Corona-virus kan halvere salget af smartphones i Kina

Salget af smartphones kan risikere at blive reduceret med op mod 50 procent i første kvartal af 2020, da Coronavirus-udbruddet har haft stor indvirkning.

Udbruddet af Coronavirus har efterhånden påvirket meget. Det har blandt andet alene i tech-branchen betydet, at Apple har lukket deres butikker ned i Kina, samt at flere producenter har trukket sig fra verdens største mobilkonference i Barcelona sidst på måneden.

Alene på baggrund af risikoen for smitte har flere producenter valgt at aflyse eller ændre på deres planer ved Mobile World Congress.

Coronavirus har ramt Mobile World Congress

Nu ser det også ud til, at Coronavieus forventes at kunne ses på salget af smartphones i Kina i årets første kvartal. Salget påvirkes da flere af forhandlerne ikke har åbent, samt produktionsleddet forsinkes med produktionen. Det skriver MacRumors.com.

Analysefirmaet Canalys mener, at det foruden salget af smartphones også kan risikere at påvirke produktlanceringer, som er planlagt til at finde sted i den kommende periode.

Er der planlagt produktlanceringer på det kinesiske marked, så vil det i hvert fald blive udskudt, annulleret eller flyttet til et andet land, da store offentlige begivenheder ikke er tilladt i Kina.

Det kan også betyde, at produkter ikke vil blive produceret og være klar til salg. Eksempelvis har Foxconn, som producerer iPhones, også måtte lukke deres produktion ned i Zhengzhou. Motorola har også udskudt salgsstarten af Motorola Razr.

Salgsstarten af Motorola Razr forsinkes af Coronavirus

Apple kan risikere at komme i problemer med, at følge med efterspørgslen på AirPods og AirPods Pro. Ligesom lanceringen af iPhone SE 2/iPhone 9 også kan blive ramt og måske forsinket.

Coronavirus kan påvirke iPhone 9-produktionen

Mere til historien

Apple havde i første omgang lukket deres butikker ned til den 10. februar. Det ventes ikke, at de åbner som planlagt, da der fortsat er stor smittefare.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Elgiganten kan ende på kinesiske hænder

Kinesere og amerikanere slås om opkøb af ejerne af Elgiganten og de 2.400 danske ansatte.

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Kineserne kan fange dine mail- og telefon-oplysninger

De kinesiske myndigheder er i stand til, at identificere personer, som har delt indhold over tjenesten AirDrop.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram