Huawei solgte 240 millioner smartphones i 2019

Trods et hårdt år nåede Huawei et rekordhøjt salg. 240 millioner solgte smartphones blev det til i 2019. Se også hvor mange smartwatches mv. de solgte.

Huawei stand på Mobile World Congress (Foto: Huawei)
Huawei stand på Mobile World Congress (Foto: Huawei)

2019 var noget af et år for Huawei. De lancerede blandt andet de to meget interessante smartphone-modeller Huawei P30 Pro og Huawei Mate 30 Pro, mens krisen ramte dem, da den amerikanske regering tvang Google til at droppe samarbejdet med Huawei. Det betød kort og godt, at Huawei ikke må lancere nye modeller med Googles tjenester.

Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Trods krisen og at lanceringen af Mate 30 Pro blev påvirket af hele krisen med USA, så solgte Huawei alligevel 240 millioner smartphones i 2019. Det skriver Playfuldroid.

Vi skrev den 24. oktober, at Huawei allerede havde rundet milepælen for 200 millioner, solgte smartphones, hvilket var 64 dage før den blev nået i 2018. Derfor lød det også realistisk, da vi kort før jul skrev, at de ville runde 230 millioner, solgte smartphones.

Huawei: Vi runder 230 millioner solgte smartphones i 2019

Men nu forlyder det, at de nåede hele 240 millioner smartphone i 2019. Det er blandt andet P-serien og Mate-serien, som har “trukket læsset”. Ifølge Huawei opnåede disse to serier en vækst på 50 procent i forhold til 2018.

P30-serien er den mest solgte P-serie fra Huawei

Hvordan salgstallene for 2019 havde været, hvis Mate 30-serien var lanceret på verdensplan kunne være sjovt at vide. Men det er selvfølgelig en ting, som vi aldrig får vished om.

Derimod bliver det spændende at se, hvad 2020 bringer. Droppes handelskrigen mellem USA og Kina, så Huawei og Google atter kan samarbejde? Eller skal Huawei ”nøjes” med telefoner uden Googles tjenester?

Foruden 240 millioner solgte smartphones, så lykkedes det også Huawei at sælge mere end 2 millioner eksemplarer af Huawei Watch GT2. Mere end 1 million Huawei FreeBuds 3 headsets på en måned og Huawei Health app har pt. 400 månedlige brugere fra 170 lande og regioner.

Mere til historien

Selvom handelsforbuddet florerer kan Huawei godt udsende smartphones med Googles tjenester, det kræver dog, at det er “genudgivelser” af gamle modeller. Bliv klogere på dette her.

Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Pixel-telefoner solgte helt vildt sidste år
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram