WHO vil udgive egen covid-19 app

0

Verdenssundhedsorganisationen arbejder på at udgive deres egen app om covid-19. Om det bliver en sporingsapp eller ”kun” en symptom-app er uvist.

Der er efterhånden flere lande, som har udgivet en covid-19 sporingsapp, men nu er Verdenssundhedsorganisationen WHO klar til at hjælpe de lande, der ikke har ressourcerne til at udvikle deres egen app.

I et interview med Reuters har Bernardo Mariano fra WHO fortalt, at de planlagde at udsende en app på verdensplan i maj måned. Alle regeringer kan frigive deres egne tilpassede versioner, men den vil altså som standard kunne hjælpe de lande, som ikke har nogen app.

Coronavirus: Denne app kan lette din hverdag

WHO undersøger, hvordan de kan få kontaktsporing til at være en del af appen og har talt med Apple og Google om, at benytte deres fælles sporingsteknologi. Problematikken kommer også her ind på om data lagres centralt eller decentralt. Hvad det ender med er dog uvist.

Selv en basal symptom-app kan være afgørende. WHO vil kunne informere folk, som altså ikke ved, hvad de kan forvente af coronavirus og dermed bede flere om at blive testet. Det skriver Engadget.com.

Kontaktsporing kan dog have en afgørende betydning, når man skal genoprette samfundet efter nedlukninger. Dette kan nemlig mindske spredningen og forsøge at begrænse – særligt hvis det vides, hvor smitten stammer fra.

Den danske app, som måske får navnet Smittestop, lader fortsat vente på sig. Det er uvist, hvornår den er klar. Her er problemet ligesom på WHO’s om dataene skal lagres centralt eller decentralt.

Dansk corona-app forsinkes og droppes måske

Statens Serum Institut har undervejs i coronakrisen bedt teleselskaberne om at få udleveret data om danskernes adfærd. Den sag kan du høre mere om i vores techpodcast episode #73. Indslaget kan du også høre i afspilleren herunder. Gå frem til 12:00 minutter.

Mere til historien

Smartphones og mobilbranchen har kunne hjælpe i hele coronakrisen. Eksempelvis har teleselskaberne kunne udsende SMS-beskeder til de af deres kunder, som befandt sig udenfor landets grænser.

Læs også:
Nu udleverer teleselskaberne dine data

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer