WHO vil udgive egen covid-19 app

Verdenssundhedsorganisationen arbejder på at udgive deres egen app om covid-19. Om det bliver en sporingsapp eller ”kun” en symptom-app er uvist.

Der er efterhånden flere lande, som har udgivet en covid-19 sporingsapp, men nu er Verdenssundhedsorganisationen WHO klar til at hjælpe de lande, der ikke har ressourcerne til at udvikle deres egen app.

I et interview med Reuters har Bernardo Mariano fra WHO fortalt, at de planlagde at udsende en app på verdensplan i maj måned. Alle regeringer kan frigive deres egne tilpassede versioner, men den vil altså som standard kunne hjælpe de lande, som ikke har nogen app.

Coronavirus: Denne app kan lette din hverdag

WHO undersøger, hvordan de kan få kontaktsporing til at være en del af appen og har talt med Apple og Google om, at benytte deres fælles sporingsteknologi. Problematikken kommer også her ind på om data lagres centralt eller decentralt. Hvad det ender med er dog uvist.

Selv en basal symptom-app kan være afgørende. WHO vil kunne informere folk, som altså ikke ved, hvad de kan forvente af coronavirus og dermed bede flere om at blive testet. Det skriver Engadget.com.

Kontaktsporing kan dog have en afgørende betydning, når man skal genoprette samfundet efter nedlukninger. Dette kan nemlig mindske spredningen og forsøge at begrænse - særligt hvis det vides, hvor smitten stammer fra.

Den danske app, som måske får navnet Smittestop, lader fortsat vente på sig. Det er uvist, hvornår den er klar. Her er problemet ligesom på WHO’s om dataene skal lagres centralt eller decentralt.

Dansk corona-app forsinkes og droppes måske

Statens Serum Institut har undervejs i coronakrisen bedt teleselskaberne om at få udleveret data om danskernes adfærd. Den sag kan du høre mere om i vores techpodcast episode #73. Indslaget kan du også høre i afspilleren herunder. Gå frem til 12:00 minutter.

Mere til historien

Smartphones og mobilbranchen har kunne hjælpe i hele coronakrisen. Eksempelvis har teleselskaberne kunne udsende SMS-beskeder til de af deres kunder, som befandt sig udenfor landets grænser.

Læs også:
Nu udleverer teleselskaberne dine data

Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Rystende TV 2 dokumentar: Børns mobilspil stjæler alt

VIGTIGT: TV 2 viser i aften det første ud af to programmer om, hvordan dine oplysninger deles via mobilspil. Du SKAL se med!

(mere…)
Apple klargør til side-loading af apps

En kommende EU-lovgivning har bestemt, at Apple skal åbne konkurrence app-butikker på iPhone og iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram