Huawei er nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Målet har været klart fra Huawei. De ville være verdens største smartphone producent. Trods krisen med USA, spionage og meget andet, så har de nu overtaget andenpladsen.

Phil Collins lavede engang et kæmpe hit, som hed ”against all odds” og det må siges at kendetegne 2019 for Huawei. Men trods al modgangen, så har 2019 også været et succesfuldt år for Huawei, når vi kigger nærmere på salget.

Huawei har nemlig overgået Apple og sagt sig på pladsen som verdens andenstørste mobilproducent. Dermed er Apple rykket ned på tredjepladsen. Det hævder analytikerne fra flere analysefirmaer i hvert fald. Der er enighed fra Canalys, Strategy Analytics og Counterpoint Research.

Vi har tidligere skrevet, at Huawei solgte mere end 240 millioner smartphones i 2019, hvilket altså er nok til at tage andenpladsen. Apple solgte ”kun” 200 millioner smartphones, mens Samsung er en ”sikker” nummer 1 – lidt endnu i hvert fald – med 300 millioner solgte smartphones sidste år.

Huawei solgte 240 millioner smartphones i 2019

Dermed har selv handelsforbuddet, der ellers har fjernet Googles tjenester på Huaweis nye telefoner, ikke kunne forhindre at kineserne har overgået Apple. Det er særligt på det kinesiske marked, at Huawei har fået større markedsandel. Ifølge Counterpoint Research så skulle 60 procent af de solgte Huawei-telefoner være solgt på hjemmemarkedet. Hvilket er en stigning på 17 procent i forhold til 2018.

Kigger vi på de samlede salgstal, så var der i 2019 også et faldende salg på smartphone-markedet. Det var andet år i træk.

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

Netop nu har Samsung 21,9 procent markedsandel, hvis tallene fra Canalys holder stik med realiteterne. Mens Huawei altså indtager andenpladsen med 17,6 procent af markedet, mens Apple har 14,5 procent på tredjepladsen og fjerdepladsen har Xiaomi 9,2 procent og Oppo er på femtepladsen med 8,8 procent af markedet.

Mere til historien

Huawei har tidligere meldt ud, at de også selv troede de kunne blive nummer 1 uden Googles tjenester på deres telefoner. I starten af 2020 var meldingen dog, at de “bare skulle overleve“. Hvordan tror du, at fremtiden ser ud for Huawei? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
41 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram