Smartphonemarkedet oplever det største fald nogensinde

Smartphonemarkedet er ramt her under coronakrisen. Februar 2020 er den måned, hvor det største fald i historien blev en realitet.

Det største fald i antallet af solgte smartphones i historien blev en realitet i februar 2020. Hvis man skal tro nye tal fra analysefirmaet Strategy Analytics.

Her er årtiets mest solgte smartphones

Salgstallene er estimeret fra Strategy Analytics. Ifølge deres tal, så blev der i februar 2020 solgt 61,8 millioner smartphones på verdensplan. I forhold til samme periode sidste år er det en nedgang på 37,4 millioner smartphones.

Det blev estimeret af Strategy Analytics, at der i februar 2019 blev solgt 99,2 millioner enheder. Dermed er det altså en nedgang på 38 procent.

Der har været store problemer i Asien, hvor coronakrisen startede og hvor fabrikker har været lukket ned.

Salget af smartphones faldet markant i Kina

-"I februar 2020 så vi det største fald på verdensplan i smartphonemarkedets historie. Udbud og efterspørgsel efter smartphones stoppede i Kina, faldt over Asien og er mindsket i resten af verden. Der er ingen tvivl om, at det er en periode, som smartphonebranchen ønsker at glemme,” sådan lyder det blandt andet i analysen fra Strategy Analytics.

Senioranalytiker Yiwen Wu hos Strategy Analytics udtaler, at selvom der netop nu er tegn på bedring i Kina, så forventes det også, at tallene i marts 2020 bliver dårlige, da mange lande i verden fortsat kæmper mod coronavirus.

Corona-virus kan halvere salget af smartphones i Kina

Flere producenter påvirkes også i produktionen og nogle har derfor været nødsaget til at udskyde lanceringer af deres produkter.

Derfor rammer det også produktionen af smartphones. Ifølge analysefirmaet ABI Research, så vil der blive produceret cirka 30 procent færre smartphones i første halvår 2020 sammenlignet med samme periode sidste år.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Apple har lukket alle deres butikker udenfor Kina, mens Samsung også har lukket en række af deres butikker. Derudover har Humac lukket deres butikker i Danmark.

iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 og Flip5 sælger godt

Forudbestillingerne har været flotte på de nye Galaxy Z Fold5 og Galaxy Z Flip5, der slår tidligere rekorder.

(mere…)
Salget af foldbare smartphones runder 100 millioner i 2027

Det ventes, at milepælen for 100 millioner solgte eksemplarer af foldbare smartphones vil blive nået i 2027, viser ny analyse.

(mere…)
PS5 har rundet stor milepæl

Salgstallene for PlayStation 5 er fortsat langt bag salgstallene for PlayStation 4, men nu bekræfter Sony en stor milepæl for PS5.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram