Apple dropper Windows via Boot Camp på nye Mac-serier

VIDEO: Boot Camp og Windows 10 bliver ikke muligt på kommende ARM-baserede Mac-computere.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerAnnoncelinkinternet på adressenAnnoncelink på 1 minut.

Apple vil over de kommende par år skifte fra Intels chipsetplatform til ARM-baserede chipsets og processorer, hvor techgiganten gennem Apple Silicon vil stå for specialudvikling af processorer til macOS og Mac-computere – sådan som tilfældet er i dag med chips til iPhone og iPad.

Skiftet fra Intel til ARM får vidtrækkende konsekvenser for Mac-brugere, som er afhængige af en Windows 10-installation på deres Mac.

– ”We’re not direct booting an alternate operating system,” har Craig Federighi, Apples Senior Vice President for softwareudvikling udtalt i Daring Fireball podcast. Dermed bekræfter Apple, at de ikke har planer om understøttelse af Boot Camp på ARM-baserede Mac-computere.

Ifølge Apple går vejen fremadrettet gennem virtualisering.

LÆS OGSÅ: Apple udfaser Intel og bygger egne Mac-CPU’er

Microsoft har hidtil kun licenseret Windows 10 på ARM-platformen til PC-producenter, der har preinstalleret Windows 10 på ny hardware.

– ”Microsoft only licenses Windows 10 on ARM to OEMs,” har en Microsoft-talsperson udtalt til The Verge, der yderligere skriver, at Microsoft ”ikke har mere at dele på nuværende tidspunkt”.

Ved præsentationen af nyheden om nye ARM-baserede Mac-computere fortalte Apple, at de har arbejdet tæt sammen med Microsoft for at sikre, at Microsoft Office bliver tilgængelig på denne platform senere i år. I den sammenhæng har hverken Microsoft eller Apple nævnt noget om Boot Camp understøttelse på ARM-baserede Macs.

Apple har via iPad Pro bragt tablet- og computerplatformene tættere på hinanden. Med et nyt tastatur til iPad Pro (2020) tog Apple endnu et skridt i den retning. Du kan her læse min anmeldelse af iPad Pro med Magic Keyboard.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

For nogle år siden blev Apples computerhardware udråbt som den bedste hardware at køre Windows på. Om denne test fortsat holder i 2020, er uvist.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram