Android 11 på vej – dette ved vi lige nu

6

Google har udsendt Android 11 i Developer Preview og der er stadigvæk langt til den endelige version. Her ser vi nærmere på nogle af nyhederne.

Det varer fortsat lidt inden Android 11 er klar til offentligheden. Men den tredje Android 11 Developer Preview er frigivet tidligere på måneden. Vi ser her nærmere på nogle af nyhederne.

Sidste år sendte Google Android 10-opdateringen ud, som var et kæmpe skift for hele styresystemet. Denne kom blandt andet med ”Dark mode” og vigtige ændringer i app-tilladelser. Det blev også den version, hvor dessertnavnene ophørte og navnet blot blev Android 10.

De gode ting fra Android 10 fortsætter i Android 11.

Det ser også ud til, at vi trods alt skal forvente beskedne forbedringer i forhold til, hvad Android 10 bød på. Det betyder dog ikke, at det er en kedelig opdatering. Og Google tilføjer også oftest mere i de enkelte Developer Previews.

Smugkig på nyhederne…

I tredje version af Developer Preview er der ændringer ved oversigten af apps. Den fungerer som tidligere, men med ny funktionalitet.

Android 11 kommer også med en ny måde at tage screenshots på. Der vil nu være en ”skærmbillede”-mulighed. Dermed undgår man at skulle holde tænd/sluk-knappen og lydstyrkeknappen inde. Det bliver ligeledes muligt at dele skærmbilledet lige efter at du har taget det – noget som de fleste andre telefoner allerede har.

Nu skal der styr på Android bloatware

Nyheder i Beskeder og screenshots

Det forventes, at der i Android 11 får fere forbedringer til besked-delen. Eksempelvis vil der komme nogle chat-bobler, som det også kendes fra Facebook Messenger. Her kan du klikke og få en genvej til en igangværende samtale. Det skriver Android Central, hvor du kan læse mere om Android 11 Developer Preview og se screenshots af nyhederne.

De mest solgte Android-telefoner fra 2010-2019

Skærmoptager er måske noget af det, som flest har set frem til i Android 11. Mange har ventet tålmodigt, men nu ser det altså ud til, at der i Android 11 kommer en indbygget skærmoptager. Det vil langt fra være noget, der vil blive brugt af alle. Men det vil helt sikkert vække glæde hos nogle. Denne funktion har flere Android-producenter alllerede selv implementeret, men nu bliver det altså en standardfunktion i grundudgaven af Android.

Netop nu er Developer Preview i det tidlige stadie. Traditionen tro ventes det at Google vil udsende omkring seks versioner af deres Developer Preview. Der kan derfor ske ændringer inden den endelige version ventes at være klar til offentligheden i løbet af tredje kvartal 2020.

Mere til historien

Den første Developer Preview af Android 11 blev frigivet 19. februar 2020, mens den anden version kom 18. marts. Den tredje version kom 23. april. Det ventes, at der i maj lanceres en fjerde version.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer