Android 11 på vej – dette ved vi lige nu

Google har udsendt Android 11 i Developer Preview og der er stadigvæk langt til den endelige version. Her ser vi nærmere på nogle af nyhederne.

Det varer fortsat lidt inden Android 11 er klar til offentligheden. Men den tredje Android 11 Developer Preview er frigivet tidligere på måneden. Vi ser her nærmere på nogle af nyhederne.

Sidste år sendte Google Android 10-opdateringen ud, som var et kæmpe skift for hele styresystemet. Denne kom blandt andet med ”Dark mode” og vigtige ændringer i app-tilladelser. Det blev også den version, hvor dessertnavnene ophørte og navnet blot blev Android 10.

De gode ting fra Android 10 fortsætter i Android 11.

Det ser også ud til, at vi trods alt skal forvente beskedne forbedringer i forhold til, hvad Android 10 bød på. Det betyder dog ikke, at det er en kedelig opdatering. Og Google tilføjer også oftest mere i de enkelte Developer Previews.

Smugkig på nyhederne…

I tredje version af Developer Preview er der ændringer ved oversigten af apps. Den fungerer som tidligere, men med ny funktionalitet.

Android 11 kommer også med en ny måde at tage screenshots på. Der vil nu være en ”skærmbillede”-mulighed. Dermed undgår man at skulle holde tænd/sluk-knappen og lydstyrkeknappen inde. Det bliver ligeledes muligt at dele skærmbilledet lige efter at du har taget det - noget som de fleste andre telefoner allerede har.

Nu skal der styr på Android bloatware

Nyheder i Beskeder og screenshots

Det forventes, at der i Android 11 får fere forbedringer til besked-delen. Eksempelvis vil der komme nogle chat-bobler, som det også kendes fra Facebook Messenger. Her kan du klikke og få en genvej til en igangværende samtale. Det skriver Android Central, hvor du kan læse mere om Android 11 Developer Preview og se screenshots af nyhederne.

De mest solgte Android-telefoner fra 2010-2019

Skærmoptager er måske noget af det, som flest har set frem til i Android 11. Mange har ventet tålmodigt, men nu ser det altså ud til, at der i Android 11 kommer en indbygget skærmoptager. Det vil langt fra være noget, der vil blive brugt af alle. Men det vil helt sikkert vække glæde hos nogle. Denne funktion har flere Android-producenter alllerede selv implementeret, men nu bliver det altså en standardfunktion i grundudgaven af Android.

Netop nu er Developer Preview i det tidlige stadie. Traditionen tro ventes det at Google vil udsende omkring seks versioner af deres Developer Preview. Der kan derfor ske ændringer inden den endelige version ventes at være klar til offentligheden i løbet af tredje kvartal 2020.

Mere til historien

Den første Developer Preview af Android 11 blev frigivet 19. februar 2020, mens den anden version kom 18. marts. Den tredje version kom 23. april. Det ventes, at der i maj lanceres en fjerde version.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram