iOS-opdatering kan hjælpe med smitteopsporing

En kommende iOS-opdatering kan gøre det unødvendigt for iPhone-brugere, at downloade den danske smittestop app.

covid-19 corona
Det skal være muligt at smitteopspore på iPhone uden at have en særlig national app installeret (Foto: Gerd Altmann)

Apple har udsendt betaversionen af den kommende iOS 13.7 opdatering. Det ser ud til, at den gør det muligt for iPhone-brugere at smitteopspore uden at installere en national smitteopsporings-app, som den danske smittestop-app. Det skriver Bloomberg.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

-”Opdateringen gør det muligt for brugere at slå notifikationer til for covid-19 eksponeringssystemet uden at de skal downloade en app,” sådan skriver Apple selv omkring funktionen. Du kan læse mere om det her.

I første omgang er iOS 13.7 betaversionen kun tilgængelig for udviklere. Den vil dog senere blive klar i en public-betaversion.

Da Apple og Google annoncerede deres samarbejde mod udbredelsen af covid-19 oplyste de også, at det ville ske i to faser. Første fase så vi i iOS 13.5 og nu er de altså så småt klar med anden fase. Det skriver 9to5mac.com.

Er du selv uheldig at blive smittet med covid-19, så kræver det dog, at du har smittestop appen for at ”bekræfte et smittetilfælde”. Apple oplyser, at tilgængeligheden af covid-19 eksponeringsmeddelelser fortsat afhænger af de lokale sundhedsmyndigheder.

SmitteStop-app til 20 mio. kroner er måske nyttesløs

Apple har også udgivet iPadOS 13.7 beta, som inkluderer fejlrettelser og forbedringer af ydeevnen til iPad-brugere. iPadOS 13.7 beta understøtter ikke eksponeringsmeddelelser.

Selvom coronakrisen var på tværs i årets første halvår, så satte Apple rekord i omsætning i årets andet kvartal.

Mere til historien

Den tyske softwaregigant SAP og det tyske teleselskab Deutsche Telekom skal sammen bygge en platform, som skal slå de europæiske smitteopsprings-apps, der er baseret på Apple og Googles API, sammen. I alt er der tale om ni europæiske lande. Dermed kan det blive muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Læs også:
Digitale abonnementstjenester i fremgang under coronakrisen

Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram