Apple dropper Windows via Boot Camp på nye Mac-serier

VIDEO: Boot Camp og Windows 10 bliver ikke muligt på kommende ARM-baserede Mac-computere.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerSponseret linkinternet på adressenSponseret link på 1 minut.

Apple vil over de kommende par år skifte fra Intels chipsetplatform til ARM-baserede chipsets og processorer, hvor techgiganten gennem Apple Silicon vil stå for specialudvikling af processorer til macOS og Mac-computere - sådan som tilfældet er i dag med chips til iPhone og iPad.

Skiftet fra Intel til ARM får vidtrækkende konsekvenser for Mac-brugere, som er afhængige af en Windows 10-installation på deres Mac.

- ”We’re not direct booting an alternate operating system,” har Craig Federighi, Apples Senior Vice President for softwareudvikling udtalt i Daring Fireball podcast. Dermed bekræfter Apple, at de ikke har planer om understøttelse af Boot Camp på ARM-baserede Mac-computere.

Ifølge Apple går vejen fremadrettet gennem virtualisering.

LÆS OGSÅ: Apple udfaser Intel og bygger egne Mac-CPU’er

Microsoft har hidtil kun licenseret Windows 10 på ARM-platformen til PC-producenter, der har preinstalleret Windows 10 på ny hardware.

- ”Microsoft only licenses Windows 10 on ARM to OEMs,” har en Microsoft-talsperson udtalt til The Verge, der yderligere skriver, at Microsoft ”ikke har mere at dele på nuværende tidspunkt”.

Ved præsentationen af nyheden om nye ARM-baserede Mac-computere fortalte Apple, at de har arbejdet tæt sammen med Microsoft for at sikre, at Microsoft Office bliver tilgængelig på denne platform senere i år. I den sammenhæng har hverken Microsoft eller Apple nævnt noget om Boot Camp understøttelse på ARM-baserede Macs.

Apple har via iPad Pro bragt tablet- og computerplatformene tættere på hinanden. Med et nyt tastatur til iPad Pro (2020) tog Apple endnu et skridt i den retning. Du kan her læse min anmeldelse af iPad Pro med Magic Keyboard.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

For nogle år siden blev Apples computerhardware udråbt som den bedste hardware at køre Windows på. Om denne test fortsat holder i 2020, er uvist.

Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram