Snart kan du se musikvideoer på Facebook

Musikvideoer har indtil nu været forhindret af pladeselskabernes rettigheder, men nu forlyder det, at Facebook snart er klar til at streame musikvideoer.

Musik koncert publikum
Det lader til, at du snart kan se musikvideoer fra dine yndlings artister på Facebook.

Fra næste måned er Facebook angiveligt klar til at streame musikvideoer i USA, skriver CNET. Det betyder, at Facebook bliver direkte konkurrent til YouTube, der sidder på alt, hvad der hedder online-streaming af musikvideoer.

Facebook-fejl lukker populære apps ned på iOS

Fremover vil artister ikke engang behøve at uploade deres musikvideoer. Ifølge materiale, som TechCrunch er kommet i besiddelse af, får Facebook en helt ny indstilling. Den nye indstilling vil gøre det muligt for artister automatisk at tilføje musikvideoer til siderne. Derefter vil fans have mulighed for at se videoerne på den pågældende artists videofane.

Begrænset af pladeselskaber

Tidligere har det været sådan, at de artister der er på kontrakt hos nogle af de større pladeselskaber i USA, har været forhindret i at dele deres fulde musikvideoer på Facebook. På grund af pladeselskabernes rettigheder har det kun været muligt at dele korte klip fra videoerne.

I godt og vel et halvt år har Facebook dog arbejdet på at ændre den praksis. I december skrev Bloomerg, at Facebook lå i forhandlinger med tre af USAs største pladeselskaber, Universal Music Group, Sony Music Entertainment og Warne Music Group, omkring rettighederne til deres artisters musikvideoer.

Musik er generelt begrænset på Facebook

Generelt har Facebook relativt store begrænsninger, når det kommer til musik. Der er strikse regler omkring hvilke sange, der må vises på det sociale medie. Dette gælder også selvom vi ikke taler musikvideoer. Så snart rettighederne ejes et andet sted, så er det stort set umuligt at få lov til at afspille på Facebook.

Et eksempel er, at nogle bryllupsvideoer slet ikke kan vises på Facebook, hvis brudevalsen danses til et stykke musik, som man ikke selv har rettighederne til. Personligt har jeg oplevet under Coronakrisen, at en online-fredagsbar blev besværliggjort, da man ikke måtte have musik i baggrunden af sit livestream.

Skjul pinlige opdateringer på Facebook

Så selvom det naturligvis handler om kroner og øre, i form af reklameindtægter fra musikvideoer, vil det helt sikkert komme en masse brugere til gode, hvis Facebook får lov til at vise og afspille musik fra de store pladeselskaber.

En gang var musik relativt svært tilgængelig. Da Sony introducerede Walkman, ændrede det musikmarkedet. Læs denne retroartikel om dengang da Walkman gjorde musikken mobil.

Mere til historien

I skrivende stund er YouTube den største udbyder af online musikvideoer. Tjenesten har mere en 2 milliarder månedlige brugere, og størstedelen af de mest sete videoer er musikvideoer. Det er derfor ingen overraskelse, at Facebook gerne vil ind på det marked.

TikTok har flyttet US-brugeres data

Data fra TikTok-appen, som amerikanske brugere skaber, kører nu fra amerikanske servere hos Oracle.

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
TikTok er blevet forbudt i amerikansk delstat

Den amerikanske delstat Montana har, som den første, indført forbud mod TikTok.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Nu skal forældre forstå deres børns digitale liv

En række organisationer vil hjælpe forældre med at navigere i børnenes digitale udfordringer fra mobning til datahøst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram