Nokia opnår 5G hastighedsrekord

Nokia-udstyr opnåede 4,7 Gbit/s over et 5G netværk ved hjælp af dual connectivity. Vild hastighed! Den kan nok ikke gentages i et “real life”-setup..

Nokia har offentliggjort at netværksselskabet har opnået verdens hurtigste 5G-hastighed på over-the-air netværk i Dallas, Texas. Rekorden lyder på hele 4,7 Gbit/s.

Et over-the-air netværk betyder, at testen er foretaget ude i virkeligheden men ikke på et kommercielt operationelt mobilnetværk. Nokia har dog brugt deres kommercielt tilgængelige AirScale netværksudstyr, som allerede bliver brugt af flere teleselskaber i blandet andet USA.

De 4,7 Gbit/s blev opnået i et såkaldt dual connectivity setup. Det betyder, at der blev brugt en kombination af 4G LTE og 5G NR. Det kendes også under den tekniske betegnelse 5G Non-standalone eller blot 5G NSA.

Rent teknisk bliver 4G LTE netværket bliver brugt som kontrolnetværk, mens 5G netværket anvendes til at øge hastigheden dramatisk.

Samsung og Huawei dominerer det globale 5G-marked

Millimeter frekvenser gør udslaget

For at opnår den rasende hurtige hastighed benyttede Nokia en kombination af frekvenser på 28- og 39 GHz-frekvensbåndene. Disse frekvensbånd kaldes også for mmWave eller millimeter frekvenser. Frekvenserne benyttes kun i kombination med 5G teknologien.

I alt blev der brugt otte 100 MHz mmWave frekvenser samt 40 MHz 4G LTE frekvenser.

Nokia har ikke oplyst nærmere omkring testen, men det er velkendt at mmWave frekvenserne på 28 og 39 GHz ikke rækker særlig langt – selv under optimale forhold.

Derfor skal testen også tages med et gran salt, for når de høje frekvensbånd møder virkeligheden med træer og hus, så bliver overførselshastigheden markant dårligere.

Én ting er hastigheden. En anden er placeringen. Her er eksempelvis verdens højst placerede 5G-mobilnetværk. Se den vilde video her.

I Danmark er vi begejstrede for streaming – ja det er MANGE rundt om i verden. Netop 5G-netværk er perfekt til streaming af lyd- og billeder i meget høj kvalitet. Hvorfor er streaming blevet SÅ populært på SÅ kort tid? Lyt til vores podcast-episode #71, hvor vi går tæt på tendenser inden for streaming.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

I Danmark leverer Nokia netværksudstyr til Telia og Telenors fælles mobilnetværk kaldet TT-netværket.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Derfor bør du overveje at få 5G mobilt bredbånd i hjemmet

Der er mange gode grunde til at bruge 5G som internetforbindelse i hjemmet.

(mere…)
Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram