Google Fotos får nye funktioner

Google oplyser, at de har tilføjet nye muligheder i deres foto-app Google Fotos. Bliv opdateret på den nye Google Fotos her…

Del links hurtigt og nemt til private albums via Google Fotos (Foto: Google)
Del links hurtigt og nemt til private albums via Google Fotos – sådan opretter du links (Foto: Google)

Google lancerede deres Foto-app, Google Photos, tilbage i 2015. Siden er den vækstet og nu er der mere end 1 milliarder brugere på verdensplan. Disse uploader dagligt milliarder af billeder.

Den store brugermasse gør også, at Google selvfølgelig er nødt til at komme med nye funktioner og andre features i appen for at forny sig.

Nu kan du snart søge efter tekst i dine billeder med Google Fotos

Et af de steder, hvor Google Fotos for alvor er nyttig er eksempelvis i coronatiden. Her har ”isolationen” fra venner og familie gjort, at man nemt har kunne dele billeder med familie og venner.

Det er ikke alle, som ønsker at dele billeder på de sociale medier. Her er Google Fotos et godt alternativ. Modsat Apples Foto-tjeneste, så kan både brugere af Android og iOS dele billeder på Google Fotos.

Del links hurtigt og nemt til private albums via Google Fotos (Foto: Google)
Del links hurtigt og nemt til private albums via Google Fotos – sådan deler du (Foto: Google)

I december 2019 kom Google med funktionen ”direct sharing”. Denne gør det nemmere at dele billeder og videoer i en ”samtale” i appen.

Nu oplyser Google på deres officielle blog, at der tilføjes en lignende funktion til albums. Nu er det nemlig muligt at dele albums på samme måde, som billeder. Funktionen udrulles i denne uge.

Covid-19 skyld i mere brug af delinger

Google oplyser også i blogindlægget, at udbruddet af covid-19 har givet en stigning på delinger på 50 procent nogle steder i Google Fotos. Formentlig fordi brugerne har været “hjemme” og “sammen hver for sig”. Derfor de haft større behov for at dele de små oplevelser.

Du har stadigvæk muligheden for at beslutte om nogle ikke længere skal have adgang til billeder eller videoer. Dette kan blot ændres i Google Fotos.

Google Fotos får nye features – del minderne

Gratis for de fleste – men

Google Fotos er gratis at bruge, hvis man kan ”nøjes”.

Med nøjes menes, at man får ubegrænset lagerplads, men Google komprimerer dine billeder og videoer, så det fylder mindst muligt. Dermed bliver kvaliteten dårligere. Selvom det ikke er de originale billeder længere, så er kvaliteten faktisk overraskende god.

Mange benytter sig af gratis-versionen, men hvis man skal bruge det og går man op i det, så kan man betale for det. Dette koster fra 17 kroner om måneden for 100 GB.

Google PhotoScan – hurtig backup af gamle papirfotos

Google har også en fotofunktion, der kan scanne gamle papirbilleder utroligt let. Du kan se funktionen demonstreret herunder.

Mere til historien

Har du en telefon, som ikke har ret meget lagerplads er det også en fordel, at du ikke behøver have billeder og video liggende på telefonen. I stedet kan du uploade dem til Google Fotos. Dermed gemmes de i ”skyen”. Du kan også have Google Fotos som en backup.

Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
Google slutter 2023 med stor opdatering til Pixel

I en stor opdatering til Google Pixel, er der kommet store nyheder til kamera-delen, og kunstig intelligens tager det til et højere niveau.

(mere…)
Den nye AI-model Gemini skal gøre Google Bard meget klogere

Google har introduceret en ny kraftig AI-model, der skal konkurrere 1:1 med ChatGPT.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram