OnePlus’ konceptmobil Concept One kommer selvfølgelig

12

VIDEO: OnePlus Concept One kan ikke købes, siger OnePlus. Det er kun et spørgsmål om tid før en mobil med nogle af elementerne kan købes, mener jeg.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, der giver dig mulighed for at sammenligne over 100 priser på mobilabonnementer %%%% på 1 minut.  

Jeg har haft OnePlus Concept One i hånden. Det skete i forbindelse med en turné, hvor OnePlus fremviser deres konceptmobil der indeholder nye tanker om materialevalg, farver og teknologi.

Concept One kommer ikke i butikkerne. Det er en koncepttelefon, der ikke er tiltænkt slutbrugere. Den skal vise hvilke tanker OnePlus går med om fremtidens teknologi, lyder meldingen fra OnePlus.

Det lyder rigtigt, men i virkeligheden tror jeg det er et markedsføringsstunt, der skal øge opmærksomheden omkring OnePlus og være med til at holde gryden i kog. I første omgang for at tiltrække interesserede kunder i forbindelse med den kommende OnePlus 8-lancering. Senere skal touren bruges til at skaffe ambassadører for OnePlus.

OnePlus 8 kommer før du forventer

Firmaet kører rundt i verden og viser telefonen frem for journalister og udvalgte OnePlus-fans ved lukkede arrangementer. Det var sådan et arrangement jeg deltog i fornylig her i Danmark, hvor jeg fik mulighed for at prøve telefonen.

Trækplastret er kameralinserne, der gemmes bag elektrokromisk glas – det der også kaldes smartglass. Når kameraet aktiveres, kommer linserne til syne.

OnePlus gør kameraet usynligt

Smartglass er ikke en OnePlus-opfindelse. Det findes allerede på markedet i mange varianter, men det er første gang, vi ser det i en smartphone.

OnePlus har lidt travlt. Hvis konkurrenter som Samsung og Apple synes smartglass er en vildt god idé, så nytter det jo ikke noget for OnePlus, hvis de store techproducenter stjæler deres idé. Derfor er OnePlus nødt til at komme med en smartphone, der gør brug af smartglass.

Præsentationen af OnePlus Concept One var den 7. januar 2020. Det giver OnePlus 6-9 måneders forspring, hvis ikke de andre producenter gennem underleverandører for længst har fået den samme idé. 6 til 9 måneder er nemlig den tid det tager, at udvikle et produkt fra første streg til salgsklar enhed.

OnePlus er klar efter sommer – senest

Mit bud er, at OnePlus kommer med en udgave af koncepttelefonen efter sommer, måske før. Det kan være glasteknologien bygges ind i en specialudgave af OnePlus 8, der formodentlig præsenteres i slutningen af marts eller starten af april.

I den hurtige techmarked ville det være temmelig dumt, hvis man som producent fremviser en idé uden selv at være klar med den i kulissen.

Risikoen er, at konkurrenterne stjæler idéen og lancerer dem som deres egen. Dermed vil eksempelvis Samsung tage æren for noget, der ikke er deres opfindelse eller idé. Til den tid vil kun os tech-nørder huske, hvor idéen oprindeligt kom fra.

Jeg er ret sikker på OnePlus nok skal være klar. Om produktet hedder ”Concept One” eller noget helt andet er ikke så vigtigt. Det vigtige er, at idéerne kommer på markedet.

I øvrigt har OnePlus tidligere bekræftet, at glasteknologien vil finde vej til et forbrugerprodukt.

Hvad tænker du om OnePlus Concept One?

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Det tager 0,7 sekunder på OnePlus Concept One, at gøre glasset gennemsigtigt. Ifølge OnePlus er glasset næsten lige så gennemsigtigt som almindeligt glas. OnePlus’ har lavet cirka 30 prototyper af Concept One, der i øvrigt har et tyndt lag ægte gansta-guld på kanten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer