Ændrer Apple navnet på iOS?

iPhone OS hed den første version af Apples software til iPhones. Måske bliver det navnet på den næste store iOS-opdatering?

Første generation af iPhone, som udkom på udvalgte markeder tilbage i 2007, havde iPhone OS installeret
Første generation af iPhone, som udkom på udvalgte markeder tilbage i 2007 havde iPhone OS installeret

Da Apple i 2007 lancerede den første iPhone, kom den med styresystemet iPhone OS 1.0. Og faktisk fulgte iPhone OS med helt frem til 2010, hvor navnet blev ændret til iOS 4.0. Det var desuden fra iOS 4.0, at multitasking og FaceTime blev introduceret.

iPhone gennem tiden – sådan har iOS udviklet sig

Nu er der rygter om, at Apple vil ændre navnet på iOS tilbage til iPhoneOS. Dermed vil de gå tilbage til, hvor det hele startede. Navneændringen vil give god mening i forhold til navnene på de andre styresystemer til henholdsvis Apple TV, iPad, Mac og Apple Watch. De øvrige styresystemer hedder tvOS, iPadOS, macOS og watchOS.

iPad fik i forbindelse med iOS 13-opdateringen sit eget styresystem, som nu hedder iPadOS.

Her er iPadOS – nyt OS til iPad

Det er Twitter-brugeren @Jon_prosser, der nu mener at vide, at Apple vil ændre navnet. Han skriver kort og godt ”iPhone OS” i et tweet. Det ventes dog, at hvis Apple ændrer navnet, at det denne gang bliver "iPhoneOS" som navn, da det passer i måden de andre styresystemer skrives på.

Jon Prosser er ikke ene om at starte rygter om en navneændring. Også den pålidelige @MaxWinebach fra XDA-Developers har tweetet, at han er blevet tippet om navneændringen i en e-mail.

Svaret er på vej fra Apple

Apple har vanen tro ikke udtalt sig. Men det kan være, at vi allerede på mandag (red. 22. juni 2020) bliver klogere. Apple afholder her deres keynote i forbindelse med WWDC, hvor det ventes, at de vil give et smugkig på de kommende softwareopdateringer.

Apple starter angiveligt produktionen af nye iPhones i juli

MereMobil.dk holder dig opdateret om alle nyhederne til WWDC i næste uge. Du kan blive klogere på, hvilke forventninger der er til eventen, som starter klokken 19.00 dansk tid mandag den 22. juni 2020.

Mere til historien

Det er uvist, hvornår Apple vil afsløre den nye iPhone 12-serie. Rygterne har svirret om, at det ville blive senere på året i år pga. coronakrisen end tilfældet har været de seneste år. Apple har vanen tro ikke kommenteret på rygterne.

Læs også:
Det kan du glæde dig til i iOS 14

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Priserne på Galaxy S23’erne er lækket

De europæiske priser på Samsung Galaxy S23’erne er afsløret. Det tyder på, at du skal betale mere for dette års model.

(mere…)
OnePlus Pad lanceres måske i februar

RYGTE: Der har længe floreret rygter, men måske OnePlus langt om længe er klar med en tablet.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram