Googles moderselskab ramt af historisk tilbagegang

7

For første gang i 16 år er væksten i selskabet bag Google gået i stå. En tredjedel af indtjeningen er forsvundet.

Alphabet
Alphabets reklameomsætning er faldet med i nærheden af to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollars (Foto: Google)

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viste Googles moderselskab Alphabets regnskab for andet kvartal i år for første gang i 16 år en tilbagegang i omsætningen.

De tre corona-måneder april, maj og juni endte med en omsætning på 38,3 milliarder dollar – eller 254,5 milliarder kroner. Det er to procent mindre end de samme tre måneder sidste år, og samtidig en hård opbremsning efter flere kvartaler med tocifret vækst på mellem 13 og 20 procent.

Mens Facebook kan melde om fremgang i salg af reklamer – læs om Facebook seneste regnskab her – så er det netop Alphabets indtægter fra reklamer, som er ramt.

Alphabets reklameomsætning er faldet med i nærheden af to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollar.

Samtidig er en tredjedel af indtjeningen forsvundet. Det drejer sig om et fald på syv milliarder dollar – eller 44,4 milliarder kroner.

Skyen er et lyspunkt

Der er dog et lyspunkt, og det er de cloudbaserede løsninger. Her er omsætningen vokset med i nærheden af 50 procent og rammer omkring tre milliarder dollar – eller 19 milliarder kroner.

Alphabet oplever således samme succes i skyen som Microsoft, der er i det seneste regnskabsår omsatte for svimlende 322 milliarder kroner i den kommercielle cloud-forretning. Det viste Microsofts regnskab, da det blev præsenteret for en lille uge siden. Læs mere om Microsofts regnskab her.

Antallet af ansatte hos Alphabet er vokset med omtrent 20.000 til omkring 127.000.

LÆS OGSÅ: Apple bekræfter forsinkelse af ny iPhone

Mere til historien

Facebook gør klar til at presse Alphabet-selskabet YouTube på markedet for musikvideoer. Ifølge erhvervsmediet Bloomberg har Facebook indgået en række aftaler om rettigheden til at vise musikvideoer på Facebooks sociale medier. Dermed bevæger Facebook sig ind på et marked, som Alphabet, der er moderselskabet bag Google og YouTube, ellers sidder tungt på.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer