Nest Wifi er kommet til Danmark – jeg tester nu

FØRSTE INDTRYK: Min test af Google Nest Wifi er godt i gang. Her kan du læse mine første oplevelser med Googles nyeste Wi-Fi system til hjemmet.

Google Nest Wifi i Danmark
Google Nest Wifi købes i Danmark fra den 5. maj 2020. Nest Wifi kan også fungere som smarthøjttaler da den har indbygget Google Assistant (Foto: Google)

Google har netop annonceret at efterfølgeren til det anmelderroste mesh-system, Google Wifi, Google Nest Wifi, nu kan købes i Danmark og ni andre europæiske lande.

ANMELDELSE: Læs min test af Google Nest Wifi

I efteråret 2017 satte jeg Google Wifi op i vores eget hjem og det var en god fantastisk oplevelse. Ikke nok med at det var let at konfigurere, så var dækningen og hastigheden virkelig god. På toppen af det hele fulgte en rigtig god app med mange funktioner.

Nest Wifi er anderledes. Den har ikke sin egen app men integrerer sig i Google Home appen, hvor Google gerne vil samle alle hjemmets smartdevices.

I forhold til Google Wifi lover Google 25 procent bedre dækning med Nest Wifi og hurtigere hastigheder end på forgængeren.

Den lille runde kube gemmer desuden på en hemmelighed. Den er nemlig også en lille smarthøjttaler med Google Assistant indbygget. Ja faktisk er et adgangspunkt til Nest Wifi også en Nest Mini højttaler.

TEST-DUEL: Google Nest Mini vs. Google Home Mini

Du kan således placere et Nest Wifi adgangspunkt i køkkenet eller stuen og have det stående fremme, da det netop ikke blot er en ”antenne” til dit Wi-Fi netværk. Derfor kan du stille spørgsmål til Googles digitale butler om alt fra opskrifter til serier og tilmed bede den spille musik.

Dette er rigtigt smart tænkt af Google. Ingen gider jo have Wi-Fi adgangspunkter og routere stående fremme. Derfor gemmes disse ofte væk i skabe og bag sofaer, hvorfor dækningen forringes kraftigt. Nu er der en god grund til at have ens adgangspunkt stående fremme. Dette giver så også bedre internetdækning i hjemmet.

Mine første indtryk af Nest Wifi

Jeg er lige nu ved at afprøve Nest Wifi. Her er mine første umiddelbare oplevelser.

  • Dækningen fra det enkelte adgangspunkt er betydeligt bedre end på Google Wifi. Den gamle version skulle bruge flere enheder og stå betydeligt tættere på hinanden for at opnå samme dækning som konkurrerende produkter. Det er løst i Nest Wifi.
  • Adgangspunkterne har ikke ethernetport. Har du en enhed, som eksempelvis en printer eller en smart-tvboks, der kræver en kablet forbindelse, er dette ikke muligt. Kun hovedenheden har ethernetport og kun en enkelt ud over tilslutningsstikket til routeren fra din internetudbyder.
  • Det er smart at indbygge en Nest Mini højttaler i adgangspunkterne, men hvor smart er det, når et adgangspunkt er nødt til at blive placeret i eksempelvis et bryggers?
  • Der er færre funktioner via app-interfacet end på Google Wifi.
  • I familiefunktionen kan børnenes enheder sættes i en beskyttet tilstand, som blokerer for åbenlyst ulovlige og ikke børneegnede sites på nettet. Umiddelbart er der ingen mulighed for at redigere listen over blokerede sider.

Hvis du har forslag til ting jeg skal tage med i anmeldelsen så skriv gerne en kommentar herunder.

Prisen på Nest Wifi i Danmark

Google Nest Wifi kan købes i en pakke med én routerenhed og ét adgangspunkt til 2.090 kroner. En 3-pak koster 2.790 kroner. En enkelt Google Nest Wifi adgangspunkt koster 1.290 kroner.

Google anbefaler to enheder til en bolig på 210 m2 og tre enheder til boliger på op til 300 m2.

Jeg vil helt klart anbefale, at du til et almindeligt parcelhus køber en 3-pak. Selvom dækningen er bedre end på forgængeren, så en kan 2-pak godt være lige på grænsen.

Hos os har vi 155 m2. Boligen er fra slutningen af 1960’erne. Med en 3-pak har jeg god dækning overalt. En 2-pak kan kun lige til nøds gå an.

Du vil inden længe kunne læse min anmeldelse af Nest Wifi her på MereMobil.dk.

Jeg har testet mange mesh-baserede Wi-Fi systemer. En af mine favoritter er Deco M9 Plus fra TP-Link (læs anmeldelsen).

Mere til historien

Google Wifi er ikke klar til den nye standard Wi-Fi 6. Det betyder nok ikke så meget da langt hovedparten af ens trådløse enheder alligevel ikke kan udnytte Wi-Fi 6.

Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram