De mest solgte Android-telefoner fra 2010-2019

TOP-10: Samsung dominerer hitlisten over de mest solgte Android-telefoner de seneste 10 år – men på top-10 findes også overraskelser.

Den mest solgte Android-smartphone fra 2010 til 2019 hos teleselskabet 3 i Danmark er Samsung Galaxy S II, der blev sendt på gaden i 2011.

Denne bliver efterfulgt af Samsungs topmodeller fra 2012 og 2013 – Galaxy S III og Galaxy S4.

Vi skal helt ned til syvendepladsen for at finde andre telefoner end Samsungs. Det er til gengæld også en interessant telefon – nemlig HTC Wildfire.

Ved at kigge tilbage på denne hitliste mindes man blandt andet HTC’s storhedstid, der i skrivende stund er nærmest ikke eksisterende på smartphone-markedet.

LÆS OGSÅ: De 10 mest solgte smartphones fra 2010-2019

Top-10 listen over de mest solgte smartphones (uanset styresystem) består hos 3 alene af iPhones. iPhone 4 er blandt alle smartphones den mest solgte hos 3 i årtiet.

Husker du HTC Wildfire?

HTC Wildfire
HTC Wildfire kom i 2010 som en billigere udgave af HTC Desire, der skulle tiltrække dem som gerne ville prøve en touchmobil til en lavere pris (Foto: HTC)

HTC Wildfire var en forholdsvis billig telefon til omkring 2.200 kroner ved lanceringen. Wildfire var dermed noget billigere ned HTC Desire, der nok er en af HTCs mest ikoniske smartphones gennem tiderne. HTC Desire kostede omkring 3.500 kroner.

Jeg rådede i 2010 til ikke at købe Wildfire for at spare penge, hvis det i virkeligheden var Desire der stod på ønskelisten. I forhold til Desire var der skruet lidt for langt ned for mange parametre på Wildfire. Risikoen for at blive skuffet over telefonen var overhængende.

Min anbefaling var at købe Wildfire, hvis man ønskede at prøve en touchtelefon af, uden at binde alt for mange penge i halen på den. Ja. Det er kun 10 år siden, at ”touch” var noget der krævede overvindelse og øvelse. Markedet var i 2010 stadig præget af mange ”knap-telefoner”, der var det sikre valg.

Mini-telefonen der blev en stort hit

Sony Ericsson Xperia X10 Mini (Foto: Sony Ericsson)
Sony Ericsson Xperia X10 Mini havde en skærm på 2,2 tommer. Det er den bedst sælgende telefon fra Sony Ericsson i årene fra 2010-2019 ‘
(Foto: Sony Ericsson)

Sony Ericsson Xperia X10 Mini var min kollega Lene jublende begejstret for. Denne er på ottendepladsen. I 2010 var størrelsen et positivt salgsargument og X10 Mini VAR virkelig mini da det var den mindste Android-mobil på markedet.

Sony havde tænkt den lille skærm på kun 2,55 tommer rigtigt godt – blandt andet ved at placere genveje i de fire hjørner. X10 Mini kunne snildt være inde i ens hånd.

I øvrigt var det i 2010 positivt når en telefon ”næsten ikke” eller ”ikke ret tit” hakkede i grafikken, når man scrollede. Her fik X10 Mini en positiv bemærkning da den “næset ikke hakkede”.

Nedenstående hitliste har teleselskabet 3 trukket for MereMobil.dk. Jeg afventer stadig tilbagemeldinger fra YouSee og Telia. Når/hvis disse kommer, så opdateres artiklen. Telenor har meddelt, at de ikke kan levere en årti-liste, fordi de undervejs har skiftet system.

De mest solgte Android-telefoner hos 3 fra 2010-2019

  1. Samsung Galaxy S II (2011)
  2. Samsung Galaxy S III (2012)
  3. Samsung Galaxy S4 (2013)
  4. Samsung Galaxy S7 Edge (2016)
  5. Samsung Galaxy S5 (2014)
  6. Samsung Galaxy S6 Edge (2015)
  7. HTC Wildfire (2010)
  8. Sony Ericsson Xperia X10 Mini (2010)
  9. HTC Desire (2010)
  10. Samsung Galaxy S8 (2017)

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Hvis nogle af ovenstående telefoner bringer minder frem, så smid gerne en kommentar herunder.

Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
OnePlus vil ikke matche Google og Samsung på opdateringer

Når det kommer til Android-opdateringer, vil OnePlus ikke matche de 7 år, som Samsung og Google nu lover.

(mere…)
Top-10: De mest solgte telefoner i januar

HITLISTE JANUAR 2024: Hvor er Google Pixel? Se hitlisterne her.

(mere…)
MitID-fejler på Android-telefoner

Kan du ikke bruge MitID på din telefon? Du er ikke den eneste, som lige nu har har problemer med MitID.

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Godt gået Samsung! Opdaterer i 7 år

BEKRÆFTET: Galaxy S24-serien får Android- og sikkerhedsopdateringer frem til 2031.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram