Mød Sabrina – efterfølgeren til Google Chromecast

Google er på vej med en efterfølger til Chromecast, som har fået kodenavnet Sabrina. Den nye TV-boks kommer med fjernbetjening. Se detaljerne her.

Google Sabrina - Google Nest TV
Efterfølgeren til Google Chromecast går under kodenavnet Sabrina, og tilbyder en lang række nye funktioner. (Foto: XDA Developers)

Google ser ud til at være tæt på en lancering af deres næste streamingenhed. I hvert fald har XDA Developers fået fingre i det officielle marketingsmateriale, der giver det første kig på efterfølgeren til Google Chromecast.

Enheden går i skrivende stund under navnet Sabrina. Den ser ud til at være en opdateret version af den velkendte Chromecast. Enheden har fået nyt design og som noget helt nyt, har den en fjernbetjening.

Sabrina kommer med egen brugerflade, så du ikke længere er afhængig af at ”caste” serier og film fra din smartphone. Enheden minder med andre ord om en TV-boks, som vi kender det fra Nvidia Shield TV og Apple TV.

Google Fotos får nye funktioner

Den nye TV-enhed fra Google har angiveligt været undervejs i længere tid. Ifølge XDA Developers stammer billederne fra den 10. oktober 2019, hvilket altså er cirka otte måneder siden. Den 10. oktober var i øvrigt fem dage før lanceringen af Google Pixel 4.

Google Sabrina
Sabrina kommer i tre forskellige farver. (Foto: XDA Developers)

Mere end en Chromecast

En del af det materiale som XDA Developers har fået fingre i, er en video. Videoen viser selve brugerfladen, som bekræfter en række funktioner, der gør Sabrina til mere end en Chromecast.

Som nævnt har enheden egen brugerflade, som lader dig navigere mellem streamingtjenesterne. Derudover ser det ud til at blive muligt at styre dit flow-TV direkte fra enheden. Du vil med andre ord kunne skifte mellem dine TV-kanaler fra boksen, så du har alt din underholdning samlet ét sted.

En anden funktion, der ser ud til at blive tilgængelig, er styring af dine Google Home-enheder. Det betyder, at du kan styre smarthome-enheder som højtaler, termostater, lys og dørkamera fra den kommende TV-boks. Og fordi der er tale om en Google-enhed, vil den selvfølgelig også være kompatibel med Google Assistant.

Google Nest TV?

Sabrina er højst sandsynligt et kodenavn og ikke enhedens endelige navn. Selvom boksen ligner en efterfølger til Chromecast, tilbyder den mange flere funktioner, hvilket gør det usandsynligt, at den bliver markedsført som Chromecast.

ANMELDELSE: Google Nest Wifi er det sikre valg til bedre internet

Et bud kunne være, at Sabrina ender med at blive markedsført under Googles Nest-produktlinje, som blev introduceret sidste år. Nest-serien er herhjemme nok mest kendt for højtalere og displays, men indeholder faktisk også enheder som overvågningskameraer, termostater, røgalarmer, dørklokker og routere. Derfor virker det ikke usandsynligt, at Sabrina kan ende med at hedde Google Nest TV.

Hvad koster Google Nest TV?

Der er ingen indikationer på, hvad den endelige salgspris bliver. Hvis vi skal tage udgangspunkt i Chromecast-serien, så koster Chromecast Ultra omkring 600 danske kroner. Sabrina bliver nok en anelse dyrere. Et forsigtigt gæt kunne være omkring 800 kroner. Det kan også være, at Google ligger sig omkring priserne på Apple TV. Disse koster fra 1.499 til 1.799 kroner alt efter model og konfiguration.

Google kan også vælge at lancere flere versioner af enheden, ligesom Apple har gjort det med Apple TV. Det vil sige en ”Sabrina HD” og en dyrere ”Sabrina 4K”.

ANMELDELSE: Google Nest Hub bliver smart engang

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Google skulle have afholdt Android 11-arrangement den 3. juni. Arrangementet blev dog aflyst, som direkte konsekvens af raceurolighederne i USA. Nye rygter går på, at Google vil lancere Pixel 4a i juli, hvor vi måske også kommer til at se Android 11 og den nye TV-boks.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram