Nu kan du prøve iOS 14, iPadOS 14 og tvOS 14

Vil du teste de nye iOS- og iPadOS-versioner så læs med her. Apple har nu åbnet for public beta – men pas på – du kan risikere en ustabil iPhone eller iPad.

Widgets, iOS 14
Widgets er en af de store nyheder i iOS 14. Nu kan du prøve testversion af iOS 14 (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Apple har frigivet iOS 14, iPadOS 14 og tvOS 14 i en såkaldt public beta. Den åbne betaversion giver dig mulighed for at installere de ufærdige store softwareopdateringer, der udsendes til offentligheden hen i efteråret.

Ingen du tilmelder dig den åbne betaversion så husk på: Disse versioner bør ikke installeres på enheder, som du er afhængig af. Der er tale om en testversion, der stadig kan have betydelige fejl – herunder risikoen for datatab.

Som jeg tidligere har beskrevet, så indeholder iOS 14 og iPadOS 14 en stor mængde nyheder. Eksempelvis kommer der widgets til hjemmeskærmen på iPhone og iPad. Dine apps får også et nyt sted at bo med Appgallery.

VIDEO: Mit første kig på AppGallery

Overraskende stabile testversioner

Jeg har siden Apple præsenterede iOS 14 afprøvet de udviklerversioner, der ligger forud for public beta. De umiddelbart første indtryk er, at selv den første version af iOS 14 er overraskende stabil.

Mine apps og telefonens funktioner har virket uden problemer. Heller ikke strømforbruget er stukket af. Lige præcis strømforbruget er ofte der, hvor betaversioner bliver trælse. Det er nemlig meget normalt, at der i de tidlige versioner ikke er optimeret på strømforbruget – men her er det umiddelbart ikke et problem.

Selvom jeg har haft gode oplevelser med iOS 14 ind til nu, er det ikke det samme som, at det forbliver sådan. Apple vil frem mod den officielle lancering af iOS 14 og iPadOS 14 udsende flere opdateringer til betaversionerne. Her kan du komme ud for, at kommende opdateringer vil kunne indeholde graverende fejl.

Inden du opdaterer til iOS 14 public beta, så sørg for at lave en backup af telefonen.

Til efteråret, når Apple frigiver de endelige versioner, vil alle iPhone-ejere fra iPhone 6S og fremefter kunne opdatere, men for nu kan du læse mere på Apple betasoftware-side.

Med iOS 14 kommer også en ny funktion, der skal være med til at beskytte din hørelse. Læs mere om Hørelse her. Tjek desuden denne nye cool funktion, der også kommer til iPhone.

Vil du have det seneste nye om iOS 14 i din indbakke, så tilmeld dig her.

Mere til historien

Senere vil der åbne en public beta af de nye softwareversioner til Mac-computere og Apple Watch. Disse hedder macOS 11 Big Sur og watchOS 7.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram