Facebooks reklameindtægter vokser under coronakrisen

Trodser forventninger: Facebook overgår eksperternes forventninger. Topchef Mark Zuckerberg er stolt over, at folk kan stole på selskabets tjenester.

Velkommen til Facebook Odense Data Center
Nederst i denne artikel kan du få et eksklusivt kig ind i Facebooks danske datacenter (Foto: MereMobil.dk

Reklameindtægterne vælter fortsat ind til Facebook - og det på trods af coronakrisen.

Torsdag fremlagde Facebook regnskabet for april, maj og juni. I modsætning til mange andre virksomheder har det sociale medie formået at få flere penge i kassen ved salg af annoncer.

Således har Facebook i andet kvartal øget indtægterne for salg af reklamer med ti procent. Det betyder, at Facebook i perioden ramte 18,3 milliarder dollar - eller 116 milliarder kroner.

Selskabets 36-årige grundlægger og topchef, Mark Zuckerberg, vendte i en kommentar til fremgangen succesen en anden vej.

- "Vi er glade for at kunne give små forretninger de værktøjer, de mangler for at vokse og have succes online i disse udfordrende tider", sagde Mark Zuckerberg ifølge Ritzau. Han tilføjede, at "vi er stolte over, at folk kan stole på vores tjenester og bruge dem til at holde kontakten, når de ikke altid selv kan mødes menneske til menneske".

Regnskabet fik ifølge nyhedsbureauet AFP Facebook-aktierne til at stige med fem procent.

Laveste væksttempo siden 2012

Analytikere havde ifølge nyhedsbureauet Reuters forventet, at Facebook i perioden ville ramme en omsætning på 17,4 milliarder dollar, og havde således forventet et aktiefald på tre procent.

Med til historien hører også, at på trods af fremgangen er resultatet ifølge CNBC det laveste væksttempo, siden Facebook kom på børsen i 2012.

Men det var altså bedre end eksperterne havde ventet. Facebook lægger i en kommentar til regnskabet også låg på optimismen:

- "Vores forretning har været påvirket af covid-19-pandemien. Som alle andre virksomheder går vi en tid i møde med en usikkerhed i vores forretningsudsigter, vi aldrig har oplevet før", skriver Facebook.

Antallet af månedlige brugere på Facebook steg ifølge Facebook i corona-månederne april, maj, juni så meget, at der er kommet 12 procent flere månedlige brugere til over det seneste år.

Hos Apple har de, trods coronakrisen, sat endnu en regnskabsrekord. Læs om Apples vilde udvikling her.

Her er dine Facebook data gemt

Mere til historien

Facebook gør klar til at konkurrere mod YouTube på markedet for musikvideoer, skriver Bloomberg. Ifølge Bloomberg har Facebook indgået en række aftaler om rettigheden til at vise musikvideoer på Facebooks sociale medier. Dermed bevæger Facebook sig ind på et marked, som Alphabet, der er moderselskabet bag Google og YouTube, ellers sidder tungt på.

TikTok har flyttet US-brugeres data

Data fra TikTok-appen, som amerikanske brugere skaber, kører nu fra amerikanske servere hos Oracle.

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
TikTok er blevet forbudt i amerikansk delstat

Den amerikanske delstat Montana har, som den første, indført forbud mod TikTok.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Nu skal forældre forstå deres børns digitale liv

En række organisationer vil hjælpe forældre med at navigere i børnenes digitale udfordringer fra mobning til datahøst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram