Googles moderselskab ramt af historisk tilbagegang

For første gang i 16 år er væksten i selskabet bag Google gået i stå. En tredjedel af indtjeningen er forsvundet.

Alphabet
Alphabets reklameomsætning er faldet med i nærheden af to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollars (Foto: Google)

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viste Googles moderselskab Alphabets regnskab for andet kvartal i år for første gang i 16 år en tilbagegang i omsætningen.

De tre corona-måneder april, maj og juni endte med en omsætning på 38,3 milliarder dollar – eller 254,5 milliarder kroner. Det er to procent mindre end de samme tre måneder sidste år, og samtidig en hård opbremsning efter flere kvartaler med tocifret vækst på mellem 13 og 20 procent.

Mens Facebook kan melde om fremgang i salg af reklamer – læs om Facebook seneste regnskab her – så er det netop Alphabets indtægter fra reklamer, som er ramt.

Alphabets reklameomsætning er faldet med i nærheden af to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollar.

Samtidig er en tredjedel af indtjeningen forsvundet. Det drejer sig om et fald på syv milliarder dollar – eller 44,4 milliarder kroner.

Skyen er et lyspunkt

Der er dog et lyspunkt, og det er de cloudbaserede løsninger. Her er omsætningen vokset med i nærheden af 50 procent og rammer omkring tre milliarder dollar – eller 19 milliarder kroner.

Alphabet oplever således samme succes i skyen som Microsoft, der er i det seneste regnskabsår omsatte for svimlende 322 milliarder kroner i den kommercielle cloud-forretning. Det viste Microsofts regnskab, da det blev præsenteret for en lille uge siden. Læs mere om Microsofts regnskab her.

Antallet af ansatte hos Alphabet er vokset med omtrent 20.000 til omkring 127.000.

LÆS OGSÅ: Apple bekræfter forsinkelse af ny iPhone

Mere til historien

Facebook gør klar til at presse Alphabet-selskabet YouTube på markedet for musikvideoer. Ifølge erhvervsmediet Bloomberg har Facebook indgået en række aftaler om rettigheden til at vise musikvideoer på Facebooks sociale medier. Dermed bevæger Facebook sig ind på et marked, som Alphabet, der er moderselskabet bag Google og YouTube, ellers sidder tungt på.

Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram