Corona-virus kan halvere salget af smartphones i Kina

3

Salget af smartphones kan risikere at blive reduceret med op mod 50 procent i første kvartal af 2020, da Coronavirus-udbruddet har haft stor indvirkning.

Udbruddet af Coronavirus har efterhånden påvirket meget. Det har blandt andet alene i tech-branchen betydet, at Apple har lukket deres butikker ned i Kina, samt at flere producenter har trukket sig fra verdens største mobilkonference i Barcelona sidst på måneden.

Alene på baggrund af risikoen for smitte har flere producenter valgt at aflyse eller ændre på deres planer ved Mobile World Congress.

Coronavirus har ramt Mobile World Congress

Nu ser det også ud til, at Coronavieus forventes at kunne ses på salget af smartphones i Kina i årets første kvartal. Salget påvirkes da flere af forhandlerne ikke har åbent, samt produktionsleddet forsinkes med produktionen. Det skriver MacRumors.com.

Analysefirmaet Canalys mener, at det foruden salget af smartphones også kan risikere at påvirke produktlanceringer, som er planlagt til at finde sted i den kommende periode.

Er der planlagt produktlanceringer på det kinesiske marked, så vil det i hvert fald blive udskudt, annulleret eller flyttet til et andet land, da store offentlige begivenheder ikke er tilladt i Kina.

Det kan også betyde, at produkter ikke vil blive produceret og være klar til salg. Eksempelvis har Foxconn, som producerer iPhones, også måtte lukke deres produktion ned i Zhengzhou. Motorola har også udskudt salgsstarten af Motorola Razr.

Salgsstarten af Motorola Razr forsinkes af Coronavirus

Apple kan risikere at komme i problemer med, at følge med efterspørgslen på AirPods og AirPods Pro. Ligesom lanceringen af iPhone SE 2/iPhone 9 også kan blive ramt og måske forsinket.

Coronavirus kan påvirke iPhone 9-produktionen

Mere til historien

Apple havde i første omgang lukket deres butikker ned til den 10. februar. Det ventes ikke, at de åbner som planlagt, da der fortsat er stor smittefare.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer