Apple opdaterer hardwaren i iMac

Apples stationære computer har fået lidt af en opdatering. Fremover kommer alle 27-tommer iMacs blandt andet SSD og bedre skærm.

27″ iMac har fået en overhaling på hardwarefronten, hvilket blandt andet betyder bedre grafik og hurtigere drev. (Foto: Apple)

Den nye iMac på 27 tommer er, ifølge producenten selv, den suverænt mest kraftfulde iMac nogensinde. Ifølge en pressemeddelelse fra Apple kommer udtalelsen som følge af en opdatering af hardwaren i den stationære computer.

Opdateringen inkluderer blandt andet hurtigere Intel-processorer, dobbelt så stor hukommelseskapacitet og næste generations grafik fra AMD. Derudover vil alle maskiner i serien nu komme med et såkaldt Solid State Drive – eller bare SSD. I modsat til den almindelige harddisk indeholder SSD ingen bevægelige dele. Det betyder blandt andet, at en SSD ikke genererer støj. Men mest af alt betyder det, at den er lynhurtig.

Tom Boger, Apples Senior Director for Mac and iPad Product Marketing udtaler i en pressemeddelelse.

– “Vores kunder sætter mere end nogensinde deres lid til Mac. Og mange af dem har brug for den mest powerfulde og funktionelle iMac, vi nogensinde har lavet. Med lynhurtig ydeevne, dobbelt så stor hukommelse, SSD’er over hele linjen med fire gange så stor lagringsplads, en endnu mere imponerende Retina 5K-skærm, et bedre kamera, hi-fi-højttalere med mere præcis lydgengivelse og mikrofoner i studiekvalitet er 27″ iMac spækket med nye funktioner til den samme pris. Det er den ultimative stationære computer til arbejde, kreative projekter og kommunikation”.

Brugere af Apple Pay og Google Pay kan være opkrævet ulovligt gebyr

Oplagt til kreativt arbejde

Det er ingen hemmelighed, at Apples computere er det foretrukne valg i mange kreative erhverv. Ifølge Apple vil den nye iMac være endnu bedre til blandt andet musikproduktion og billed- og videoredigering.

Det er blandt andet på grund af de nye processorer fra Intel, der opfylder en bred vifte af behov. For første gang, har modellen også en version med 10 processorkerner, der ovenikøbet understøtter Turbo Boost. Det betyder hastigheder på op til 5,0 GHz. Dette giver en forbedret ydeevne på op til 65 procent. Derudover har computeren en hukommelseskapacitet på 128 GB. Det betyder, at du kan smække op til 128 GB RAM i maskinen.

Sammenlignet med forrige generation af 8-core 27″ iMac leverer den nye iMac:

  • Op til 65 procent flere plug-ins i Logic Pro X.
  • Op til 40 procent hurtigere 8K ProRes-omkodning i Final Cut Pro X.
  • Op til 35 procent hurtigere rendering med Arnold i Autodesk Maya.
  • Op til 25 procent hurtigere byggetid i Xcode.

Også til gaming

27-tommer iMac kommer med næste generations AMD-grafik til GPU-baseret rendering, grafikkrævende spil eller redigering af flere 4K-videostreams. I forhold til forgængeren, betyder det op til 55 procent hurtigere grafisk ydeevne, takket være grafikprocessorer fra Radeon Pro 5000-serien. Denne har den nyeste RDNA-arkitektur fra AMD med hurtigere og mere energieffektive regneenheder.

Til de brugere, der benytter sig af professionelle programmer, som kan udnytte store dele af videohukommelsen for at levere en endnu bedre ydeevne, kan den nye iMac udstyres med en grafikhukommelse på 16 GB. Det er dobbelt så meget som forrige generation af 27-tommer iMac.

Sammenlignet med forrige generation af 27″ iMac med Radeon Pro Vega 48-grafik leverer den nye iMac:

  • Op til 55 procent hurtigere rendering i Maxon Cinema 4D ProRender.
  • Op til 50 procent hurtigere gennemgang af demoer i Unity Editor.
  • Op til 45 procent hurtigere ydeevne i “Total War: Three Kingdoms”.
  • Op til 30 procent hurtigere rendering af tidslinjer i Final Cut Pro X.

Mulighed for bedre skærm, kamera og lyd

Den nye iMac kan udstyres med glas med nanotekstur, som giver en bedre oplevelse i eksempelvis direkte sollys. Kort fortalt er glasset graveret på nanometerniveau. Det begrænser refleksion og giver mindre genskin.

FaceTime HD-kameraet har også fået en opgradering og er nu på 1.080p. Derudover hjælper T2-chippen i iMac med eksponeringsjustering og ansigtsregistrering. Samme chip arbejder også sammen med højttalerne, og leverer en variabel equalizer, som giver bedre balance, dybere bas og mere præcis lydgengivelse

Desuden er computeren udstyret med nye mikrofoner, der ifølge Apple byder på studiekvalitet. Det skulle være muligt at optage eksempelvis podcast i høj kvalitet direkte fra den nye 27-tommer iMac.

Apple bekræfter: Corona forsinker iPhone 12

Også opdateringer til mindre iMacs

Apple har også afsløret, at den mindre iMac på 21 tommer for første gang vil blive leveret med SSD som standard. Du kan desuden vælge at konfigurere computeren med det såkaldte “Fusion Drive”.

iMac Pro fås nu med en Intel Xeon-processer, med hele 10 kerner, som standard. Til de brugere, der virkelig kræver meget ydeevne, fås iMac Pro også med en Xeon-processor, med op til 18 kerner. Dertil kommer grafisk ydeevne på op til 22 teraflops, op til 256 GB quad-channel ECC-hukommelse og en Retina 5K-skærm på 27 tommer.

Priser og tilgængelighed

Den nye 27″ iMac fås fra 15.999 DKK. Maskinen er tilgængelig nu.

De opdaterede modeller af 21,5″ iMac og iMac Pro fås fra henholdsvis 9.699- og 42.999 kroner. De kan også bestilles nu. De vil ligeledes kunne fås i udvalgte Apple Stores og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere.

Du finder alle de nye computere på Apples hjemmeside, hvor du også kan finde udvalget af officielt tilbehør.

Mere til historien

På trods af Coronakrisen har Apple sat omsætningsrekort. Den amerikanske tech-gigant har overgået analytikernes forventninger i tredje kvartal med hele syv milliarder dollars.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram