Smartphonemarkedet oplever det største fald nogensinde

Smartphonemarkedet er ramt her under coronakrisen. Februar 2020 er den måned, hvor det største fald i historien blev en realitet.

Det største fald i antallet af solgte smartphones i historien blev en realitet i februar 2020. Hvis man skal tro nye tal fra analysefirmaet Strategy Analytics.

Her er årtiets mest solgte smartphones

Salgstallene er estimeret fra Strategy Analytics. Ifølge deres tal, så blev der i februar 2020 solgt 61,8 millioner smartphones på verdensplan. I forhold til samme periode sidste år er det en nedgang på 37,4 millioner smartphones.

Det blev estimeret af Strategy Analytics, at der i februar 2019 blev solgt 99,2 millioner enheder. Dermed er det altså en nedgang på 38 procent.

Der har været store problemer i Asien, hvor coronakrisen startede og hvor fabrikker har været lukket ned.

Salget af smartphones faldet markant i Kina

-“I februar 2020 så vi det største fald på verdensplan i smartphonemarkedets historie. Udbud og efterspørgsel efter smartphones stoppede i Kina, faldt over Asien og er mindsket i resten af verden. Der er ingen tvivl om, at det er en periode, som smartphonebranchen ønsker at glemme,” sådan lyder det blandt andet i analysen fra Strategy Analytics.

Senioranalytiker Yiwen Wu hos Strategy Analytics udtaler, at selvom der netop nu er tegn på bedring i Kina, så forventes det også, at tallene i marts 2020 bliver dårlige, da mange lande i verden fortsat kæmper mod coronavirus.

Corona-virus kan halvere salget af smartphones i Kina

Flere producenter påvirkes også i produktionen og nogle har derfor været nødsaget til at udskyde lanceringer af deres produkter.

Derfor rammer det også produktionen af smartphones. Ifølge analysefirmaet ABI Research, så vil der blive produceret cirka 30 procent færre smartphones i første halvår 2020 sammenlignet med samme periode sidste år.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Apple har lukket alle deres butikker udenfor Kina, mens Samsung også har lukket en række af deres butikker. Derudover har Humac lukket deres butikker i Danmark.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram