Nyt Apple-værktøj: Din adfærd skal bekæmpe covid-19

Apples Kort-app leverer data der viser brugernes bevægelsesmønstre og samler op på et åbent site. Læs her hvordan Apple bruger dine data.

Apple og Google rykker i disse gevaldigt i kampen mod covid-19.

Forleden offentliggjorde de to amerikanske techgiganter et meget usædvanligt samarbejde. Rivaliseringen var lagt på hylden til fordel for at forene kræfterne.

Sammen vil Apple og Google udvikle nye teknologier, som skal gøre det muligt at benytte smartphonen til at udsende og modtage en besked, hvis man har været tæt på en person, der er smittet med covid-19.

Nu rykker Apple endnu engang. Apple lancerer et åbent værktøj baseret på appen Apple Kort, hvor der ved hjælp af mobilitetsdata indsamles tendenser for at støtte lokale myndigheders og sundhedsorganers arbejde med at begrænse spredningen af covid-19.

“The Mobility Trends Report” hedder det nye værktøj der afslører, hvor meget brugerne har kørt bil, gået og/eller taget offentlig transport sammenlignet med den 13. januar i år.

De indsamlede data bliver opsamlet på et nyt website, som vil vise udviklingen for større byer og 63 lande eller områder.

Anonyme data, lover Apple

Apple garanterer at Kort-appen ikke knytter data til en brugers Apple-id. I en pressemeddelelse skriver Apple, at virksomheden ikke opbevarer en historik over, hvor en bruger har været. 

Apple skriver desuden, at anonymitet er indbygget “helt ind i kernen af Kort”, og at diverse data løbende nulstilles. Apple kan ikke danne en profil over brugerens færden og søgninger. 

“Det gør, at Kort kan give en fantastisk oplevelse og samtidig beskytte brugernes anonymitet”, står der i pressemeddelelsen.

Apple-sitet kan allerede tilgås og man kan blandt andet sortere på København og Danmark.

Ifølge sitet er de tre hovedformer for mobilitet; gang, bil og offentlig transport gået voldsomt ned.

Bilismen i Danmark er faldet med 26 procent siden begyndelsen af marts, mens brugen af offentlig transport er faldet med intet mindre end 65 procent.

Se det nye site her

Med Apples Kort er der således tilføjet endnu en mulighed for myndighederne i kampen mod coronavirus.

Man kan blandt andet også frivilligt vælge at kaste sine data ind i kampen ved at være med, når de danske sundhedsmyndigheder får færdigudviklet en bebudet app, der skal indsamle rene danske data om smitteudbredelsen af coronavirussen covid-19.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sundhedsmyndighederne lancerer appen. Meldingen er, at appen i første version blandt andet vil registrere kontakt inden for en-to meter med andre, som også har appen.

Mere til historien

Ifølge Apple vil oplysninger i Kort-appen genereres ved at tælle antallet af anmodninger om vejvisning. Derefter sammenlignes datasættene, så de afspejler ændringer i antallet af personer, der kører, går eller tager offentlig transport forskellige steder i verden. Tilgængeligheden af data i de enkelte byer, lande eller områder er underlagt forskellige faktorer. F.eks. minimumsgrænser for antallet af anmodninger om vejvisning pr. dag. 

HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram