Se mine billeder fra Sony Xperia 1 II

VIDEO: Sony Xperia 1 II har været med på fototur. Her kan du se mine fotoeksempler og høre mine første indtryk af kameraet.

Den får ikke for lidt, når Sony skal beskrive kameraet i Xperia 1 II. ”Professionel teknologi fra Alpha-kameraerne,” står der i materialet. Det er svært at sige, om Sony slår et for stort brød op og om de tre kameraobjektiver kan leve op til salgstalen. Dette får du her muligheden for at bedømme.

Jeg har taget min Sony Xperia 1 II med på en fototur, hvor jeg har skudt nogle billeder i forskellige situationer. Du kan se billederne i videoen herover og i galleriet nederst i artiklen.

Min foreløbige konklusion er, at telefonen i hvert fald ikke tager dårlige billeder. Billederne har flotte farver, god skarphed og eksponering samt fokus rammes rigtigt godt.

Det er svært ikke at blive imponeret over eksempelvis Realtime Eye AF, hvor telefonen hele tiden forsøger at holde fokus på motivets øjne – mennesker såvel som dyr. Beregningerne laves vildt hurtigt – og Sonys løfte om ”real-tid” holder.

Xperia 1 II har også en burst-tilstand hvor du kan skyde op til 20 billeder i sekundet og efterfølgende vælge din favorit, hvis ikke det automatisk valgte er godt nok. I øvrigt ret vildt at telefonen hurtigt kan styre på fokus og eksponering.

20 fps er kun tilgængelig i Photo Pro-appen, der er inkluderet på telefonen. Standard fotoappen har stadig burst-mode blot kun med 10 fps.

Sony har fået bedre styr på highlights og eksponering

Portrættilstanden fungerer lidt anderledes end på konkurrerende telefoner. Med Sony Xperia 1 II skal du længere væk fra motivet, før resultatet bliver optimalt, end med andre telefoner. Til gengæld er mine første oplevelser, at portrætbillederne bliver rigtigt flotte.

Sony har på tidligere telefoner haft store problemer med styring af ”highlights”; du tager et billede af en person i skygge, hvor der eksempelvis er en meget oplyst blå himmel i baggrunden. Her styrer Sonys lyset langt bedre end tidligere. Det vil sige, at du kan se den blå himmel og ikke bare en hvid plamage. Det er ikke optimalt i alle situationer men klart bedre end det vi hidtil har set fra Sony.

Xperia 1 II kommer ikke med en dedikeret nattilstand. Hvis lyset er dårligt, så justerer kameraet selv indstillingerne til den optimale tilstand. Se et billede taget om aftenen i galleriet herunder. Naturligvis kan du selv ”nørde” med alle parametrene i kameraet. Det sker i Photo Pro.

Se også videoen med mine første indtryk af Sony Xperia 1 II.

Hvad tænker du om billederne? Smid din mening i kommentarfeltet herunder.

Her er priser og forhandlere af Sony Xperia 1 II

Mine billeder fra Xperia 1 II

Portrættilstand

Eksempel på portrættilstand i Sony Xperia 1 II (Foto: MereMobil.dk)
Eksempel på portrættilstand i Sony Xperia 1 II (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

I ovenstående video omtaler jeg en anmeldelse af Xperia 1 II fra Wired. Denne anmeldelse finder du her. Wired giver mobilen en rating på 8 ud af 10 med et lille ”recommends”-skilt.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare

PS5 har været på markedet i snart to år, men PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare – og efterspørgslen er stor op mod jul.

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
PlayStation VR2 kan nu forudbestilles – se dansk pris

Der er åbent for forudbestillingerne af PlayStation VR2 headsettet. Danske priser på PlayStation VR2 er nu offentliggjort. Se dem her.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Giga powerbank med nødstrøm til hele huset og shelterturen

VIDEO: Forbliv online ved strømafbrydelser. Med EcoFlow Delta2 powerstation går du ikke død for strøm derhjemme eller på shelterturen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram