Nu kan du prøve iOS 14, iPadOS 14 og tvOS 14

Vil du teste de nye iOS- og iPadOS-versioner så læs med her. Apple har nu åbnet for public beta – men pas på - du kan risikere en ustabil iPhone eller iPad.

Widgets, iOS 14
Widgets er en af de store nyheder i iOS 14. Nu kan du prøve testversion af iOS 14 (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Apple har frigivet iOS 14, iPadOS 14 og tvOS 14 i en såkaldt public beta. Den åbne betaversion giver dig mulighed for at installere de ufærdige store softwareopdateringer, der udsendes til offentligheden hen i efteråret.

Ingen du tilmelder dig den åbne betaversion så husk på: Disse versioner bør ikke installeres på enheder, som du er afhængig af. Der er tale om en testversion, der stadig kan have betydelige fejl – herunder risikoen for datatab.

Som jeg tidligere har beskrevet, så indeholder iOS 14 og iPadOS 14 en stor mængde nyheder. Eksempelvis kommer der widgets til hjemmeskærmen på iPhone og iPad. Dine apps får også et nyt sted at bo med Appgallery.

VIDEO: Mit første kig på AppGallery

Overraskende stabile testversioner

Jeg har siden Apple præsenterede iOS 14 afprøvet de udviklerversioner, der ligger forud for public beta. De umiddelbart første indtryk er, at selv den første version af iOS 14 er overraskende stabil.

Mine apps og telefonens funktioner har virket uden problemer. Heller ikke strømforbruget er stukket af. Lige præcis strømforbruget er ofte der, hvor betaversioner bliver trælse. Det er nemlig meget normalt, at der i de tidlige versioner ikke er optimeret på strømforbruget – men her er det umiddelbart ikke et problem.

Selvom jeg har haft gode oplevelser med iOS 14 ind til nu, er det ikke det samme som, at det forbliver sådan. Apple vil frem mod den officielle lancering af iOS 14 og iPadOS 14 udsende flere opdateringer til betaversionerne. Her kan du komme ud for, at kommende opdateringer vil kunne indeholde graverende fejl.

Inden du opdaterer til iOS 14 public beta, så sørg for at lave en backup af telefonen.

Til efteråret, når Apple frigiver de endelige versioner, vil alle iPhone-ejere fra iPhone 6S og fremefter kunne opdatere, men for nu kan du læse mere på Apple betasoftware-side.

Med iOS 14 kommer også en ny funktion, der skal være med til at beskytte din hørelse. Læs mere om Hørelse her. Tjek desuden denne nye cool funktion, der også kommer til iPhone.

Vil du have det seneste nye om iOS 14 i din indbakke, så tilmeld dig her.

Mere til historien

Senere vil der åbne en public beta af de nye softwareversioner til Mac-computere og Apple Watch. Disse hedder macOS 11 Big Sur og watchOS 7.

Samsung sender overraskende opdatering ud

Samsung har netop sendt en yderst overraskende opdatering ud til gamle telefoner. Opdateringen fikser et problem med GPS-funktionen.

(mere…)
MacBook Air (M2) vs. MacBook Air (M1) og Pro

VIDEO: Hvilken Macbook Air skal du købe? M1- eller M2-versionen? Her er mit bud.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Bloomberg: iPhone 14 afsløres den 7. september 2022

Vi nærmer os en kommende iPhone-lancering. Bloomberg mener, at iPhone 14-series afsløres onsdag den 7. september 2022.

(mere…)
Forskning: Apple Watch kunne tjekke for hjerteanfald

Apple Watch reddede techskribents liv. Forskning tyder på, at avancerede sundhedsfunktioner kan nå til Apple Watch.

(mere…)
Apple arbejder med annoncer til iPhone og iPad

Apple har ambitioner om at flerdoble milliardomsætningen på annoncer og udvide reklameforretningen markant.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram