WHO vil udgive egen covid-19 app

Verdenssundhedsorganisationen arbejder på at udgive deres egen app om covid-19. Om det bliver en sporingsapp eller ”kun” en symptom-app er uvist.

Der er efterhånden flere lande, som har udgivet en covid-19 sporingsapp, men nu er Verdenssundhedsorganisationen WHO klar til at hjælpe de lande, der ikke har ressourcerne til at udvikle deres egen app.

I et interview med Reuters har Bernardo Mariano fra WHO fortalt, at de planlagde at udsende en app på verdensplan i maj måned. Alle regeringer kan frigive deres egne tilpassede versioner, men den vil altså som standard kunne hjælpe de lande, som ikke har nogen app.

Coronavirus: Denne app kan lette din hverdag

WHO undersøger, hvordan de kan få kontaktsporing til at være en del af appen og har talt med Apple og Google om, at benytte deres fælles sporingsteknologi. Problematikken kommer også her ind på om data lagres centralt eller decentralt. Hvad det ender med er dog uvist.

Selv en basal symptom-app kan være afgørende. WHO vil kunne informere folk, som altså ikke ved, hvad de kan forvente af coronavirus og dermed bede flere om at blive testet. Det skriver Engadget.com.

Kontaktsporing kan dog have en afgørende betydning, når man skal genoprette samfundet efter nedlukninger. Dette kan nemlig mindske spredningen og forsøge at begrænse – særligt hvis det vides, hvor smitten stammer fra.

Den danske app, som måske får navnet Smittestop, lader fortsat vente på sig. Det er uvist, hvornår den er klar. Her er problemet ligesom på WHO’s om dataene skal lagres centralt eller decentralt.

Dansk corona-app forsinkes og droppes måske

Statens Serum Institut har undervejs i coronakrisen bedt teleselskaberne om at få udleveret data om danskernes adfærd. Den sag kan du høre mere om i vores techpodcast episode #73. Indslaget kan du også høre i afspilleren herunder. Gå frem til 12:00 minutter.

Mere til historien

Smartphones og mobilbranchen har kunne hjælpe i hele coronakrisen. Eksempelvis har teleselskaberne kunne udsende SMS-beskeder til de af deres kunder, som befandt sig udenfor landets grænser.

Læs også:
Nu udleverer teleselskaberne dine data

Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram