Googles moderselskab ramt af historisk tilbagegang

For første gang i 16 år er væksten i selskabet bag Google gået i stå. En tredjedel af indtjeningen er forsvundet.

Alphabet
Alphabets reklameomsætning er faldet med i nærheden af to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollars (Foto: Google)

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viste Googles moderselskab Alphabets regnskab for andet kvartal i år for første gang i 16 år en tilbagegang i omsætningen.

De tre corona-måneder april, maj og juni endte med en omsætning på 38,3 milliarder dollar - eller 254,5 milliarder kroner. Det er to procent mindre end de samme tre måneder sidste år, og samtidig en hård opbremsning efter flere kvartaler med tocifret vækst på mellem 13 og 20 procent.

Mens Facebook kan melde om fremgang i salg af reklamer - læs om Facebook seneste regnskab her - så er det netop Alphabets indtægter fra reklamer, som er ramt.

Alphabets reklameomsætning er faldet med i nærheden af to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollar.

Samtidig er en tredjedel af indtjeningen forsvundet. Det drejer sig om et fald på syv milliarder dollar - eller 44,4 milliarder kroner.

Skyen er et lyspunkt

Der er dog et lyspunkt, og det er de cloudbaserede løsninger. Her er omsætningen vokset med i nærheden af 50 procent og rammer omkring tre milliarder dollar - eller 19 milliarder kroner.

Alphabet oplever således samme succes i skyen som Microsoft, der er i det seneste regnskabsår omsatte for svimlende 322 milliarder kroner i den kommercielle cloud-forretning. Det viste Microsofts regnskab, da det blev præsenteret for en lille uge siden. Læs mere om Microsofts regnskab her.

Antallet af ansatte hos Alphabet er vokset med omtrent 20.000 til omkring 127.000.

LÆS OGSÅ: Apple bekræfter forsinkelse af ny iPhone

Mere til historien

Facebook gør klar til at presse Alphabet-selskabet YouTube på markedet for musikvideoer. Ifølge erhvervsmediet Bloomberg har Facebook indgået en række aftaler om rettigheden til at vise musikvideoer på Facebooks sociale medier. Dermed bevæger Facebook sig ind på et marked, som Alphabet, der er moderselskabet bag Google og YouTube, ellers sidder tungt på.

Pixel 7a er en solid budgettelefon få forbedringer

VIDEO: Pixel 7a er en budgetvenlig smartphone med svagheder. Se anmeldelsen her og find ud af, om Pixel 7a er pengene værd.

(mere…)
Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Google har lanceret den prisvenlige Pixel 7a og den første tablet i nyere tid, Pixel Tablet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram