Huawei kigger mod MediaTek i kampen mod US-pres

7

MediaTek er måske i spil som afløser for TSMC, der hidtil har produceret Kirin-processorer.

Amerikanerne har øget presset på Huawei. Den seneste udvikling i handelsboykotten, der nu strækker sig til maj 2021, betyder, at udenlandske virksomheder som ønsker at samarbejde med Huawei, skal spørge om lov i Washington, hvis de også vil samarbejde med US-virksomheder.

Denne kringlede detalje sætter Huaweis chipsamarbejde med taiwanske TSMC om Kirin-processorer skakmat, da TSMC også producerer processorchips til Apple. Desuden har TSMC annonceret en stor kommende fabrik i Arizona.

Produktion af vitale processorkomponenter til Huawei stoppes af TSMC

I jagten på en ny partner, der vil handle med Huawei, er MediaTek kommet på banen. MediaTek er ligesom TSMC baseret i Taiwan og er desuden en af de største chipproducenter i verden.

MediaTek er i forvejen leverandør til Samsung og Sony samt kinesiske mobilbrands som Oppo, Vivo og Xiaomi. Desuden har MediaTek leveret en række processorer til Huaweis lowend 4G-telefoner.

Ifølge Nikkei Asian Review er MediaTek i gang med at overveje, om de har resurser nok til at understøtte Huaweis ønske om at forøge deres bestillinger med 300 procent. Desuden ser Huawei nærmere på et samarbejde med den kinesiske chipudvikler Unisoc.

Huawei har hidtil udviklet deres egne chipdesigns gennem HiSilicon, der har over 10.000 ingeniører ansat. TSMC har stået for den fysiske produktion af alle HiSilicons highend-processorer i Kirin-serien, men TSMC har også produceret processorer til 5G-basestationer samt AI-chips (Artificial Intelligence) og chips til servere.

Hverken MediaTek, Unisoc eller Huawei har kommenterer på artiklen i Nikkei Asian Review.

Selvom Huawei for tiden kæmper en hård kamp, så er der stadig landvindinger for den store kinesiske virksomhed. Seneste har de etableret 5G et ret vildt sted. Se videoen her.

Mere til historien

Huaweis seneste topmodel. Huawei P40 Pro, er baseret på HiSilicon Kirin-chipsets, der er produceret af TSMC. Telefonen har ikke, som vi har skrevet utallige gange, adgang til Google Play og det udvalg af Android-apps, der er kendt fra konkurrerende telefoner. I branchen er der dog enighed om, at P40 Pro har markedets p.t. bedste hardware.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer