Ny lydfunktion til headsets kommer på iPhone

Hørelse hedder en ny funktion på iPhone og iPad, hvor du kan se om lyden i dit headset kan beskadige din hørelse.

Hørelse, iOS 14
Hørelse viser hvor mange dB dine ører belastes med, når du afspiller musik i headsets (Foto: MereMobil.dk)

Fra iOS 13 blev hørelse en del af Sundhed. Fra iOS 14 rykker informationer om headsettets lydstyrke ud i Kontrolcenter på iPhone og iPad. Nu kan du i realtid se, hvor mange dB du udsætter dine ører for.

Normalt skruer vi op for lydstyrken, indtil vi finder lydstyrken passende. Det er nok de færreste, der kan høre, hvornår grænsen på 80 dB passeres. Lydstyrker i længere tid over 80 dB kan nemlig give permanente høreskader.

I den nye lydfunktion angives dB-tallet og lydstyrken markeres med farverne grøn og orange. Under 80 dB er lydstyrkemåleren grøn.

Lydfunktionen på iPhone og iPad fungerer med AirPods og AirPods Pro, men jeg har også i betaversionen kunne bekræfte, at Jabra Evolve 65t er understøttet. Angiveligt vil visningen dog være mest retvisende, hvis man anvender AirPods eller andre certificerede headsets.

I appen Sundhed indgår lydniveauerne i hovedtelefoner som en del af statistikken, så du kan se, hvor meget du har belastet din hørelse over tid.

LÆS OGSÅ: Cool ny genvej kommer til iPhone

Sådan aktiverer du Hørelse med lydmåling i iOS 14

Funktionen Hørelse, som funktionen rigtigt hedder, er gemt i indstillingerne for Kontrolcenter, hvorfra den skal aktiveres.

  1. Åben Indstillinger
  2. Gå til Kontrolcenter
  3. Find Hørelse
  4. Tryk på det grønne ”+”-tegn

Nu vil du se Hørelse som en del af Kontrolcenter. Tap på ikonet for at åbne visningen.

Din iPhone eller iPad skal være opdateret til iOS 14, før du har adgang til Hørelse. iOS 14 frigives til offentligheden i efteråret. Informationerne i min artikel er baseret på en betaversion.

Fra iOS 14 kommer der prikker i toppen af skærmen, når din kamera og din mikrofon har været tilgået af forskellige apps. Her kan du læse mere om hvad prikkerne betyder.

Første kig på Appbibliotek

Mere til historien

I Apple Watch findes en støjmålingsfunktion, hvor du får besked, hvis du for længe har opholdt dig i støjende omgivelser. Målingerne sker automatisk og bliver ligeledes tilgængelig i appen Sundhed.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Snart får Apple ID nyt navn

Apple ID udgår som udtryk i efteråret, når de næste store softwareopdateringer rammer slutbrugerne.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Hvornår kan du opdatere din iPhone til iOS 18?

OVERBLIK: Her er de kendte tidspunkter for frigivelsen af iPhone-opdateringen, iOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram