MobilePay fungerer nu i Grønland

I Danmark har vi længe haft MobilePay, men først nu er nogle forhindringer løst, så MobilePay kan bruges i Grønland.

MobilePay er nu tilgængeligt i Grønland (Foto: MobilePay)
MobilePay er nu tilgængeligt i Grønland (Foto: MobilePay)

MobilePay er nu også blevet muligt, som betalingsmiddel, i Grønland. Fra dags dato kan alle borgere over 13 år i Grønland, samt grønlandske virksomheder, få MobilePay.

Der har været forhindringer, som har betydet, at det ikke har været muligt før nu. For at få MobilePay i Grønland, så skal brugeren først knytte sit grønlandske telefonnummer til et dansk. Dette kan gøres gratis på hjemmesiden tusass.gl, hvis man har et Tusass abonnement. Efterfølgende downloader man MobilePay-appen og opretter sig med det nye danske telefonnummer og ens kontonummer så det vides hvor der skal indbetales og hæves penge fra.

Kort, der kan anvendes til MobilePay, er VisaDankort, Dankort og Mastercard. Det er altså ikke muligt at tilknytte Akiliut til MobilePay. MobilePay virker på alle telefontyper.

Mens vi i Danmark længe har nydt godt af MobilePay som mobilbetaling, både online og fysisk, samt overførsler til andre telefonnumre osv.så er det altså først nu muligt i Grønland.

GrønlandsBanken og Tele-Post har i fællesskab fået løst problemerne omkring danske og grønlandske telefonnumre i forhold til forskellige landekoder og forskelligt antal cifre.

-”Vi er utroligt glade og stolte over at være med til at lancere MobilePay i Grønland. Jeg tror, udbredelsen kommer til at gå meget hurtigt. Det vil i høj grad bidrage til nemmere og mere smidige betalinger til gavn for hele det grønlandske samfund,” siger bankdirektør Martin Kviesgaard, Grønlandsbanken i en pressemeddelelse.

Gratis at oprette sig og kan bruges nu – i Grønland og Danmark

Bor man i Grønland, så kan man altså nu få MobilePay. Det kræver som sagt, at man via tusass.gl får løst nummer-problematikken. Men dette er gratis.

Pengene fosser ud af kassen i MobilePay

-”Det har været os en stor glæde at være med til at fået løst den afgørende udfordring, som nu gør det muligt at give alle potentielle brugere i Grønland adgang til MobilePay. Vores løsning på tusass.gl er både brugervenlig og gratis. De første grønlandske MobilePay-brugere kan oprettes allerede i dag,” siger Kristian Reinert Davidsen, administrerende direktør i Tele-Post, i en pressemeddelelse.

Apple Pay slår MobilePay med længder

Når først man er oprettet vil brugere i Grønland også fremover kunne betale med MobilePay i Danmark, samt omvendt.

Mere til historien

Coronakrisen kunne også ses på antallet af MobilePay-overførsler, der hurtigt faldt. Ifølge Børsen faldt transaktionerne med mellem 11 og 18 procent. Samlet set var nedgangen i marts på 13 procent sammenlignet med den samme måned sidste år. Dette til trods for, at mange butikker faktisk anbefalede MobilePay eller kontaktløsbetaling.

Flere supermarkeder dropper MobilePay – næsten ingen bruger det

Yderligere 530 butikker i Danmark udfaser MobilePay som betalingsmiddel.

(mere…)
Dropper MobilePay – følger flere med?

Circle K har droppet MobilePay-betalinger. Nu følger en stor supermarkedskæde efter. Er det starten på en lavine?

(mere…)
Apple åbner iPhone for MobilePay

NFC-chippen i iPhone åbnes nu for MobilePay og andre wallets.

(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
MobilePay advarer om svindel-SMS’er

ADVARSEL: Endnu engang er svindel SMS’er i omløb, der skal ligne at afsenderen er MobilePay.

(mere…)
MobilePay på vej med stor opdatering mod svindel

En sikkerhedsopdatering fra MobilePay er på vej i foråret, som et led i at forhindre misbrug, trusler og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram