Ny lydfunktion til headsets kommer på iPhone

Hørelse hedder en ny funktion på iPhone og iPad, hvor du kan se om lyden i dit headset kan beskadige din hørelse.

Hørelse, iOS 14
Hørelse viser hvor mange dB dine ører belastes med, når du afspiller musik i headsets (Foto: MereMobil.dk)

Fra iOS 13 blev hørelse en del af Sundhed. Fra iOS 14 rykker informationer om headsettets lydstyrke ud i Kontrolcenter på iPhone og iPad. Nu kan du i realtid se, hvor mange dB du udsætter dine ører for.

Normalt skruer vi op for lydstyrken, indtil vi finder lydstyrken passende. Det er nok de færreste, der kan høre, hvornår grænsen på 80 dB passeres. Lydstyrker i længere tid over 80 dB kan nemlig give permanente høreskader.

I den nye lydfunktion angives dB-tallet og lydstyrken markeres med farverne grøn og orange. Under 80 dB er lydstyrkemåleren grøn.

Lydfunktionen på iPhone og iPad fungerer med AirPods og AirPods Pro, men jeg har også i betaversionen kunne bekræfte, at Jabra Evolve 65t er understøttet. Angiveligt vil visningen dog være mest retvisende, hvis man anvender AirPods eller andre certificerede headsets.

I appen Sundhed indgår lydniveauerne i hovedtelefoner som en del af statistikken, så du kan se, hvor meget du har belastet din hørelse over tid.

LÆS OGSÅ: Cool ny genvej kommer til iPhone

Sådan aktiverer du Hørelse med lydmåling i iOS 14

Funktionen Hørelse, som funktionen rigtigt hedder, er gemt i indstillingerne for Kontrolcenter, hvorfra den skal aktiveres.

  1. Åben Indstillinger
  2. Gå til Kontrolcenter
  3. Find Hørelse
  4. Tryk på det grønne ”+”-tegn

Nu vil du se Hørelse som en del af Kontrolcenter. Tap på ikonet for at åbne visningen.

Din iPhone eller iPad skal være opdateret til iOS 14, før du har adgang til Hørelse. iOS 14 frigives til offentligheden i efteråret. Informationerne i min artikel er baseret på en betaversion.

Fra iOS 14 kommer der prikker i toppen af skærmen, når din kamera og din mikrofon har været tilgået af forskellige apps. Her kan du læse mere om hvad prikkerne betyder.

Første kig på Appbibliotek

Mere til historien

I Apple Watch findes en støjmålingsfunktion, hvor du får besked, hvis du for længe har opholdt dig i støjende omgivelser. Målingerne sker automatisk og bliver ligeledes tilgængelig i appen Sundhed.

Fra iOS 17 bliver iPhone et smartdisplay

RYGTE: Din iPhone får fra iOS 17 smartdisplay-tilstand. Læs mere om funktionen og et par andre nyheder, der forventes.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
Final Cut Pro og Logic Pro snart klar til iPad

Apple har netop afsløret, at Final Cut Pro og Logic Pro er på til iPad. Dette er en nyhed, som vil glæde mange, der producerer video og musik.

(mere…)
Apple klar med hurtige sikkerhedsopdateringer

Apple har netop udsendt ”hurtige sikkerhedsopdateringer" til iPhone, iPad og Mac. Rapid Security Response er en realitet.

(mere…)
Ældre iPhones mister adgangen til App Store

Flere af Apples tjenester vil ikke længere kunne tilgås på ældre iOS-versioner fra starten af maj. Sådan lyder det fra en oftest pålidelig Twitter-bruger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram