og familie i de nordiske lande, men det er ikke gratis.

(mere…)
iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram