Facebook skifter udseende i september

Siden maj har det været muligt at skifte til den nye Facebook. Fra september udskiftes den klassiske side dog endegyldigt med det nye layout.

Facebook Odense Datacenter
Fra september byder Facebook et nyt designtopdesign velkomment (Foto: MereMobil.dk)

Facebook har annonceret, at brugere bliver blive tvunget til at udskifte den klassiske Facebook med ”Den Nye Facebook-oplevelse,” skriver MSpoweruser.com.

Den nye Facebook blev introduceret tilbage i maj, hvor flere brugere fik mulighed for at skifte til det nye layout. Den nye Facebook kommer med en række forbedringer og nye funktioner, der skal gøre brugeroplevelsen bedre.

Facebook bringer Messenger-funktioner til Instagram

Siden Facebook gik i luften for 16 år siden, har der blandt andet været fokus på at udvide med flere sprog. Det er nu blevet til hundredvis af oversættelser heriblandt dansk. På det seneste har Facebook haft fokus på at optimere den mobile platform, hvilket har efterladt PC-versionen lidt i baggrunden. Nu er selskabet imidlertid klar til at lancere den nye Facebook på PC til alle brugere på verdensplan.

Facebook bliver hurtigere og får mørkt tema

Blandt de nye og forbedrede funktioner, finder vi søgefunktionen. Den har fået en overhaling med strømlinet navigation, der skal gøre det hurtigere og lettere at finde videoer, spil og grupper. Dertil kommer, at sideskift nu bliver væsentligt hurtigere end tidligere grundet hurtigere loadingtider.

Den nye Facebook kommer også med et mørkt tema, som vi efterhånden kender det fra vores smartphones. Kort sagt kan du fremover vælge en mørk baggrund fremfor den velkendte hvide. Det har flere fordele. Først og fremmest er det mørke tema ikke så hårdt for dine øjne.

Især om aftenen, eller ved lav belysning, er det langt mere behageligt at benytte Facebook. Dertil kommer, at sort baggrund sparer strøm, hvis din telefon har et LED-panel.

Facebooks reklameindtægter vokser under coronakrisen

Den sidste forbedring som Facebook selv fremhæver, er styring af sider, grupper og arrangementer. Her bliver det lettere at oprette og administrere eksempelvis grupper. Du får også mulighed for at se en forhåndsvisning af din gruppe, hvor du også kan se, hvordan den tager sig ud på telefonen, inden du opretter den.

Alt i alt har den nye Facebook til formål at gøre mediet lettere og hurtigere at bruge.

Den klassiske Facebook forsvinder efter planen i september. Så hvis du er vild med det nuværende layout, er det med at nyde det inden det forsvinder for altid.

Mere til historien

Den nye Facebook er ikke det eneste, at selskabet arbejder på for tiden. I juli kom det frem, at Facebook forhandlede med flere store pladeselskaber om rettighederne til at vise musikvideoer. Facebook ser dermed ud til at udfordre YouTube, der ellers sidder solidt på markedet for streaming af musikvideoer.

Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Threads er åbnet i Danmark

Twitter, nu kendt som X har fået en konkurrent i Europa. Threads kan også tilgås i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram