Microsoft tjener flere penge på skyen

IT-kæmpen Microsoft har i det seneste regnskabsår omsat for svimlende 322 milliarder kroner i den kommercielle cloud-forretning.

Microsoft
I perioden fra april til juni har Microsoft tabt 2,9 milliarder kroner på grund af nedlukningen af de fysiske butikker (Foto: Mohamed Hassan)

Microsofts årsregnskab var blandt de absolut mest imødesete, da det forleden blev præsenteret.

Årsagen til den store interesse var blandt andet om de seneste måneders øgede digitalisering og stigning i hjemmearbejdspladser havde givet det amerikanske IT-selskab ny luft under vingerne.

Microsoft skuffede da heller ikke med en stigning i omsætningen på 14 procent til 920 milliarder kroner i regnskabsperioden, som sluttede med udgangen af juni.

Stor opdatering til Teams - mange nye funktioner

322 milliarder tjent på skyen

Microsoft har helt tydeligt mærket, at arbejdet verden over i høj grad er flyttet til de ansattes private boliger.

Således er væksten blandt andet kommet fra nogle af de IT-løsninger, som er målrettet virksomheder, hvor de cloudbaserede løsninger giver mulighed for at lagre data i "skyen".

- "Vores kommercielle cloud-forretning har for første gang nogensinde rundet en årlig omsætning på 322 milliarder kroner i dette år," siger Microsofts finansdirektør Amy Hood i en pressemeddelelse.

Gynger og karruseller

Regnskabet viser også at IT-løsninger til virksomheder har været i stor vækst hos Microsoft, som oplever stigende omsætning og indtjening.

Den større omsætning har bidraget til, at Microsoft i løbet af året har tjent 285 milliarder kroner efter skat. Det er 13 procent mere end året før.

Coronakrisen har ikke kun kastet penge af, men også gjort et indhug i indtjeningen i selskabets fysiske butikker.

I perioden fra april til juni har Microsoft således tabt 2,9 milliarder kroner på grund af nedlukningen af de fysiske butikker.

Desuden er der hen over året tabt penge på LinkedIn, hvor reklameindtægterne har været lavere, men ser man isoleret på corona-perioden fra april til juni er indtægterne for LinkedIn steget med ti procent.

Mere til historien

Spillekonsollen Xbox har nydt godt af, at mange har brugt mere tid derhjemme. Alene i perioden fra april til juni er indtægterne med relation til Xbox steget med hele 65 procent.

Nu kan du spille Fortnite på iPhone og iPad igen

Microsoft giver Fortnite-fans muligheden for at spille Fortnite på deres Apple-enheder.

 

(mere…)
Reklamer i Windows Stifinder var en fejl 

Pludselig var der reklamer i Windows 11. Det var ikke hensigten, lyder det fra Microsoft.

(mere…)
Outlook på Android lukker ned på gamle versioner

Hver tiende Android-enhed vil ikke kunne opdatere Outlook-appen til nye versioner efter maj måned. Microsoft lukker ned for gamle Android-udgaver.

(mere…)
Ny kundeflugt fra Nuuday

TV-kunderne siver forsat væk fra TDC Group, mens Nuuday trækker flere og flere mobilkunder til sig.

(mere…)
PlayStation 5 er fortsat svær at skaffe

Sony har fremlagt deres seneste kvartalsregnskab, samt de nyeste salgsstal for PlayStation 5, som Sony fortsat har problemer med at levere.

(mere…)
Facebook oplever for første gang fald i antal af brugere

For første gang oplevede Facebook i sidste kvartal en nedgang i antallet af daglige brugere. Det kom frem i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram