Huawei kigger mod MediaTek i kampen mod US-pres

MediaTek er måske i spil som afløser for TSMC, der hidtil har produceret Kirin-processorer.

Amerikanerne har øget presset på Huawei. Den seneste udvikling i handelsboykotten, der nu strækker sig til maj 2021, betyder, at udenlandske virksomheder som ønsker at samarbejde med Huawei, skal spørge om lov i Washington, hvis de også vil samarbejde med US-virksomheder.

Denne kringlede detalje sætter Huaweis chipsamarbejde med taiwanske TSMC om Kirin-processorer skakmat, da TSMC også producerer processorchips til Apple. Desuden har TSMC annonceret en stor kommende fabrik i Arizona.

Produktion af vitale processorkomponenter til Huawei stoppes af TSMC

I jagten på en ny partner, der vil handle med Huawei, er MediaTek kommet på banen. MediaTek er ligesom TSMC baseret i Taiwan og er desuden en af de største chipproducenter i verden.

MediaTek er i forvejen leverandør til Samsung og Sony samt kinesiske mobilbrands som Oppo, Vivo og Xiaomi. Desuden har MediaTek leveret en række processorer til Huaweis lowend 4G-telefoner.

Ifølge Nikkei Asian Review er MediaTek i gang med at overveje, om de har resurser nok til at understøtte Huaweis ønske om at forøge deres bestillinger med 300 procent. Desuden ser Huawei nærmere på et samarbejde med den kinesiske chipudvikler Unisoc.

Huawei har hidtil udviklet deres egne chipdesigns gennem HiSilicon, der har over 10.000 ingeniører ansat. TSMC har stået for den fysiske produktion af alle HiSilicons highend-processorer i Kirin-serien, men TSMC har også produceret processorer til 5G-basestationer samt AI-chips (Artificial Intelligence) og chips til servere.

Hverken MediaTek, Unisoc eller Huawei har kommenterer på artiklen i Nikkei Asian Review.

Selvom Huawei for tiden kæmper en hård kamp, så er der stadig landvindinger for den store kinesiske virksomhed. Seneste har de etableret 5G et ret vildt sted. Se videoen her.

Mere til historien

Huaweis seneste topmodel. Huawei P40 Pro, er baseret på HiSilicon Kirin-chipsets, der er produceret af TSMC. Telefonen har ikke, som vi har skrevet utallige gange, adgang til Google Play og det udvalg af Android-apps, der er kendt fra konkurrerende telefoner. I branchen er der dog enighed om, at P40 Pro har markedets p.t. bedste hardware.

Ups! Specs på ny Samsung-mobil er sluppet ud

Amazon har tilsyneladende lagt specifikationer på Galaxy Z Fold4 ud på nettet før tid.

(mere…)
Er det de rigtige priser for nye Galaxy-produkter?

Troværdigt medie citerer troværdig kilde inden Samsungs afsløring af nye smartwatches og nye smartphones.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Motorola Moto Razr 2022 får lanceringsdato

Efter rygter i sidste uge om forsinkelser, kommer Motorola nu med en lanceringsdato for den kommende Moto Razr 2022.

(mere…)
Datoen for kommende Samsung Unpacked afsløret

Samsung afholder event i august måned, hvor de kommende foldbare smartphones vil blive annonceret. Datoen er nu afsløret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram