Dansk corona-app har fået et navn

Norsk app som giver information om borgenes kontaktmønstre er efter få dage hentet af over 1,3 millioner gange. Nu er navnet på den danske app kendt.

Samtidig med, at der på de sociale medier er begyndt at blive peget fingre ad kritikerne af myndighedernes tiltag med apps til at spore smittespredningen af coronavirussen covid-19, så har en dansk en af slagsen fået sit navn.

"Smittestop", hedder appen ifølge DR.

DR har fået adgang til dokumenter og screenshots fra Sundheds- og Ældreministeriet og skriver, at den er inspireret af et tilsvarende norsk tiltag.

Netop i Norge blev appen "Smittestopp" torsdag i sidste uge tilgængelig. Mandag var appen hentet 1,3 millioner gange - eller knap 25 procent af den norske befolkning, skriver DR.

Ifølge DR vil den danske udgave blive frigivet i to etaper. Første etape inden for de kommende uger. Helt præcist hvad det betyder, vides ikke.

Som MereMobil.dk tidligere har beskrevet vil appen ved hjælp af Bluetooth tælle, hvor mange andre brugere af appen, man har været i nærheden af på en dag.

Ifølge DR defineres "i nærheden af" som inden for to meters afstand i mere end 15 minutter.

– “Dette kan give nyttig information om kontaktmønstre. Sundhedsmyndighederne vil alene kunne anvende data fra appen til at følge op på smitteudbredelsen på pseudonymiseret og aggregeret niveau”, skrev Statsministeriet tidligere på måneden.

Appen vil ikke bruge lokationsdata fra telefonens GPS. Det betyder, at appen - og Statens Serum Institut - ikke vil kunne se, hvor mødet mellem telefonerne skete. 

Her adskiller den danske app sig fra den norske, skriver DR.

Nordmænd peger fingre

Facebook-gruppen Joik i Norge, som mest opdaterer med memer, pegede i sidste uge fingre ad folk efter de norske myndigheder havde frigivet appen "Smittestopp".

Joik i Norge lavede en meme med teksten: "Folk bruger Facebook, Google, Snapchat og tusindvis af apps som sporer deres bevægemønstre".

"Så kommer der en pandemi og regeringen vil bruge en med databeskyttelse".

Og så siger folk: "Er du dum eller?! Ingen skal overvåge mig".

Mere til historien

Apple og Google er i samarbejde også på vej med et digitalt værktøj i kampen mod covid-19. De vil udvikle nye teknologier, som skal gøre det muligt at benytte smartphonen til at udsende og modtage en besked, hvis man har været tæt på en person, der er smittet med covid-19.

Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Rystende TV 2 dokumentar: Børns mobilspil stjæler alt

VIGTIGT: TV 2 viser i aften det første ud af to programmer om, hvordan dine oplysninger deles via mobilspil. Du SKAL se med!

(mere…)
Apple og Google går sammen for at forhindre sporing af brugere

Uønsket sporing af personer via Bluetooth-trackingenheder er et problem. Nu vil Apple og Google sætte nye standarder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram