Streaming og filmdownload stormer frem

3

Købere af film på DVD og Blu-ray nærmer sig en selvstændig race. Omsætningen er i dag kun brøkdel af, hvad den var for 13 år siden.

Film projektor
I dag er det let at streame film på ens egen hjemmebiograf. Produkter som Apple TV og Chromecast har været med til at drive denne udvikling. Ifølge rygterne kommer der snart en ny Chromecast, der bliver en lille medieboks.

Ikke overraskende har streaming og download-køb af film lagt sig ud i overhalingsbanen.

Farten på det digitalt baserede filmsalg er så højt, at en analyse fra Futuresource og tal fra Foreningen af Danske Videodistributører nu siger, at det digitale filmsalg de seneste tre hele år er blevet dobbelt så stort som omsætningen af DVD/Blu-ray.

Det er techmediet Flatpanels, som har kigget dybt i tallene. Tallene viser, at salget af DVD og Blu-ray er faldet til 178,5 millioner kroner fra 1,4 milliarder kroner i 2007.

Streamingtjenester som HBO, Netflix og Viaplay har et bastant tag i danskerne filmvaner. Tjenesterne omsatte i 2019 for 2,4 milliarder kroner.

Den omsætning ventes ifølge Flatpanels at stige i 2020 – ikke mindst på grund af lancering af Disney+. Et helt år med Apple TV+ kan indgå i statistikkerne fremadrettet.

Her vil du kunne se Disney+

Køb og leje af film ramte, ifølge Futuresource, 400 millioner kroner i Danmark.

Flatpanels konkluderer, at de digitale filmbutikker dermed omsætter for det dobbelte af DVD og Blu-ray i Danmark, der, som nævnt, i samme periode omsatte for 178,5 millioner kroner.

Med nedlukningen af Danmark på grund af coronapandemien in mente er der en forventning om, at 2020 vil gå mod rekorder.

Markedsanalytiker Tristan Veale, Futuresource, siger blandt andet til Flatpanels, at han “forventer et boost i 2020 idet covid-19-pandemien, og opfordringer til at blive hjemme, har fået nye forbrugere ind i kategorien og tilskyndet eksisterende kunder til at købe og leje mere regelmæssigt”.

En anden spændende udvikling er, at flere biograffilm ventes at komme langt hurtigere ud på streaming.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Som vi tidligere har skrevet er Disney-koncernen i gang med at teste streamingtjenesten Disney+ i Danmark. Tjenesten forventes, at ville kunne ses af langt de fleste danskere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer