Her er de 6 bedste smartphones netop nu
KØBSGUIDE: Du vil have den bedste smartphone til den laveste pris. Her er guiden til dig, der ikke ved hvilken smartphone, du skal vælge.
Der er mange rigtigt gode smartphones på markedet i denne sæson. Det kan også gøre, at det er svært at vælge, men heldigvis er det svært at købe ”katten i sækken”. Bundniveauet er nemlig rimeligt højt.
Når jeg kigger tilbage på de smartphones, som jeg siden nytår har anmeldt, er det tydeligt, at forskellene skal findes i detaljerne. Dertil kommer naturligvis prisen, som absolut også er en faktor, når du skal købe en ny telefon.
Sæsonens bedste smartphone er, i min optik, Sony Xperia 1 II. Det er den smartphone, hvor der samlet set gøres mest ud af kameraet. Her handler det ikke blot om flest megapixels, for det har Sony ikke, men den software der medfølger. Desuden er batteritiden og ikke mindst skærmen fantastisk god.
Sony satser udelukkende på gennemprøvede teknologier, hvor du ikke skal være betalende forsøgskanin. Det tror jeg vil være vigtigt for mange.
iPhone er ‘bedst til prisen’
Klistermærket ”bedst til prisen” går til iPhone SE (2. generation). Her får du en kompakt telefon med ydelse som en topmodel, hvor det største kompromis er skærmstørrelsen. Kameraet er på papiret væsentligt dårligere end på storebroderen iPhone 11 Pro fra efteråret. I praksis er dette dog af mindre betydning. Se min video med kamerasammenligning af iPhone SE mod iPhone 11 Pro.
Motorola har i denne sæson meldt sig på banen blandt ”de store drenge” med et par fantastiske modeller – særligt set i lyset af, at det er Motorolas første topmodel i flere år. Den store model Motorola Edge+ er fed, men det er med den billigere Motorola Edge, hvor Motorola for alvor viser deres værd.
Samsung Galaxy S20 Ultra leverer den vildeste zoom samt innovativ kamerateknologi og fyrer den af med 120 Hz skærm i en utrolig flot kvalitet.
OnePlus 8 Pro fik sæsonens dårligste karakter. Ikke fordi telefonen er håbløs, men fordi jeg i testperioden oplevede mange fejl, som formodentlig var softwarerelaterede. Mange dele af telefonen var at betegne som ”rimelige til prisen” og OnePlus 8 Pro gav ikke det ekstra kick, der skal til, for at komme højere op. Men 4 ud af 6 stjerner er dog stadig en karakter som er over middel.
Herunder finder du de 6 telefoner, blandt dem jeg har anmeldt, som jeg synes har været de bedste siden nytår.
1. Sony Xperia 1 II
Fremragende! Ganske enkelt fremragende! Fantastisk batteritid, trådløs opladning, virkelig flot 4K-skærm og en stort set ren Android-oplevelse med en tydelig melding fra Sony om kommende opdateringer.
Jeg elsker kameraet på Xperia 1 II samt de ekstrafunktioner, der åbner sig via de to apps Photo Pro og Cinema Pro, som er en del af det medfølgende ”ekstraudstyr” i softwaren.
Dertil kommer 3,5 mm jackstik med forrygende god lyd.
Sony Xperia 1 II står for velprøvet teknologi i en velsmurt maskine.
LÆS OGSÅ: Sony Xperia 1 II, anmeldelse
VIDEO: Sådan er kameraet i Xperia 1 II
- Skærm: 6,5”, 60 Hz
- RAM: 8 GB
- Lagerplads: 256 GB
- 5G: Ja
- Pris: 8.499 kroner
- Vurdering: 6 stjerner
2. iPhone SE
Du går ikke ned på ydelsen, men du skal leve med en lille skærm og et kamera med kun én linse. Batterikapaciteten er heller ikke noget du falder på halen over.
Men for cirka 3.500 kroner får du en smartphone, der dækker dine behov langt ind i fremtiden. Dette er en lille telefon med mange af de samme egenskaber, vi ser i en topmodel.
iPhone SE er et godt køb!
LÆS OGSÅ: iPhone SE, anmeldelse
VIDEO: Så stor er forskellen på iPhone SE og iPhone 11 Pro
- Skærm: 4,7”, 60 Hz
- RAM: 3 GB
- Lagerplads 64 GB
- 5G: Nej
- Pris: 3.500 kroner
- Vurdering: 6 stjerner
3. Motorola Edge
Motorola har hidtil brilleret med gode low- og midrangetelefoner. Deres styrke har i flere år været enorm på dette punkt. Motorola Edge er ikke en midrangetelefon men en ”lille topmodel”.
Lang batteritid, god lyd, fornuftigt kamera men ikke trådløs opladning eller en masse fancy features. Til gengæld leverer Edge inden for den vanskelige kunstart, det er, at være en telefon der yder nok og tilmed overrasker lidt i forhold til prisen.
Skal du have en Android-telefon, hvor prisen er en vigtig faktor, så er det Motorola Edge jeg anbefaler, at du køber.
LÆS OGSÅ: Motorola Edge, anmeldelse
- Skærm: 6,7”, 90 Hz
- RAM: 6 GB
- Lagerplads: 128 GB
- 5G: Ja
- Pris: 4.500 kroner
- Vurdering: 6 stjerner
4. Motorola Edge+
Hvis du kan leve med, at optikken er så stor, at telefonen vipper på en plan overflade, så læs videre.
I lighed med Sony har Motorola tunet lydkvaliteten og leverer 3,5 mm. jackstik – en virkelig god kombination. Batteritiden og skærmen er tilmed rigtig god, men Motorola skal også have point for en bloatwarefri Android-oplevelse samt trådløs opladning med op til 15 watt.
Kameraet i Edge+ er temmelig fedt, men skal du have det mest innovative 108-megapixels kamera, er det Samsung Galaxy S20 Ultra, at du skal se nærmere på.
Motorola Edge+ er den første brede topmodel i nyere tid fra Motorola, der rammer rigtigt flot indenfor skiven. Fortsætter Motorola ad denne vej bliver det telefoner, som vi skal holde ekstra meget øje med fremover. Motorola har momentum lige nu og kan sagtens gøre det svært for konkurrenterne.
LÆS OGSÅ: Motorola Edge+, anmeldelse
VIDEO: Smartphone-duel mellem Motorola og OnePlus
- Skærm: 6,7”, 90 Hz
- RAM: 12 GB
- Lagerplads: 256 GB
- 5G: Ja
- Pris: 8.000 kroner
- Vurdering: 5 stjerner
5. Samsung Galaxy S20 Ultra
I det tidlige marts tog jeg Galaxy S20 Ultra med på toppen af udsigtsposten Munkebo Bakke for at teste ultra vidvinkel og op til 100x zoom samt 108 megapixels sensor. Det fik jeg nogle unikke billeder ud af.
Samsung leverer en stor kameraværktøjskasse med mange muligheder – måske også for mange.
Galaxy S20 Ultra er en fed smartphone, hvor Samsung dog ikke har gjort meget ud af designet og fingeraftrykslæseren. Til gengæld får du en 5G-klar telefon, der tilmed understøtter mmWave 5G.
Samsung vil en masse med denne telefon, der nok er sæsonens mest innovative produkt.
LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy S20 Ultra, anmeldelse
- Skærm: 6,9”, 120 Hz
- RAM: 12 GB
- Lagerplads: 128 GB
- 5G: Ja
- Pris: 8.500 kroner
- Vurdering: 5 stjerner
6. OnePlus 8 Pro
Sammenlignet med forgængeren er OnePlus 8 Pro et pænt fremskridt. Du får en telefon, som er 5G-klar og, hvor OnePlus har gjort en del mere ud af hovedkameraet. Zoom og lowlight-billeder er dog ikke telefonens stærkeste side.
OnePlus leverer deres første telefon med trådløs opladning og har endda satset på deres egen 30 watts trådløse opladeteknologi, der dog kræver, at du køber en specialoplader fra OnePlus.
OnePlus kommer her op i en prisklasse, hvor nettet strammes og forventningerne øges: Når softwarerelaterede fejl driller, trækker det nedad i bedømmelsen.
OnePlus 8 Pro er uden tvivl bedre end tidligere topmodeller fra OnePlus – og designmæssigt flottere end både Edge+ og S20 Ultra.
LÆS OGSÅ: OnePlus 8 Pro, anmeldelse
VIDEO: Se dette før du køber OnePlus 8 Pro
- Skærm: 6,78”, 120 Hz
- RAM: 12 GB RAM
- Lagerplads: 256 GB
- 5G: Ja
- Dagspris: 7.700 kroner
- Vurdering: 4 stjerner
3 anmeldelser på 3 minutter
Mere til historien
Priserne i denne guide er hentet via Pricerunner den 25. juni 2020.