Ny lydfunktion til headsets kommer på iPhone

13

Hørelse hedder en ny funktion på iPhone og iPad, hvor du kan se om lyden i dit headset kan beskadige din hørelse.

Hørelse, iOS 14
Hørelse viser hvor mange dB dine ører belastes med, når du afspiller musik i headsets (Foto: MereMobil.dk)

Fra iOS 13 blev hørelse en del af Sundhed. Fra iOS 14 rykker informationer om headsettets lydstyrke ud i Kontrolcenter på iPhone og iPad. Nu kan du i realtid se, hvor mange dB du udsætter dine ører for.

Normalt skruer vi op for lydstyrken, indtil vi finder lydstyrken passende. Det er nok de færreste, der kan høre, hvornår grænsen på 80 dB passeres. Lydstyrker i længere tid over 80 dB kan nemlig give permanente høreskader.

I den nye lydfunktion angives dB-tallet og lydstyrken markeres med farverne grøn og orange. Under 80 dB er lydstyrkemåleren grøn.

Lydfunktionen på iPhone og iPad fungerer med AirPods og AirPods Pro, men jeg har også i betaversionen kunne bekræfte, at Jabra Evolve 65t er understøttet. Angiveligt vil visningen dog være mest retvisende, hvis man anvender AirPods eller andre certificerede headsets.

I appen Sundhed indgår lydniveauerne i hovedtelefoner som en del af statistikken, så du kan se, hvor meget du har belastet din hørelse over tid.

LÆS OGSÅ: Cool ny genvej kommer til iPhone

Sådan aktiverer du Hørelse med lydmåling i iOS 14

Funktionen Hørelse, som funktionen rigtigt hedder, er gemt i indstillingerne for Kontrolcenter, hvorfra den skal aktiveres.

  1. Åben Indstillinger
  2. Gå til Kontrolcenter
  3. Find Hørelse
  4. Tryk på det grønne ”+”-tegn

Nu vil du se Hørelse som en del af Kontrolcenter. Tap på ikonet for at åbne visningen.

Din iPhone eller iPad skal være opdateret til iOS 14, før du har adgang til Hørelse. iOS 14 frigives til offentligheden i efteråret. Informationerne i min artikel er baseret på en betaversion.

Fra iOS 14 kommer der prikker i toppen af skærmen, når din kamera og din mikrofon har været tilgået af forskellige apps. Her kan du læse mere om hvad prikkerne betyder.

Første kig på Appbibliotek

Mere til historien

I Apple Watch findes en støjmålingsfunktion, hvor du får besked, hvis du for længe har opholdt dig i støjende omgivelser. Målingerne sker automatisk og bliver ligeledes tilgængelig i appen Sundhed.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer