iOS-opdatering kan hjælpe med smitteopsporing

12

En kommende iOS-opdatering kan gøre det unødvendigt for iPhone-brugere, at downloade den danske smittestop app.

covid-19 corona
Det skal være muligt at smitteopspore på iPhone uden at have en særlig national app installeret (Foto: Gerd Altmann)

Apple har udsendt betaversionen af den kommende iOS 13.7 opdatering. Det ser ud til, at den gør det muligt for iPhone-brugere at smitteopspore uden at installere en national smitteopsporings-app, som den danske smittestop-app. Det skriver Bloomberg.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

-”Opdateringen gør det muligt for brugere at slå notifikationer til for covid-19 eksponeringssystemet uden at de skal downloade en app,” sådan skriver Apple selv omkring funktionen. Du kan læse mere om det her.

I første omgang er iOS 13.7 betaversionen kun tilgængelig for udviklere. Den vil dog senere blive klar i en public-betaversion.

Da Apple og Google annoncerede deres samarbejde mod udbredelsen af covid-19 oplyste de også, at det ville ske i to faser. Første fase så vi i iOS 13.5 og nu er de altså så småt klar med anden fase. Det skriver 9to5mac.com.

Er du selv uheldig at blive smittet med covid-19, så kræver det dog, at du har smittestop appen for at ”bekræfte et smittetilfælde”. Apple oplyser, at tilgængeligheden af covid-19 eksponeringsmeddelelser fortsat afhænger af de lokale sundhedsmyndigheder.

SmitteStop-app til 20 mio. kroner er måske nyttesløs

Apple har også udgivet iPadOS 13.7 beta, som inkluderer fejlrettelser og forbedringer af ydeevnen til iPad-brugere. iPadOS 13.7 beta understøtter ikke eksponeringsmeddelelser.

Selvom coronakrisen var på tværs i årets første halvår, så satte Apple rekord i omsætning i årets andet kvartal.

Mere til historien

Den tyske softwaregigant SAP og det tyske teleselskab Deutsche Telekom skal sammen bygge en platform, som skal slå de europæiske smitteopsprings-apps, der er baseret på Apple og Googles API, sammen. I alt er der tale om ni europæiske lande. Dermed kan det blive muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Læs også:
Digitale abonnementstjenester i fremgang under coronakrisen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer