Facebook skifter udseende i september

4

Siden maj har det været muligt at skifte til den nye Facebook. Fra september udskiftes den klassiske side dog endegyldigt med det nye layout.

Facebook Odense Datacenter
Fra september byder Facebook et nyt designtopdesign velkomment (Foto: MereMobil.dk)

Facebook har annonceret, at brugere bliver blive tvunget til at udskifte den klassiske Facebook med ”Den Nye Facebook-oplevelse,” skriver MSpoweruser.com.

Den nye Facebook blev introduceret tilbage i maj, hvor flere brugere fik mulighed for at skifte til det nye layout. Den nye Facebook kommer med en række forbedringer og nye funktioner, der skal gøre brugeroplevelsen bedre.

Facebook bringer Messenger-funktioner til Instagram

Siden Facebook gik i luften for 16 år siden, har der blandt andet været fokus på at udvide med flere sprog. Det er nu blevet til hundredvis af oversættelser heriblandt dansk. På det seneste har Facebook haft fokus på at optimere den mobile platform, hvilket har efterladt PC-versionen lidt i baggrunden. Nu er selskabet imidlertid klar til at lancere den nye Facebook på PC til alle brugere på verdensplan.

  • Nyt Facebook
  • gammelt Facebook

Facebook bliver hurtigere og får mørkt tema

Blandt de nye og forbedrede funktioner, finder vi søgefunktionen. Den har fået en overhaling med strømlinet navigation, der skal gøre det hurtigere og lettere at finde videoer, spil og grupper. Dertil kommer, at sideskift nu bliver væsentligt hurtigere end tidligere grundet hurtigere loadingtider.

Den nye Facebook kommer også med et mørkt tema, som vi efterhånden kender det fra vores smartphones. Kort sagt kan du fremover vælge en mørk baggrund fremfor den velkendte hvide. Det har flere fordele. Først og fremmest er det mørke tema ikke så hårdt for dine øjne.

Især om aftenen, eller ved lav belysning, er det langt mere behageligt at benytte Facebook. Dertil kommer, at sort baggrund sparer strøm, hvis din telefon har et LED-panel.

Facebooks reklameindtægter vokser under coronakrisen

Den sidste forbedring som Facebook selv fremhæver, er styring af sider, grupper og arrangementer. Her bliver det lettere at oprette og administrere eksempelvis grupper. Du får også mulighed for at se en forhåndsvisning af din gruppe, hvor du også kan se, hvordan den tager sig ud på telefonen, inden du opretter den.

Alt i alt har den nye Facebook til formål at gøre mediet lettere og hurtigere at bruge.

Den klassiske Facebook forsvinder efter planen i september. Så hvis du er vild med det nuværende layout, er det med at nyde det inden det forsvinder for altid.

Mere til historien

Den nye Facebook er ikke det eneste, at selskabet arbejder på for tiden. I juli kom det frem, at Facebook forhandlede med flere store pladeselskaber om rettighederne til at vise musikvideoer. Facebook ser dermed ud til at udfordre YouTube, der ellers sidder solidt på markedet for streaming af musikvideoer.

Tidligere artikelInstagram har lanceret QR-kode
Næste artikelMobilePay fungerer nu i Grønland
Robin er tech-journalist med flere års erfaring fra danske og internationale medier. Han ved, hvad der er værd at vide om det danske telemarked og har en stor forkærlighed for forbrugerelektronik; telefoner, bærbar lyd eller smarthome. Robin lever af at dække nyheder og skrive anmeldelser om alt fra mobilabonnementer til el-løbehjul. Robin tager også gerne en nørdet snak om videospil.
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer