Microsoft tjener flere penge på skyen

IT-kæmpen Microsoft har i det seneste regnskabsår omsat for svimlende 322 milliarder kroner i den kommercielle cloud-forretning.

Microsoft
I perioden fra april til juni har Microsoft tabt 2,9 milliarder kroner på grund af nedlukningen af de fysiske butikker (Foto: Mohamed Hassan)

Microsofts årsregnskab var blandt de absolut mest imødesete, da det forleden blev præsenteret.

Årsagen til den store interesse var blandt andet om de seneste måneders øgede digitalisering og stigning i hjemmearbejdspladser havde givet det amerikanske IT-selskab ny luft under vingerne.

Microsoft skuffede da heller ikke med en stigning i omsætningen på 14 procent til 920 milliarder kroner i regnskabsperioden, som sluttede med udgangen af juni.

Stor opdatering til Teams – mange nye funktioner

322 milliarder tjent på skyen

Microsoft har helt tydeligt mærket, at arbejdet verden over i høj grad er flyttet til de ansattes private boliger.

Således er væksten blandt andet kommet fra nogle af de IT-løsninger, som er målrettet virksomheder, hvor de cloudbaserede løsninger giver mulighed for at lagre data i “skyen”.

– “Vores kommercielle cloud-forretning har for første gang nogensinde rundet en årlig omsætning på 322 milliarder kroner i dette år,” siger Microsofts finansdirektør Amy Hood i en pressemeddelelse.

Gynger og karruseller

Regnskabet viser også at IT-løsninger til virksomheder har været i stor vækst hos Microsoft, som oplever stigende omsætning og indtjening.

Den større omsætning har bidraget til, at Microsoft i løbet af året har tjent 285 milliarder kroner efter skat. Det er 13 procent mere end året før.

Coronakrisen har ikke kun kastet penge af, men også gjort et indhug i indtjeningen i selskabets fysiske butikker.

I perioden fra april til juni har Microsoft således tabt 2,9 milliarder kroner på grund af nedlukningen af de fysiske butikker.

Desuden er der hen over året tabt penge på LinkedIn, hvor reklameindtægterne har været lavere, men ser man isoleret på corona-perioden fra april til juni er indtægterne for LinkedIn steget med ti procent.

Mere til historien

Spillekonsollen Xbox har nydt godt af, at mange har brugt mere tid derhjemme. Alene i perioden fra april til juni er indtægterne med relation til Xbox steget med hele 65 procent.

Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram