Kommende overvågningsapp til smittesporing virker ikke på iPhones

38

Myndighedernes kommende frivillige app til smittesporing vil ikke fungere på iPhone.

En kommende app til coronabekæmpelse virker ikke på iPhones, skriver Altinget fredag morgen.

Appen skal hjælpe danskerne til at få besked via smartphonen, hvis de har været i nærheden af en coronasmittet. 

En særlig sikkerhedsfunktion på Apples iPhones blokerer for, at appen vil virke, når telefonen er slukket, fortæller direktør i Digitaliseringsstyrelsen Rikke Zeberg.

– “Den store udfordring er, at man ikke kan registrere kontakter med iPhones i dag, fordi styresystemet er designet til at kappe appens forbindelse til Bluetooth, når man ikke aktivt bruger appen eller telefonen”, siger Rikke Zeberg til Altinget.

I praksis betyder det ganske simpelt, at når mobilen ligger i lommen, tvinger den appen til at gå i en dvaletilstand. Den kan således ikke længere registrere, hvem en bruger er i nærheden af.

Den udfordring er ifølge Rikke Zeberg ikke til stede i Googles styresystem, Android.

Ved et pressemøde for nylig annoncerede sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at danskerne om få uger vil kunne downloade en ny app fra myndighederne.

Men det bliver umiddelbart ikke som planlagt for ifølge Altinget har mellem 40 og 50 procent af de danske smartphoneindehavere en iPhone. 

Andre tal viser dog at udfordringen er større. MereMobil.dk kunne nemlig i januar regne sig frem til at 60 procent af salget af smartphones i Danmark er iOS-enheder, altså iPhone, og 40 procent Android.

Tallene du ikke må se: Android vs. iPhone i Danmark

Altinget har forelagt Rikke Zebergs kritik for Apple. Virksomheden ønsker ikke at svare på kritikken.

Mere til historien

Teleselskaberne har netop i denne uge udleveret data om danskernes adfærd til SSI. Dataene er baseret på hvordan grupper af smartphonebrugere har flyttet sig over tid.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer