Amerikanske teleoperatører skal fjerne Huawei-udstyr

0

Huawei- og ZTE-udstyr skal fjernes fra amerikanske teleoperatører i ydredistrikterne, lyder det fra præsident Trump.

Vi nærmer os så småt årsdagen for det første amerikanske benspænd mod Huawei. Det benspænd, der forhindrer Google i at levere apps og services på Huaweis nye telefoner – dem som er lanceret efter maj 2019.

Nu tager præsident Donald Trump endnu et skridt mod Huawei. Det skriver Computerworld med kilde i Reuters.

Teleoperatører i yderområderne i USA må ikke længere købe udstyr fra Huawei eller udstyr fra andre virksomheder, der anses for at udgøre en ”national sikkerhedsrisiko”. Lovgivningen vil også omfatte kinesiske ZTE.

Det stopper ikke her. Federal Communications Commission (FCC), der certificerer udstyr til salg på det amerikanske marked, skal bistå teleoperatørerne med at fjerne og erstatte det nuværende Huawei-udstyr. Det sker gennem et økonomisk hjælpeprogram hvor der foreløbigt er allokeret én milliard dollars.

Loven blev underskrevet torsdag og den retter sig mod de operatører i yderområderne, som modtager statsstøtte.

Google melder klart ud om brug af apps på Huawei telefoner

Organisationen The Rural Wireless Association, der samler landdistrikternes teleoperatører roser tiltaget fra regeringen.

– ”Dette er første trin i at sikre den nødvendige finansiering til at erstatte landdistrikternes Huawei- og ZTE-udstyr, så kritisk netværksinfrastruktur stadig er tilgængelig,” lyder det fra foreningen ifølge Reuters.

Med det nyeste tiltag, der retter sig mod Huaweis og ZTEs netværksforretninger, er der ikke noget som peger i retning af, at amerikanerne vil løsne grebet der forhindrer blandt andet Google i at handle med Huawei.

Den nuværende Huawei-konflikt skal amerikanerne tage ny stilling til ved udgangen af marts 2020.

Huawei-konflikten fortsætter – pinen er forlænget i 45 dage

Mere til historien

Huaweis næste lancering er præsentationen af Huawei P40-serien. Telefonerne bliver vist frem den 26. marts 2020 ved et online-only-event Huawei P40 Lite er allerede offentliggjort. I lighed med andre nyere Huawei-telefoner så kommer P40 Lite heller ikke med Googles apps og services.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer