Dansk corona-app har fået et navn

Norsk app som giver information om borgenes kontaktmønstre er efter få dage hentet af over 1,3 millioner gange. Nu er navnet på den danske app kendt.

Samtidig med, at der på de sociale medier er begyndt at blive peget fingre ad kritikerne af myndighedernes tiltag med apps til at spore smittespredningen af coronavirussen covid-19, så har en dansk en af slagsen fået sit navn.

“Smittestop”, hedder appen ifølge DR.

DR har fået adgang til dokumenter og screenshots fra Sundheds- og Ældreministeriet og skriver, at den er inspireret af et tilsvarende norsk tiltag.

Netop i Norge blev appen “Smittestopp” torsdag i sidste uge tilgængelig. Mandag var appen hentet 1,3 millioner gange – eller knap 25 procent af den norske befolkning, skriver DR.

Ifølge DR vil den danske udgave blive frigivet i to etaper. Første etape inden for de kommende uger. Helt præcist hvad det betyder, vides ikke.

Som MereMobil.dk tidligere har beskrevet vil appen ved hjælp af Bluetooth tælle, hvor mange andre brugere af appen, man har været i nærheden af på en dag.

Ifølge DR defineres “i nærheden af” som inden for to meters afstand i mere end 15 minutter.

– “Dette kan give nyttig information om kontaktmønstre. Sundhedsmyndighederne vil alene kunne anvende data fra appen til at følge op på smitteudbredelsen på pseudonymiseret og aggregeret niveau”, skrev Statsministeriet tidligere på måneden.

Appen vil ikke bruge lokationsdata fra telefonens GPS. Det betyder, at appen – og Statens Serum Institut – ikke vil kunne se, hvor mødet mellem telefonerne skete. 

Her adskiller den danske app sig fra den norske, skriver DR.

Nordmænd peger fingre

Facebook-gruppen Joik i Norge, som mest opdaterer med memer, pegede i sidste uge fingre ad folk efter de norske myndigheder havde frigivet appen “Smittestopp”.

Joik i Norge lavede en meme med teksten: “Folk bruger Facebook, Google, Snapchat og tusindvis af apps som sporer deres bevægemønstre”.

“Så kommer der en pandemi og regeringen vil bruge en med databeskyttelse”.

Og så siger folk: “Er du dum eller?! Ingen skal overvåge mig”.

Mere til historien

Apple og Google er i samarbejde også på vej med et digitalt værktøj i kampen mod covid-19. De vil udvikle nye teknologier, som skal gøre det muligt at benytte smartphonen til at udsende og modtage en besked, hvis man har været tæt på en person, der er smittet med covid-19.

Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram