Se mine billeder fra Sony Xperia 1 II

VIDEO: Sony Xperia 1 II har været med på fototur. Her kan du se mine fotoeksempler og høre mine første indtryk af kameraet.

Den får ikke for lidt, når Sony skal beskrive kameraet i Xperia 1 II. ”Professionel teknologi fra Alpha-kameraerne,” står der i materialet. Det er svært at sige, om Sony slår et for stort brød op og om de tre kameraobjektiver kan leve op til salgstalen. Dette får du her muligheden for at bedømme.

Jeg har taget min Sony Xperia 1 II med på en fototur, hvor jeg har skudt nogle billeder i forskellige situationer. Du kan se billederne i videoen herover og i galleriet nederst i artiklen.

Min foreløbige konklusion er, at telefonen i hvert fald ikke tager dårlige billeder. Billederne har flotte farver, god skarphed og eksponering samt fokus rammes rigtigt godt.

Det er svært ikke at blive imponeret over eksempelvis Realtime Eye AF, hvor telefonen hele tiden forsøger at holde fokus på motivets øjne – mennesker såvel som dyr. Beregningerne laves vildt hurtigt – og Sonys løfte om ”real-tid” holder.

Xperia 1 II har også en burst-tilstand hvor du kan skyde op til 20 billeder i sekundet og efterfølgende vælge din favorit, hvis ikke det automatisk valgte er godt nok. I øvrigt ret vildt at telefonen hurtigt kan styre på fokus og eksponering.

20 fps er kun tilgængelig i Photo Pro-appen, der er inkluderet på telefonen. Standard fotoappen har stadig burst-mode blot kun med 10 fps.

Sony har fået bedre styr på highlights og eksponering

Portrættilstanden fungerer lidt anderledes end på konkurrerende telefoner. Med Sony Xperia 1 II skal du længere væk fra motivet, før resultatet bliver optimalt, end med andre telefoner. Til gengæld er mine første oplevelser, at portrætbillederne bliver rigtigt flotte.

Sony har på tidligere telefoner haft store problemer med styring af ”highlights”; du tager et billede af en person i skygge, hvor der eksempelvis er en meget oplyst blå himmel i baggrunden. Her styrer Sonys lyset langt bedre end tidligere. Det vil sige, at du kan se den blå himmel og ikke bare en hvid plamage. Det er ikke optimalt i alle situationer men klart bedre end det vi hidtil har set fra Sony.

Xperia 1 II kommer ikke med en dedikeret nattilstand. Hvis lyset er dårligt, så justerer kameraet selv indstillingerne til den optimale tilstand. Se et billede taget om aftenen i galleriet herunder. Naturligvis kan du selv ”nørde” med alle parametrene i kameraet. Det sker i Photo Pro.

Se også videoen med mine første indtryk af Sony Xperia 1 II.

Hvad tænker du om billederne? Smid din mening i kommentarfeltet herunder.

Her er priser og forhandlere af Sony Xperia 1 II

Mine billeder fra Xperia 1 II

Portrættilstand

Eksempel på portrættilstand i Sony Xperia 1 II (Foto: MereMobil.dk)
Eksempel på portrættilstand i Sony Xperia 1 II (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

I ovenstående video omtaler jeg en anmeldelse af Xperia 1 II fra Wired. Denne anmeldelse finder du her. Wired giver mobilen en rating på 8 ud af 10 med et lille ”recommends”-skilt.

Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Dette fortæller sælgeren og elbils-ejere ikke

MIN FØRSTE ELBIL: Her er de største hemmeligheder, som jeg sjældent hører bilsælgere og elbils-ejere fortælle om.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram