Streaming og filmdownload stormer frem

Købere af film på DVD og Blu-ray nærmer sig en selvstændig race. Omsætningen er i dag kun brøkdel af, hvad den var for 13 år siden.

Film projektor
I dag er det let at streame film på ens egen hjemmebiograf. Produkter som Apple TV og Chromecast har været med til at drive denne udvikling. Ifølge rygterne kommer der snart en ny Chromecast, der bliver en lille medieboks.

Ikke overraskende har streaming og download-køb af film lagt sig ud i overhalingsbanen.

Farten på det digitalt baserede filmsalg er så højt, at en analyse fra Futuresource og tal fra Foreningen af Danske Videodistributører nu siger, at det digitale filmsalg de seneste tre hele år er blevet dobbelt så stort som omsætningen af DVD/Blu-ray.

Det er techmediet Flatpanels, som har kigget dybt i tallene. Tallene viser, at salget af DVD og Blu-ray er faldet til 178,5 millioner kroner fra 1,4 milliarder kroner i 2007.

Streamingtjenester som HBO, Netflix og Viaplay har et bastant tag i danskerne filmvaner. Tjenesterne omsatte i 2019 for 2,4 milliarder kroner.

Den omsætning ventes ifølge Flatpanels at stige i 2020 - ikke mindst på grund af lancering af Disney+. Et helt år med Apple TV+ kan indgå i statistikkerne fremadrettet.

Her vil du kunne se Disney+

Køb og leje af film ramte, ifølge Futuresource, 400 millioner kroner i Danmark.

Flatpanels konkluderer, at de digitale filmbutikker dermed omsætter for det dobbelte af DVD og Blu-ray i Danmark, der, som nævnt, i samme periode omsatte for 178,5 millioner kroner.

Med nedlukningen af Danmark på grund af coronapandemien in mente er der en forventning om, at 2020 vil gå mod rekorder.

Markedsanalytiker Tristan Veale, Futuresource, siger blandt andet til Flatpanels, at han "forventer et boost i 2020 idet covid-19-pandemien, og opfordringer til at blive hjemme, har fået nye forbrugere ind i kategorien og tilskyndet eksisterende kunder til at købe og leje mere regelmæssigt".

En anden spændende udvikling er, at flere biograffilm ventes at komme langt hurtigere ud på streaming.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Som vi tidligere har skrevet er Disney-koncernen i gang med at teste streamingtjenesten Disney+ i Danmark. Tjenesten forventes, at ville kunne ses af langt de fleste danskere.

Disney suger abonnenter til sig - prisstigning på vej

Disneys streamingtjeneste Disney+ præsterer i andet kvartal i år voldsomt fine tal.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Stor ændring på vej til HBO Max

Nye biograffilm fra Warner Bros. kommer ikke længere automatisk på HBO Max.

(mere…)
Dansk sammenlægning af HBO Max sker først i 2024

Inden 2025 er planerne for Warner Bros. Discovery, at HBO Max globalt runder 130 millioner abonnenter.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Ny dansk streamingtjeneste løbes roligt i gang

Nordisk Film+ opsluger to af de danske streamingtjenester. Tjenesten er hårdt prissat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram