Huawei raser over amerikanske restriktioner
Restriktioner sætter en effektiv stopper for amerikanske virksomheders samarbejde med Huawei. Ekspert mener, at Huawei bliver irelevant hos brugerne.
I en pressemeddelelse slår Huawei igen mod den amerikanske regering der i sidste uge meddelte, at den vil fastholde en begrænsning af salget fra den kinesiske tech-gigant. Trump-administrationen indførte allerede fredag sanktionerne, der foreløbigt vil løbe ind til maj 2021.
Produktion af vitale komponenter til Huawei-toptelefoner stoppes
Det sker ifølge Huawei på trods af, at en række virksomheder og brancheorganisationer mener, det vil berøre mere end tre milliarder Huawei-brugere.
I Danmark mærkes handelsrestriktionerne særligt ved, at Huawei ikke kan benytte sig af Googles tjenester på Huaweis Android smartphones.
Forbudet sætter desuden en effektiv stopper for amerikanske virksomheders muligheder for at samarbejde med Huawei.
Sanktionerne rammer ifølge flere medier udvidelse, vedligeholdelse og kontinuerlig drift af netværk til en værdi af hundreder af millioner af dollars i 170 lande.
Huawei: USA vil knuse industrier
Huawei tilføjer i pressemeddelelsen, at amerikanernes fastholdelse af sanktionerne vil have en alvorlig indflydelse på en lang række globale industrier.
-“USA udnytter sine teknologiske styrker i et forsøg på at knuse industrier uden for sine grænser”, siger Huawei ifølge Pocketnow i pressemeddelelsen.
Huawei tilføjer, at det forventes at deres forretning uundgåeligt vil blive påvirket:
“[…] Vi vil prøve alt, hvad vi kan, for at finde en løsning“.
PODCAST: Hør denne episode hvor vi går tæt på Huawei P40 Pro og Huaweis muligheder fremadrettet
Spænder ben for chips til telefonerne
De amerikanske restriktioner sætter også begrænsninger for chipproducenten TSMC.
Det taiwanske firma er ifølge Nikkei Asian Review stoppet med at levere til Huawei for, at overholde de handelsbegrænsninger, som USA har pålagt virksomheden. Det gør det problematisk for Huawei at producere de mobile processorer, de har brug for til deres enheder. Bortset fra Apple har Huawei været TSMCs største kunde.
De nye restriktioner er en forlængelse af handelsrestriktioner, som blev begyndte i maj 2019. De restriktioner har blandt andet betydet, at Huawei Mate 30-serien og Huawei P40-serien er uden Googles tjenester. I stedet satser Huawei på deres egen appbutik kaldet App Gallery, men det er en svær kamp, at få de toneangivende apps til også at vedligeholde en tilpasset app til Huaweis appbutik.
Ekspert: Huawei bliver irelevant
De telefonserier restriktionerne rammer, er smartphones, hvor forgængerne har solgt rigtigt godt på blandt andet det danske marked. Senest er Huawei Mate 30 Pro slet ikke lanceret herhjemme. Det er Huawei P40 Pro til gengæld – men altså uden Google og den vigtige Google Play Store.
ANMELDELSE: Huawei P40 Pro er bedst og dårligst på samme tid
Når forbrugerne ikke kan bruge Huaweis telefoner som de konkurrerende produkter, så forsvinder virksomheden fra forbrugernes bevidsthed og skærper desuden forbrugernes opmærksomhed for andre dele af kritik mod virksomheden, skriver Ekstra Bladet.
– “For et par år siden tror jeg ikke, at det her (handelskrigen, red.) fyldte ret meget hos de almindelige forbrugere. Men det er helt anderledes i dag. Samtidig er det her ikke et spørgsmål om, hvorvidt Huawei er troværdig eller ej. De er bare en integreret del af det kinesiske system, hvor man ser stort på menneskerettigheder, og som klart udgør en sikkerhedstrussel mod vores samfund,” vurderer teleanalytiker John Strand fra Strand Consult overfor Ekstra Bladet.
John Strand mener, at Huawei om nogle år vil have betydeligt mindre størrelse end vi kneder i dag. I Danmark vil Huawei til den tid, ifølge teleanalytikeren, have meget få mennesker tilbage.
Teleoperatør kan blive tvinget til at droppe Huawei
VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig fire gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.
Mere til historien
I sidste uge kom det frem, at Huawei har sendt mindst ét brev til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvori Huawei truer med “økonomiske konsekvenser”. Ekspert kalder det usædvanligt. Læs historien her