Apple skal betale flere millioner dollars til iPhone-ejere

Apple nægter, at have gjort noget forkert, men har accepteret et forlig. Apple skal betale op mod 500 millioner dollars tilbage.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)
Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple har accepteret at betale op mod 500 millioner dollars, hvilket svarer til mere end 3 milliarder danske kroner, til amerikanske forbrugere i et forlig. Det sker efter, at Apple er blevet anklaget for bevidst at have gjort iPhones langsommere. Det skriver The Guardian.

iOS 11 gør iPhone 5S langsommere

Ved at have gjort iPhones langsommere, mener anklagerne, at Apple har forsøgt at motivere brugerne til, at købe en ny iPhone eller skifte batteriet i den eksisterende telefon ud. Begge dele kan blive en dyr affære.

Dette gjorde, at flere brugere sagsøgte Apple i 2017, men der sættes altså først nu punktum i sagen.

25 dollar per iPhone er det, som Apple ifølge forliget, skal betale til de amerikanske brugere. I alt skal Apple betale mellem 310 og 500 millioner dollars. Beløbet er udregnet efter, hvor mange iPhones som ifølge forliget er kvalificeret.

Apple nægter ifølge rets-papirerne, at de har gjort noget forkert. De mener, at telefonerne er blevet langsommere efter et stort forbrug, skiftende temperaturer og lignende. Apple har dog indrømmet, at batterierne bliver sløvere med tiden. Derfor har Apple måtte nedsætte hastigheden på nogle telefoner via opdateringer. Dette skulle gøre, at strømforbruget blev mindsket og dermed telefonerne holdt strøm længere tid.

iPhone opdatering på vej: Vælg selv om din iPhone skal blive sløv

Tilbage i 2017 udtalte Apple til The Verge, at det var for telefonerne og brugernes bedste.

De modeller, som er omfattet af forliget er:

  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6S
  • iPhone 6S Plus
  • iPhone 7 (der kørte iOS 11.2 eller nyere før 21. december 2017)
  • iPhone 7 Plus (der kørte iOS 11.2 eller nyere før 21. december 2017)
  • iPhone SE (der kørte iOS 10.2.1 eller nyere opdatering)

Forliget gælder kun de amerikanske forbrugere, hvilket betyder, at danske forbrugere ikke dækket af dette, uanset om de har oplevet de samme udfordringer.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Vi skrev tidligere i år, at også det franske tilsyn for konkurrence og svindel var efter Apple i samme sag. De har idømt Apple en bøde på svimlende 25 millioner euro – cirka 185 millioner danske kroner. 

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
62 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram