Tysk corona-app downloadet 6,5 millioner gange

Vores tyske naboer er klar med deres corona-app. På de første 24 timer er appen downloadet 6,5 millioner gange.

Den tyske corona-app til smartphones for at hjælpe med opsporingen af coronavirus er frigivet. De første timer efter lanceringen blev den downloadet 6,5 millioner gange. Det oplyser Christian Klein, der er administrerende chef for softwarefirmaet SAP, som står bag appen. Det skriver Reuters.

Coronavirus: Denne app kan lette din hverdag

-”Det er en stor succes, det skalerer, det er brugervenligt, og det hjælper samfundet,” fortalte Klein journalister i en videobriefing i forbindelse med lanceringen.

Tyskerne har valgt at lancere en app, som benytter Bluetooth til at måle kontakter mellem mennesker og derved udsende en advarsel, hvis en af dem senere testes positiv for covid-19. Det er samme metode, som også Italien, Polen og Letland benytter sig af.

I en test har appen angiveligt registreret 80 procent af alle møder, hvor mennesker mødes og tilbringer 15 minutter med to meter fra hinanden. Man skal kun benytte appen som et redskab og altså langt fra stole 100 procent på den.

Hør nærmere i vores podcast om, hvorfor disse smittesporings-apps måske ikke altid fungerer efter hensigten. Du kan også lytte til indslaget i afspilleren herunder. Du skal gå frem til 20:40 minutter.

WHO vil udgive egen covid-19 app

Det vigtigste er fortsat, at man husker afstand, håndvask/håndsprit og omtanke.

Den danske app er endnu ikke klar. Hvor længe den er forsinket er uvist, men mandag den 18. maj 2020 skrev vi, at den ville blive lanceret midt juni. Der er dog ingen information om, hvornår den helt præcis frigives.

Det forlyder, at den danske app koster 20 millioner at udvikle og drive i 2020. Den danske app gør brug af Apple og Googles teknologier. Det er teknologier, der skal gøre det muligt at benytte smartphonen til at udsende og modtage en besked, hvis man har været tæt på en, der er smittet med covid-19.

Mere til historien

Selvom Frankrig har været hårdt ramt af covid-19, så er deres app langt fra ligeså benyttet. Den er kun aktiveret af 2 procent af befolkningen. Denne gemmer data centralt.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram