Corona-virus kan halvere salget af smartphones i Kina

Salget af smartphones kan risikere at blive reduceret med op mod 50 procent i første kvartal af 2020, da Coronavirus-udbruddet har haft stor indvirkning.

Udbruddet af Coronavirus har efterhånden påvirket meget. Det har blandt andet alene i tech-branchen betydet, at Apple har lukket deres butikker ned i Kina, samt at flere producenter har trukket sig fra verdens største mobilkonference i Barcelona sidst på måneden.

Alene på baggrund af risikoen for smitte har flere producenter valgt at aflyse eller ændre på deres planer ved Mobile World Congress.

Coronavirus har ramt Mobile World Congress

Nu ser det også ud til, at Coronavieus forventes at kunne ses på salget af smartphones i Kina i årets første kvartal. Salget påvirkes da flere af forhandlerne ikke har åbent, samt produktionsleddet forsinkes med produktionen. Det skriver MacRumors.com.

Analysefirmaet Canalys mener, at det foruden salget af smartphones også kan risikere at påvirke produktlanceringer, som er planlagt til at finde sted i den kommende periode.

Er der planlagt produktlanceringer på det kinesiske marked, så vil det i hvert fald blive udskudt, annulleret eller flyttet til et andet land, da store offentlige begivenheder ikke er tilladt i Kina.

Det kan også betyde, at produkter ikke vil blive produceret og være klar til salg. Eksempelvis har Foxconn, som producerer iPhones, også måtte lukke deres produktion ned i Zhengzhou. Motorola har også udskudt salgsstarten af Motorola Razr.

Salgsstarten af Motorola Razr forsinkes af Coronavirus

Apple kan risikere at komme i problemer med, at følge med efterspørgslen på AirPods og AirPods Pro. Ligesom lanceringen af iPhone SE 2/iPhone 9 også kan blive ramt og måske forsinket.

Coronavirus kan påvirke iPhone 9-produktionen

Mere til historien

Apple havde i første omgang lukket deres butikker ned til den 10. februar. Det ventes ikke, at de åbner som planlagt, da der fortsat er stor smittefare.

EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

TIP: Hvis din gamle mobiltelefon virker træt, så behøver du nødvendigvis ikke investere i en ny. Batteritjek og nulstilling er et sted at begynde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram