Ændrer Apple navnet på iOS?

iPhone OS hed den første version af Apples software til iPhones. Måske bliver det navnet på den næste store iOS-opdatering?

Første generation af iPhone, som udkom på udvalgte markeder tilbage i 2007, havde iPhone OS installeret
Første generation af iPhone, som udkom på udvalgte markeder tilbage i 2007 havde iPhone OS installeret

Da Apple i 2007 lancerede den første iPhone, kom den med styresystemet iPhone OS 1.0. Og faktisk fulgte iPhone OS med helt frem til 2010, hvor navnet blev ændret til iOS 4.0. Det var desuden fra iOS 4.0, at multitasking og FaceTime blev introduceret.

iPhone gennem tiden – sådan har iOS udviklet sig

Nu er der rygter om, at Apple vil ændre navnet på iOS tilbage til iPhoneOS. Dermed vil de gå tilbage til, hvor det hele startede. Navneændringen vil give god mening i forhold til navnene på de andre styresystemer til henholdsvis Apple TV, iPad, Mac og Apple Watch. De øvrige styresystemer hedder tvOS, iPadOS, macOS og watchOS.

iPad fik i forbindelse med iOS 13-opdateringen sit eget styresystem, som nu hedder iPadOS.

Her er iPadOS – nyt OS til iPad

Det er Twitter-brugeren @Jon_prosser, der nu mener at vide, at Apple vil ændre navnet. Han skriver kort og godt ”iPhone OS” i et tweet. Det ventes dog, at hvis Apple ændrer navnet, at det denne gang bliver "iPhoneOS" som navn, da det passer i måden de andre styresystemer skrives på.

Jon Prosser er ikke ene om at starte rygter om en navneændring. Også den pålidelige @MaxWinebach fra XDA-Developers har tweetet, at han er blevet tippet om navneændringen i en e-mail.

Svaret er på vej fra Apple

Apple har vanen tro ikke udtalt sig. Men det kan være, at vi allerede på mandag (red. 22. juni 2020) bliver klogere. Apple afholder her deres keynote i forbindelse med WWDC, hvor det ventes, at de vil give et smugkig på de kommende softwareopdateringer.

Apple starter angiveligt produktionen af nye iPhones i juli

MereMobil.dk holder dig opdateret om alle nyhederne til WWDC i næste uge. Du kan blive klogere på, hvilke forventninger der er til eventen, som starter klokken 19.00 dansk tid mandag den 22. juni 2020.

Mere til historien

Det er uvist, hvornår Apple vil afsløre den nye iPhone 12-serie. Rygterne har svirret om, at det ville blive senere på året i år pga. coronakrisen end tilfældet har været de seneste år. Apple har vanen tro ikke kommenteret på rygterne.

Læs også:
Det kan du glæde dig til i iOS 14

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Ups! Specs på ny Samsung-mobil er sluppet ud

Amazon har tilsyneladende lagt specifikationer på Galaxy Z Fold4 ud på nettet før tid.

(mere…)
Er det de rigtige priser for nye Galaxy-produkter?

Troværdigt medie citerer troværdig kilde inden Samsungs afsløring af nye smartwatches og nye smartphones.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram