Huawei kigger mod MediaTek i kampen mod US-pres

MediaTek er måske i spil som afløser for TSMC, der hidtil har produceret Kirin-processorer.

Amerikanerne har øget presset på Huawei. Den seneste udvikling i handelsboykotten, der nu strækker sig til maj 2021, betyder, at udenlandske virksomheder som ønsker at samarbejde med Huawei, skal spørge om lov i Washington, hvis de også vil samarbejde med US-virksomheder.

Denne kringlede detalje sætter Huaweis chipsamarbejde med taiwanske TSMC om Kirin-processorer skakmat, da TSMC også producerer processorchips til Apple. Desuden har TSMC annonceret en stor kommende fabrik i Arizona.

Produktion af vitale processorkomponenter til Huawei stoppes af TSMC

I jagten på en ny partner, der vil handle med Huawei, er MediaTek kommet på banen. MediaTek er ligesom TSMC baseret i Taiwan og er desuden en af de største chipproducenter i verden.

MediaTek er i forvejen leverandør til Samsung og Sony samt kinesiske mobilbrands som Oppo, Vivo og Xiaomi. Desuden har MediaTek leveret en række processorer til Huaweis lowend 4G-telefoner.

Ifølge Nikkei Asian Review er MediaTek i gang med at overveje, om de har resurser nok til at understøtte Huaweis ønske om at forøge deres bestillinger med 300 procent. Desuden ser Huawei nærmere på et samarbejde med den kinesiske chipudvikler Unisoc.

Huawei har hidtil udviklet deres egne chipdesigns gennem HiSilicon, der har over 10.000 ingeniører ansat. TSMC har stået for den fysiske produktion af alle HiSilicons highend-processorer i Kirin-serien, men TSMC har også produceret processorer til 5G-basestationer samt AI-chips (Artificial Intelligence) og chips til servere.

Hverken MediaTek, Unisoc eller Huawei har kommenterer på artiklen i Nikkei Asian Review.

Selvom Huawei for tiden kæmper en hård kamp, så er der stadig landvindinger for den store kinesiske virksomhed. Seneste har de etableret 5G et ret vildt sted. Se videoen her.

Mere til historien

Huaweis seneste topmodel. Huawei P40 Pro, er baseret på HiSilicon Kirin-chipsets, der er produceret af TSMC. Telefonen har ikke, som vi har skrevet utallige gange, adgang til Google Play og det udvalg af Android-apps, der er kendt fra konkurrerende telefoner. I branchen er der dog enighed om, at P40 Pro har markedets p.t. bedste hardware.

Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Specifikationer på OnePlus 12 er lækket

Det ventes, at vi først får OnePlus 12 senere i år, men allerede nu er specifikationerne lækket. Se dem her.

(mere…)
Fra iOS 17 bliver iPhone et smartdisplay

RYGTE: Din iPhone får fra iOS 17 smartdisplay-tilstand. Læs mere om funktionen og et par andre nyheder, der forventes.

(mere…)
OnePlus Fold er måske en rebranded Oppo

Det kunne ligne, at den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er en rebranding af Oppo’s foldbare.

(mere…)
Mens vi venter på OnePlus Nord 3

Nye billeder og detaljer om OnePlus Nord 3 er i omløb. Her er, hvad vi ved før præsentationen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram