Coronavirus har ramt Mobile World Congress

1

WHO har placeret Coronavirus i liga med ebola og svineinfluenza. Nu aflyser de første techfirmaer deltagelsen i verdens største mobilkonference MWC.

–”Den kommende MWC Barcelona event vil fortsætte som planlagt,” lød det i en officiel udtalelse fra GSMA i sidste uge.

Verdens største mobilevent åbner trods viruskrise

Denne udmelding kom efter der i flere forskellige techmedier var bekymring for om verdens største mobilkonference ville finde sted eller om Conoravirussen kunne betyde, at MWC ville blive aflyst eller udskudt i år.

Bekymringen kommer både fordi der er en stor samling mennesker med mange nationaliteter, som i de dage er samlet på et begrænset område.

Der har formentlig også været en bekymring hos flere af de store selskaber, som deltager i arrangementet.

Nu oplyses det, at nogle af de helt store spillere på verdensmarkedet, har aflyst deres tilstedeværelse på konferencen. Det skriver The Verge.

Kinesiske ZTE har aflyst deres pressekonference på messen, mens koreanske LG har meddelt, at de overhovedet ikke møder op til Mobile World Congress 2020.

Ifølge The Verge, så skyldes aflysningen fra ZTE blandt andet, at der har været forsinkelser i at få udrejsevisa fra Kina. Dog spiller Coronavirussen også ind. ZTE har desuden aflyst private møder og fremvisninger foruden deres pressekonference.

LG har i en pressemeddelelse forklaret, at de trækker sig helt af hensyn til medarbejdernes og offentlighedens sikkerhed.

-”Med sikkerhed for sine medarbejdere, partnere og kunder først og fremmest for øje, har LG besluttet at trække sig ud af at udstille og deltage i MWC 2020 senere denne måned i Barcelona, Spanien. Denne beslutning fjerner risikoen for at udsætte hundreder af LG-ansatte for internationale rejser, som allerede er blevet mere restriktive, da virussen fortsætter med at sprede sig over grænserne,” lyder det fra LG.

LG oplyser også, at de i stedet vil afholde separate events, hvor de vil annoncere deres nyheder.

Ifølge GSMA, der arrangerer Mobile World Congress, holder man øje med situationen, men oplyser, at eventen fortsætter som planlagt i Barcelona. Arrangørerne sætter dog ekstra mandskab på rengøring. Udover bespisningsområder, toiletter og håndtag vil materialer, der bruges offentligt på eventen blive desinficeret og rengjort oftere end ellers.

Mobile World Congress 2020 finder sted fra mandag den 24. februar og frem til torsdag den 27. februar 2020. Allerede søndag den 23. februar 2020 vil der dog være presseevents fra blandt andet Motorola og HMD Global.

Motorola bekræfter: Nu kommer der en topmodel

Mere til historien

Foruden Motorola og HMD Global ventes det også, at i hvert fald Sony vil lancerer nye smartphone-modeller til Mobile World Congress. Sony afholder event mandag den 24. februar fra morgenstunden.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer