Humac har lukket alle butikkerne

Kunderne mødes af en lukket dør hos Humac, der har sendt 180 medarbejdere hjem.

Fredag aften kom Humac administrerende direktør Michael Bech til den konklusion, at det ikke længere gav mening at holde kædens 23 butikker åbne. Lukningen er en direkte konsekvens af coronakrisen.

- ”Det er ikke lige en ny MacBook til mange tusinde kroner, at kunderne har fokus på lige nu. Der er naturligt andre ting som optager dem,” fortæller Michael Bech til MereMobil.dk.

Humac satser i den kommende periode udelukkende på websalget. Her går kunderne særligt efter lange kabler til deres computere og telefoner samt eksterne mus og tastaturer.

- ”Når der skal arbejdes mange timer ved køkkenbordet, efterspørger mange bedre komfort, hvilket eksternt tastatur og mus giver. Desuden har folk brug for, ikke at skulle sidde lige ved siden af en stikkontakt. Det tror jeg er med til at udløse et øget salg af længere kabler,” forklarer Michael Bech.

Coronakrisen har også givet en efterspørgsel på Apple TV-bokse. Et gæt på årsagen kunne være, at ungerne skal holdes i skak mens mor og far arbejder.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede alle storcentre (17. marts 2020, red.) drejede Humac nøglen på de 11 butikker, som er placeret i landets storcentre. De efterfølgende døgn dykkede salget så meget i de øvrige 12 butikker, at Humacs direktør traf en tung beslutning.

- ”Fredag måtte vi desværre erkende, at 180 medarbejdere skal hjem på lønkompensationsordningen. Nu fokuserer vi i en periode på netsalget. I lang tid har vi talt om at have en livechatfunktion på vores shop, men krisen gav os startskuddet til for alvor at komme i gang med dette,” lyder det fra Michael Bech.

Nye tider i Humac – indfører ændring i fragten

Apple har lukket samtlige Apple Store butikker uden for Kina frem til den 27. marts 2020. I Danmark er Humac det tætteste vi kommer på en Apple Store. Hvornår Humac genåbner er uvist. Kæden vil følge myndighedernes anbefalinger.

Mere til historien

Trods krisen forventes denne ikke at påvirke produktionen og salgsstarten på efterårets nye iPhone-modeller.

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram