Snart kan du se musikvideoer på Facebook

0

Musikvideoer har indtil nu været forhindret af pladeselskabernes rettigheder, men nu forlyder det, at Facebook snart er klar til at streame musikvideoer.

Musik koncert publikum
Det lader til, at du snart kan se musikvideoer fra dine yndlings artister på Facebook.

Fra næste måned er Facebook angiveligt klar til at streame musikvideoer i USA, skriver CNET. Det betyder, at Facebook bliver direkte konkurrent til YouTube, der sidder på alt, hvad der hedder online-streaming af musikvideoer.

Facebook-fejl lukker populære apps ned på iOS

Fremover vil artister ikke engang behøve at uploade deres musikvideoer. Ifølge materiale, som TechCrunch er kommet i besiddelse af, får Facebook en helt ny indstilling. Den nye indstilling vil gøre det muligt for artister automatisk at tilføje musikvideoer til siderne. Derefter vil fans have mulighed for at se videoerne på den pågældende artists videofane.

Begrænset af pladeselskaber

Tidligere har det været sådan, at de artister der er på kontrakt hos nogle af de større pladeselskaber i USA, har været forhindret i at dele deres fulde musikvideoer på Facebook. På grund af pladeselskabernes rettigheder har det kun været muligt at dele korte klip fra videoerne.

I godt og vel et halvt år har Facebook dog arbejdet på at ændre den praksis. I december skrev Bloomerg, at Facebook lå i forhandlinger med tre af USAs største pladeselskaber, Universal Music Group, Sony Music Entertainment og Warne Music Group, omkring rettighederne til deres artisters musikvideoer.

Musik er generelt begrænset på Facebook

Generelt har Facebook relativt store begrænsninger, når det kommer til musik. Der er strikse regler omkring hvilke sange, der må vises på det sociale medie. Dette gælder også selvom vi ikke taler musikvideoer. Så snart rettighederne ejes et andet sted, så er det stort set umuligt at få lov til at afspille på Facebook.

Et eksempel er, at nogle bryllupsvideoer slet ikke kan vises på Facebook, hvis brudevalsen danses til et stykke musik, som man ikke selv har rettighederne til. Personligt har jeg oplevet under Coronakrisen, at en online-fredagsbar blev besværliggjort, da man ikke måtte have musik i baggrunden af sit livestream.

Skjul pinlige opdateringer på Facebook

Så selvom det naturligvis handler om kroner og øre, i form af reklameindtægter fra musikvideoer, vil det helt sikkert komme en masse brugere til gode, hvis Facebook får lov til at vise og afspille musik fra de store pladeselskaber.

En gang var musik relativt svært tilgængelig. Da Sony introducerede Walkman, ændrede det musikmarkedet. Læs denne retroartikel om dengang da Walkman gjorde musikken mobil.

Mere til historien

I skrivende stund er YouTube den største udbyder af online musikvideoer. Tjenesten har mere en 2 milliarder månedlige brugere, og størstedelen af de mest sete videoer er musikvideoer. Det er derfor ingen overraskelse, at Facebook gerne vil ind på det marked.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer