Huawei solgte 240 millioner smartphones i 2019

1

Trods et hårdt år nåede Huawei et rekordhøjt salg. 240 millioner solgte smartphones blev det til i 2019. Se også hvor mange smartwatches mv. de solgte.

Huawei stand på Mobile World Congress (Foto: Huawei)
Huawei stand på Mobile World Congress (Foto: Huawei)

2019 var noget af et år for Huawei. De lancerede blandt andet de to meget interessante smartphone-modeller Huawei P30 Pro og Huawei Mate 30 Pro, mens krisen ramte dem, da den amerikanske regering tvang Google til at droppe samarbejdet med Huawei. Det betød kort og godt, at Huawei ikke må lancere nye modeller med Googles tjenester.

Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Trods krisen og at lanceringen af Mate 30 Pro blev påvirket af hele krisen med USA, så solgte Huawei alligevel 240 millioner smartphones i 2019. Det skriver Playfuldroid.

Vi skrev den 24. oktober, at Huawei allerede havde rundet milepælen for 200 millioner, solgte smartphones, hvilket var 64 dage før den blev nået i 2018. Derfor lød det også realistisk, da vi kort før jul skrev, at de ville runde 230 millioner, solgte smartphones.

Huawei: Vi runder 230 millioner solgte smartphones i 2019

Men nu forlyder det, at de nåede hele 240 millioner smartphone i 2019. Det er blandt andet P-serien og Mate-serien, som har “trukket læsset”. Ifølge Huawei opnåede disse to serier en vækst på 50 procent i forhold til 2018.

P30-serien er den mest solgte P-serie fra Huawei

Hvordan salgstallene for 2019 havde været, hvis Mate 30-serien var lanceret på verdensplan kunne være sjovt at vide. Men det er selvfølgelig en ting, som vi aldrig får vished om.

Derimod bliver det spændende at se, hvad 2020 bringer. Droppes handelskrigen mellem USA og Kina, så Huawei og Google atter kan samarbejde? Eller skal Huawei ”nøjes” med telefoner uden Googles tjenester?

Foruden 240 millioner solgte smartphones, så lykkedes det også Huawei at sælge mere end 2 millioner eksemplarer af Huawei Watch GT2. Mere end 1 million Huawei FreeBuds 3 headsets på en måned og Huawei Health app har pt. 400 månedlige brugere fra 170 lande og regioner.

Mere til historien

Selvom handelsforbuddet florerer kan Huawei godt udsende smartphones med Googles tjenester, det kræver dog, at det er “genudgivelser” af gamle modeller. Bliv klogere på dette her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer