Apple skal betale flere millioner dollars til iPhone-ejere

62

Apple nægter, at have gjort noget forkert, men har accepteret et forlig. Apple skal betale op mod 500 millioner dollars tilbage.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)
Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple har accepteret at betale op mod 500 millioner dollars, hvilket svarer til mere end 3 milliarder danske kroner, til amerikanske forbrugere i et forlig. Det sker efter, at Apple er blevet anklaget for bevidst at have gjort iPhones langsommere. Det skriver The Guardian.

iOS 11 gør iPhone 5S langsommere

Ved at have gjort iPhones langsommere, mener anklagerne, at Apple har forsøgt at motivere brugerne til, at købe en ny iPhone eller skifte batteriet i den eksisterende telefon ud. Begge dele kan blive en dyr affære.

Dette gjorde, at flere brugere sagsøgte Apple i 2017, men der sættes altså først nu punktum i sagen.

25 dollar per iPhone er det, som Apple ifølge forliget, skal betale til de amerikanske brugere. I alt skal Apple betale mellem 310 og 500 millioner dollars. Beløbet er udregnet efter, hvor mange iPhones som ifølge forliget er kvalificeret.

Apple nægter ifølge rets-papirerne, at de har gjort noget forkert. De mener, at telefonerne er blevet langsommere efter et stort forbrug, skiftende temperaturer og lignende. Apple har dog indrømmet, at batterierne bliver sløvere med tiden. Derfor har Apple måtte nedsætte hastigheden på nogle telefoner via opdateringer. Dette skulle gøre, at strømforbruget blev mindsket og dermed telefonerne holdt strøm længere tid.

iPhone opdatering på vej: Vælg selv om din iPhone skal blive sløv

Tilbage i 2017 udtalte Apple til The Verge, at det var for telefonerne og brugernes bedste.

De modeller, som er omfattet af forliget er:

  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6S
  • iPhone 6S Plus
  • iPhone 7 (der kørte iOS 11.2 eller nyere før 21. december 2017)
  • iPhone 7 Plus (der kørte iOS 11.2 eller nyere før 21. december 2017)
  • iPhone SE (der kørte iOS 10.2.1 eller nyere opdatering)

Forliget gælder kun de amerikanske forbrugere, hvilket betyder, at danske forbrugere ikke dækket af dette, uanset om de har oplevet de samme udfordringer.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Vi skrev tidligere i år, at også det franske tilsyn for konkurrence og svindel var efter Apple i samme sag. De har idømt Apple en bøde på svimlende 25 millioner euro – cirka 185 millioner danske kroner. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
62 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer