iOS 11 gør iPhone 5S langsommere

Apple har frigivet iOS 11, men har du en iPhone 5S, så kan iOS 11 gøre den langsommere. Se her, hvor meget sløvere iPhone 5S er med iOS 11 kontra iOS 10.

iPhone 5S-ejere skal tænke sig om en ekstra gang inden de downloader iOS 11 til deres telefoner. Det er konklusionen på baggrund af en ny test, som mediet Ars Technica har udført.

- 11 ting du skal vide om iOS 11 på iPhone

Ars Technica har undersøgt, hvor meget langsommere iOS 11 gør iPhone 5S. Det har man gjort ved at sammenligne åbningstiden for en række applikationer på en iPhone 5S med iOS 10.3.3 og en iPhone 5S med iOS 11 svarende til den udgave, som offentligheden har adgang til.

 - Nu kan du downloade iOS 11 til iPhone og iPad

Kameraoptik i iPhone 7 Plus (Foto. Apple)

Kameraet er en af de apps, som ikke er blevet langsommere med iOS 11. Her ses kameraoptik i iPhone 7 Plus (Foto. Apple)

Undersøgelsen viser, at Safari er blevet en anelse langsommere med iOS 11 på iPhone 5S. Mere specifikt tager det nu 1,5 sekunder i snit at åbne browseren. På iOS 10.3.3 tager den samme procedure 1,2 sekunder. Også Beskeder åbner langsommere. Her er der tale om 0,3 sekunders ekstra ventetid.

- Sådan får din iPhone den dobbelte plads til billeder med iOS 11

Værst ser det dog ud for tændetiden. På iOS 10.3.3 brugen en iPhone 5S i snit 26,6 sekunder på at gå fra helt slukket til tændt. På iOS 11 er ventetiden nu oppe på 38,6 sekunder. iPhone 5S-brugere kan dog glæde sig over, at kamera-appen fortsat “kun" er 0,9 sekunder om at åbne.

Ars Technica har også undersøgt, hvordan Safari navigerer internettet på en iPhone 5S med iOS 11. Og dommen lyder, at browseren i nogle benchmarks er langsommere end før. Det drejer sig bl.a. om Kraken 1.1, hvor iPhone 5S med iOS 11 klarer sig en anelse dårligere end med iOS 10.3.3. I Googles benchmark kaldet Octane er resultatet dog forbedret en smule med iOS 11.

Hvorvidt du skal opgradere din iPhone 5S til iOS 11 afhænger i høj grad af, hvor meget du vægter ydeevne kontra features. Det er dog altid klogt at lave en nulstilling til fabriksindstillinger efter en stor opdatering, særligt hvis telefonen bliver langsommere.

 - TIP: Sådan laver du backup af iPhone eller iPad

Mere til historien

Med iOS 11 understøtter iPhone, iPad og iPod Touch ikke længere 32-bit apps. Det betyder bl.a. et farvel til Flappy Bird.

iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjer nye emojis

Apple har sendt iOS 16.4 og iPadOS 16.4 ud i betatest. Elsker du emojis, så er der nye emojis at glæde sig til.

(mere…)
Du skal opdatere din iPhone nu

SIKKERHED: Det er vigtigt at opdatere din iPhone, Mac og iPad, oplyser Center for Cybersikkerhed.

(mere…)
Apple frigiver ny software

iPhones, Apple TV, HomePod, Mac-computere og Apple Watches kan nu alle opdateres. Apple har frigivet nye softwareopdateringer.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
iOS 16.3 er klar til download

Apple har netop frigivet softwareopdateringen til iOS 16.3, der byder på rettelser til iPhone. Der er også opdateringer til andre Apple produkter.

(mere…)
iOS-opdatering er klar til ældre iPhones

Apple har netop udsendt en opdatering til de enheder, som ikke er opdateret til iOS 16, men fortsat har iOS 15. Det gælder flere ældre iPhones og iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram