Huawei kigger mod MediaTek i kampen mod US-pres

MediaTek er måske i spil som afløser for TSMC, der hidtil har produceret Kirin-processorer.

Amerikanerne har øget presset på Huawei. Den seneste udvikling i handelsboykotten, der nu strækker sig til maj 2021, betyder, at udenlandske virksomheder som ønsker at samarbejde med Huawei, skal spørge om lov i Washington, hvis de også vil samarbejde med US-virksomheder.

Denne kringlede detalje sætter Huaweis chipsamarbejde med taiwanske TSMC om Kirin-processorer skakmat, da TSMC også producerer processorchips til Apple. Desuden har TSMC annonceret en stor kommende fabrik i Arizona.

Produktion af vitale processorkomponenter til Huawei stoppes af TSMC

I jagten på en ny partner, der vil handle med Huawei, er MediaTek kommet på banen. MediaTek er ligesom TSMC baseret i Taiwan og er desuden en af de største chipproducenter i verden.

MediaTek er i forvejen leverandør til Samsung og Sony samt kinesiske mobilbrands som Oppo, Vivo og Xiaomi. Desuden har MediaTek leveret en række processorer til Huaweis lowend 4G-telefoner.

Ifølge Nikkei Asian Review er MediaTek i gang med at overveje, om de har resurser nok til at understøtte Huaweis ønske om at forøge deres bestillinger med 300 procent. Desuden ser Huawei nærmere på et samarbejde med den kinesiske chipudvikler Unisoc.

Huawei har hidtil udviklet deres egne chipdesigns gennem HiSilicon, der har over 10.000 ingeniører ansat. TSMC har stået for den fysiske produktion af alle HiSilicons highend-processorer i Kirin-serien, men TSMC har også produceret processorer til 5G-basestationer samt AI-chips (Artificial Intelligence) og chips til servere.

Hverken MediaTek, Unisoc eller Huawei har kommenterer på artiklen i Nikkei Asian Review.

Selvom Huawei for tiden kæmper en hård kamp, så er der stadig landvindinger for den store kinesiske virksomhed. Seneste har de etableret 5G et ret vildt sted. Se videoen her.

Mere til historien

Huaweis seneste topmodel. Huawei P40 Pro, er baseret på HiSilicon Kirin-chipsets, der er produceret af TSMC. Telefonen har ikke, som vi har skrevet utallige gange, adgang til Google Play og det udvalg af Android-apps, der er kendt fra konkurrerende telefoner. I branchen er der dog enighed om, at P40 Pro har markedets p.t. bedste hardware.

iPhone 16-modellerne kommer i disse farver

Det rygtes, at de kommende iPhone-modeller kommer i hele syv forskellige farver.

(mere…)
Ny kalender-mulighed fra den næste store iPhone-opdatering

Når iOS 18 lander, bliver det med en længe ventet mulighed i kalenderen.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram