iOS 11 gør iPhone 5S langsommere

Apple har frigivet iOS 11, men har du en iPhone 5S, så kan iOS 11 gøre den langsommere. Se her, hvor meget sløvere iPhone 5S er med iOS 11 kontra iOS 10.

iPhone 5S-ejere skal tænke sig om en ekstra gang inden de downloader iOS 11 til deres telefoner. Det er konklusionen på baggrund af en ny test, som mediet Ars Technica har udført.

11 ting du skal vide om iOS 11 på iPhone

Ars Technica har undersøgt, hvor meget langsommere iOS 11 gør iPhone 5S. Det har man gjort ved at sammenligne åbningstiden for en række applikationer på en iPhone 5S med iOS 10.3.3 og en iPhone 5S med iOS 11 svarende til den udgave, som offentligheden har adgang til.

 – Nu kan du downloade iOS 11 til iPhone og iPad

Kameraoptik i iPhone 7 Plus (Foto. Apple)

Kameraet er en af de apps, som ikke er blevet langsommere med iOS 11. Her ses kameraoptik i iPhone 7 Plus (Foto. Apple)

Undersøgelsen viser, at Safari er blevet en anelse langsommere med iOS 11 på iPhone 5S. Mere specifikt tager det nu 1,5 sekunder i snit at åbne browseren. På iOS 10.3.3 tager den samme procedure 1,2 sekunder. Også Beskeder åbner langsommere. Her er der tale om 0,3 sekunders ekstra ventetid.

Sådan får din iPhone den dobbelte plads til billeder med iOS 11

Værst ser det dog ud for tændetiden. På iOS 10.3.3 brugen en iPhone 5S i snit 26,6 sekunder på at gå fra helt slukket til tændt. På iOS 11 er ventetiden nu oppe på 38,6 sekunder. iPhone 5S-brugere kan dog glæde sig over, at kamera-appen fortsat “kun” er 0,9 sekunder om at åbne.

Ars Technica har også undersøgt, hvordan Safari navigerer internettet på en iPhone 5S med iOS 11. Og dommen lyder, at browseren i nogle benchmarks er langsommere end før. Det drejer sig bl.a. om Kraken 1.1, hvor iPhone 5S med iOS 11 klarer sig en anelse dårligere end med iOS 10.3.3. I Googles benchmark kaldet Octane er resultatet dog forbedret en smule med iOS 11.

Hvorvidt du skal opgradere din iPhone 5S til iOS 11 afhænger i høj grad af, hvor meget du vægter ydeevne kontra features. Det er dog altid klogt at lave en nulstilling til fabriksindstillinger efter en stor opdatering, særligt hvis telefonen bliver langsommere.

 – TIP: Sådan laver du backup af iPhone eller iPad

Mere til historien

Med iOS 11 understøtter iPhone, iPad og iPod Touch ikke længere 32-bit apps. Det betyder bl.a. et farvel til Flappy Bird.

iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
iOS 18 bliver måske største iOS-opdatering nogensinde

Det ventes, at Apples næste store iOS-opdatering vil komme med en del AI-funktioner. Måske er iOS 18 den store iPhone-opdatering nogensinde.

(mere…)
iOS 17.3 er klar – ny sikkerhedsfunktion

Apple har netop frigivet iOS 17.3, som bringer en række nyheder med sig – en af dem sikrer dig bedre mod tyveri.

(mere…)
Apple trækker iOS-beta – telefoner sad fast

Total nulstilling er den eneste udvej for iPhone-ejere, der har prøvet iOS 17.3 beta og endt i bootloop.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram