Trods coronakrise: Apple sætter rekord for omsætning

Apple-aktien krydsede en magisk grænse, da den amerikanske techgigant præsenterede rekordregnskab for andet kvartal i år.

iPhone 11
Apples finansdirektør, Luca Maestri, fortalte, at planen er at lancere en ny iPhone-model. Lanceringen vil ske nogle uger senere end normalt (Foto: Apple)

Apple trodsede i april, maj og juni coronakrisen og kom ud af årets tredje kvartal med en omsætning på 59,69 milliarder dollar - eller 378,4 milliarder kroner. Det er således det bedste kvartal nogensinde for den amerikanske techgigant.

Af regnskabet fremgår det, at Apple havde fremgang i både salg af de fysiske produkter som smartphones og services, som apps og digitalt indhold. Dertil kommer, at Apple gik frem på tværs af alle markeder selskabet er til stede på.

Analytikerne havde ventet en omsætning på 52,3 milliarder dollar, og med resultatet i ryggen udtalte topchefen Tim Cook ifølge Ritzau da også selvsikkert følgende i en kommentar til tallene:

- "I usikre tider er præstationen et vidnesbyrd om den vigtige rolle vores produkter spiller i kundernes liv og Apples ubøjelige innovation".

Tim Cook peger på lanceringen af den ny iPhone SE i april, som en af de store succeser i regnskabsperioden.

KØBSGUIDE: Her er 5 grunde til at købe iPhone SE og spare penge

Alligevel er stigningen i salg af iPhones i perioden kun steget to procent til et salg for 26,4 milliarder dollar - eller 167,3 milliarder kroner.

Salget af apps og digitalt indhold steg 15 procent til 13,2 milliarder dollar - eller 83,7 milliarder kroner.

Regnskabet fik ifølge Euroinvestor Apple-aktien til at stige med 6,4 procent til 409,55 dollar i det amerikanske eftermarked. Aktien brød dermed gennem 400 dollar og ind i uberørt territorium, skriver finansmediet. Samtidig har Apple meddelt, at der udbetales et udbytte til aktionærerne på 82 cent pr. aktie. Det svarer til 5,2 kroner aktien.

Mere til historien

På den telefonkonference, hvor Apple præsenterede regnskabet, sagde Apples finansdirektør, Luca Maestri, at planen er at lancere en ny iPhone-model. Lanceringen vil ske nogle uger senere end normalt, hvilket rygtebørsen havde forudset i lyset af coronakrisen.

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram