Huawei Mate Xs er uinteressant luksus i særklasse

9

Luksus i særklasse men desværre samtidigt en uinteressant foldbar smartphone. Manglen på Googles apps spænder ben for den innovative hardware.

Huawei Mate Xs
Huawei Mate Xs med indholdet i salgspakken til 18.999 kroner (Foto: Huawei)

Huawei har skabt en efterfølger til deres første foldbare telefon, Mate X, der kom i 2019. Telefonen kom aldrig til salg på det danske marked. Huawei Mate Xs er en ufattelig innovativ luksustablet- smartphone-crossover.

Uanset hvor fed den virker, så er den helt uinteressant. Det skriver Ekstra Bladets tech redaktør Heine Jørgensen. Det er hans umiddelbare reaktion efter han deltog i et lokalt Huawei-pressemøde, hvor netop Mate Xs blev præsenteret.

Årsagen til de sure miner er ikke hardwaren eller idéen bag Huawei Mate Xs. Det er fortsat den verserende handelskonflikt mellem USA og Kina. Konflikten, der forhindrer Huawei i at benytte Googles apps- og services på nye produkter.

Uden Googles tjenester som Gmail, YouTube, Google Maps og ikke mindst Play Store, så er en enhed som Huawei Mate Xs ikke interessant for danske slutbrugere. Selvom Mate Xs kører Android, så kan der ikke installeres de apps og tjenester, som vi i Danmark kender fra andre Android-telefoner. I stedet skal brugerne benytte Huaweis egen App Store kaldet AppGallery, der ikke giver adgang til Googles altafgørende software.

Problemstillingen omkring Googles tjenester er ikke blevet bedre af en officiel melding fra Google omkring netop forventningerne og mulighederne i forhold til Googles-apps på Huaweis telefoner.

Google melder klart ud om brugen af apps på Huawei-telefoner

På hardwaredelen kommer Mate Xs ellers med spændende opgraderinger. Hængslerne er bedre og motorkraften forøget. Selve designet ligner det vi så på Mate X sidste år.

Mate Xs kører på Kirin 990 5G chitsettet med en Mali-G76 grafikprocessor der har 16 kerner.

Udfoldet er skærmen på Huawei Mate Xs otte tommer. Sammenfoldet er skærmen 6,6 tommer, mens den sekundære skærm er 6,38 tommer.

I forhold til forgængeren er skærmen konstrueret med en ny plastikstruktur i dobbeltlag, skriver Huawei. Det skulle forøge holdbarheden.

Huawei Mate Xs kan købes ved udgangen af marts i Power. Den vejledende pris for denne særlige luksusgadget er 18.999 kroner.

  • Huawei Mate Xs
  • Huawei Mate Xs
  • Huawei Mate Xs
  • Huawei Mate Xs
  • Huawei Mate Xs

Flere spændende Huawei-nyheder

Udover Huawei Mate Xs har følgende produkter også set dagens lys:

  • MateBook D-serien: To prisvenlige Windows 10 computere med henholdsvis 14 og 15,6 skærme. D-14 modellen koster 5.799 kroner mens D-15 er prissat til 5.499 kroner. Disse kan købes i Bilka, Power og Elgiganten.
  • MatePad Pro: En tablet med tydelig inspiration fra iPad Pro til en lavere pris og med Android som platform MatePad Pro sælges uden tastatur og betjeningpind. Disse koster henholdsvis 999 og 749 kroner. MatePad Pro koster fra 4.499 kroner. Salget starter i slutningen af april via Elgiganten og Power.
  • MateBook X Pro: En ny version af den tidligere meget roste serie. Skærmen er 13,9 tommer. Prisen er 13.999 kroner for modellen med Intel Core i5 processor. 14.999 kroner skal der betales hvis du ønsker Intel Core i7 processor. MateBook X Pro kan købes fra slutningen af maj via Power og Elgiganten.

VIDEO: Glem alt om Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Huawei præsenterede deres første foldbare smartphone ved Mobile World Congress 2019. Huawei Mate X vandt tilmed en prestigefyldt pris på den store 2019-event i Barcelona.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer