Amerikanske teleoperatører skal fjerne Huawei-udstyr

Huawei- og ZTE-udstyr skal fjernes fra amerikanske teleoperatører i ydredistrikterne, lyder det fra præsident Trump.

Vi nærmer os så småt årsdagen for det første amerikanske benspænd mod Huawei. Det benspænd, der forhindrer Google i at levere apps og services på Huaweis nye telefoner – dem som er lanceret efter maj 2019.

Nu tager præsident Donald Trump endnu et skridt mod Huawei. Det skriver Computerworld med kilde i Reuters.

Teleoperatører i yderområderne i USA må ikke længere købe udstyr fra Huawei eller udstyr fra andre virksomheder, der anses for at udgøre en ”national sikkerhedsrisiko”. Lovgivningen vil også omfatte kinesiske ZTE.

Det stopper ikke her. Federal Communications Commission (FCC), der certificerer udstyr til salg på det amerikanske marked, skal bistå teleoperatørerne med at fjerne og erstatte det nuværende Huawei-udstyr. Det sker gennem et økonomisk hjælpeprogram hvor der foreløbigt er allokeret én milliard dollars.

Loven blev underskrevet torsdag og den retter sig mod de operatører i yderområderne, som modtager statsstøtte.

Google melder klart ud om brug af apps på Huawei telefoner

Organisationen The Rural Wireless Association, der samler landdistrikternes teleoperatører roser tiltaget fra regeringen.

- ”Dette er første trin i at sikre den nødvendige finansiering til at erstatte landdistrikternes Huawei- og ZTE-udstyr, så kritisk netværksinfrastruktur stadig er tilgængelig,” lyder det fra foreningen ifølge Reuters.

Med det nyeste tiltag, der retter sig mod Huaweis og ZTEs netværksforretninger, er der ikke noget som peger i retning af, at amerikanerne vil løsne grebet der forhindrer blandt andet Google i at handle med Huawei.

Den nuværende Huawei-konflikt skal amerikanerne tage ny stilling til ved udgangen af marts 2020.

Huawei-konflikten fortsætter – pinen er forlænget i 45 dage

Mere til historien

Huaweis næste lancering er præsentationen af Huawei P40-serien. Telefonerne bliver vist frem den 26. marts 2020 ved et online-only-event Huawei P40 Lite er allerede offentliggjort. I lighed med andre nyere Huawei-telefoner så kommer P40 Lite heller ikke med Googles apps og services.

Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
CBB Mobil giver 3 måneders gratis Mofibo

Elsker du lyd- eller e-bøger, har CBB Mobil måske det rette for dig. Netop nu kan du få 3 måneders gratis adgang til Mofibo.

(mere…)
Nyt mobilselskab kåret til ”bedst i test”

En ny spiller kom på mobilmarkedet for syv måneder siden og trods den korte tid på markedet er de netop kåret til ”bedst i test".

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Call Me klar med nyt reklameunivers

Call Me er klar med en ny reklamekampagne, der skal forsøge at styrke deres position på lavprismarkedet.

(mere…)
De billige mobilselskaber slår de dyre

Når det kommer til kundeservice og dækning, så klarer de små mobilselskaber sig langt bedre end de store. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram