Streaming og filmdownload stormer frem

Købere af film på DVD og Blu-ray nærmer sig en selvstændig race. Omsætningen er i dag kun brøkdel af, hvad den var for 13 år siden.

Film projektor
I dag er det let at streame film på ens egen hjemmebiograf. Produkter som Apple TV og Chromecast har været med til at drive denne udvikling. Ifølge rygterne kommer der snart en ny Chromecast, der bliver en lille medieboks.

Ikke overraskende har streaming og download-køb af film lagt sig ud i overhalingsbanen.

Farten på det digitalt baserede filmsalg er så højt, at en analyse fra Futuresource og tal fra Foreningen af Danske Videodistributører nu siger, at det digitale filmsalg de seneste tre hele år er blevet dobbelt så stort som omsætningen af DVD/Blu-ray.

Det er techmediet Flatpanels, som har kigget dybt i tallene. Tallene viser, at salget af DVD og Blu-ray er faldet til 178,5 millioner kroner fra 1,4 milliarder kroner i 2007.

Streamingtjenester som HBO, Netflix og Viaplay har et bastant tag i danskerne filmvaner. Tjenesterne omsatte i 2019 for 2,4 milliarder kroner.

Den omsætning ventes ifølge Flatpanels at stige i 2020 - ikke mindst på grund af lancering af Disney+. Et helt år med Apple TV+ kan indgå i statistikkerne fremadrettet.

Her vil du kunne se Disney+

Køb og leje af film ramte, ifølge Futuresource, 400 millioner kroner i Danmark.

Flatpanels konkluderer, at de digitale filmbutikker dermed omsætter for det dobbelte af DVD og Blu-ray i Danmark, der, som nævnt, i samme periode omsatte for 178,5 millioner kroner.

Med nedlukningen af Danmark på grund af coronapandemien in mente er der en forventning om, at 2020 vil gå mod rekorder.

Markedsanalytiker Tristan Veale, Futuresource, siger blandt andet til Flatpanels, at han "forventer et boost i 2020 idet covid-19-pandemien, og opfordringer til at blive hjemme, har fået nye forbrugere ind i kategorien og tilskyndet eksisterende kunder til at købe og leje mere regelmæssigt".

En anden spændende udvikling er, at flere biograffilm ventes at komme langt hurtigere ud på streaming.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Som vi tidligere har skrevet er Disney-koncernen i gang med at teste streamingtjenesten Disney+ i Danmark. Tjenesten forventes, at ville kunne ses af langt de fleste danskere.

Sådan stopper Netflix deling af login

Netflix har meldt ud, hvordan de vil stoppe deling af logins. Deler du risikerer din konto at blive spærret.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
CBB Mobil lader dig mixe mobil og streaming

CBB Mix er navnet på et nyt koncept, der lader mobilkunderne, kombinere mobiltelefoni og streamingtjenester.

(mere…)
Deling af din Netflix-konto kommer snart til at koste ekstra

Det skal snart være HELT slut med at dele din Netflix konto - uden at betale for det. 

(mere…)
Hver uge streamer 90 procent af danskerne

Danskerne har for alvor taget streaming til sig. DR-rapporten "Medieudviklingen 2022" viser, at 90 procent af danskerne streamer hver uge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram